Nogomet

Bo Lampard reševal Chelseajev ponos po hudem porazu?

London, 13. 02. 2019 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po velikem porazu londonskega Chelseaja na Etihadu so se pojavile številne špekulacije o tem, da so Mauriziu Sarriju dnevi na trenerskem mestu šteti. Nekateri so kot možno zamenjavo omenjali celo nekdanjo legendo modrih Franka Lamparda, ki kruh služi pri Derbyju, a očitno so se pošteno ušteli.

Italijanski nogometni strokovnjak Maurizio Sarri je sezono v ligaškem tekmovanju začel z izjemnim nizom neporaženosti, ki ga je šele konec novembra na Wembleyju prekinil Tottenham (3:1). Daleč najhujši poraz v tej sezoni pa je Chelsea utrpel pred dnevi, ko se je na gostovanju v Manchesteru, mreža modrih zatresla kar šestkrat. Manchester City je povsem ponižal Londončane, ki so po porazu padli na šesto mesto lestvice.

Lampard je nekaj mesecev branil tudi barve Cityja.
Lampard je nekaj mesecev branil tudi barve Cityja. FOTO: Reuters

Že med samo tekmo je bilo mogoče na družabnih omrežjih zaslediti komentarje, ki so iskali Sarrijevega namestnika, tem pa ni bilo videti konca niti po tekmi, ki jo bodo na Stamford Bridgeu skušali čimprej pozabiti. Seznam imen, ki bi Italijana lahko zamenjala na trenerskem stolčku Chelseaja ni kratek, na njem pa se je znašlo tudi ime legendarnega nogometaša modrih Franka Lamparda.

Slednji vodi drugoligaški Derby, ki se trenutno nahaja na šestem mestu lestvice Championshipa, nekdanji angleški reprezentant pa je zavrnil kakršnakoli namigovanja o tem, da bi zapustil osrčje Otoka in se preselil v London. "Moja služba je tu," je odvrnil na vprašanje novinarjev o mamljivem trenerskem stolčku pri Chelseaju: "Trdo se trudimo, moje misli so že osredotočene na prihajajoče tekme."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
14. 02. 2019 11.32
+2
Lampard je sicer pred kratkim dejal, da si želi enkrat postati meneger Chelseaja, a da za zdaj želi ostati Derby Country-ju in se tam prvo dokazati. Sicer pa se strinjam tudi z LeGendo77, da je za zdaj to še prehitro. Bo pa nujna neka srememba tako v vodstvu, na trenerski klopi in v igralskem kadru, če bo šlo to tako naprej kot v zadnjih dveh letih. Za trenutno stanje ni kriv zgolj trener, ampak predvsem vodstvo, ki z nesmiselnim kadrovanjem prej skrbi, da se razlika v igralskem kadru Chlseaja v primerjavi z nekaterimi velikani v Angliji in Evropi povečuje, namesto, da bi jo zmanjšali s prihodi dobrih nogometašev. Tako je vsaj moje mnenje in lp.
Branimir123
13. 02. 2019 18.41
+6
Nekoč... Zdaj je še prezgodaj.