Nogomet

Bo Mourinho kmalu preteklost, Zidane pa prihodnost na klopi Manchester Uniteda?

Manchester, 03. 08. 2018 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski strateg na klopi Manchester Uniteda Jose Mourinho v zadnjem obdobju preživlja težke trenutke. Vse pogostejše kritike na račun svojih varovancev in izvršnega podpredsednika kluba Eda Woodwarda so jasen znak, da odnosi v moštvu s kultnega Old Trafforda še zdaleč niso idealni.

Otoški mediji ne skoparijo z novicami v zadnjih dneh o morebitnem odhodu muhastega nogometnega strokovnjaka Joseja Mourinha z Old Trafforda, saj odnosi 55-letnega Portugalca tako z moštvom kot z izvršnim podpredsednikom Edom Woodwardom že dolgo časa niso najboljši.

Še več: The Sun, The Telegraph in Daily Mail poročajo o vse večjem nezadovoljstvu glavnih zvezdnikov 'rdečih vragov', ki so na ameriški turneji, kjer se pripravljajo na nove klubske izzive, primorani na svoj račun poslušati pogoste kritike. Slednje dostikrat presegajo meje dobrega okusa; ena od izjav, ki je še posebej na otoku dvignila veliko prahu, je prišla po visokem porazu Manchester Uniteda proti domačemu rivalu iz Liverpoola (1:4), v kateri je nekdanji strateg Porta, milanskega Interja, madridskega Reala in londonskega Chelseaja sugeriral navijačem, da si na njihovem mestu ne bi kupil vstopnic za ogled tekme omenjenih moštev.

So slavnemu portugalskemu strategu Joseju Mourinhu šteti dnevi na vroči klopi 'rdečih vragov'?
So slavnemu portugalskemu strategu Joseju Mourinhu šteti dnevi na vroči klopi 'rdečih vragov'? FOTO: AP

Britanske stavnice že odpisale Mourinha, prihaja Zidane?
"To, kar ste videli z naše strani, ni pravo moštvo Manchester Uniteda. Večina nogometašev, ki so igrali proti Liverpoolu, v novi sezoni ne bodo imeli glavnih vlog, ali pa jih sploh ne bo v kadru za tekme," je med drugim poudaril Mourinho in še enkrat več potrdil sloves nepredvidljivega stratega in sogovornika, ki, ko ni dobro razpoložen, hitro uperi strupene puščice proti članom svojega moštva. Tako je bilo tudi z zvezdnikoma Paulom Pogbajem in Anthonyjem Martialom, ki čedalje težje prenašata (neupravičene) kritike na svoj račun.

Na britanskih stavnicah samooklicani 'posebnež' kotira za enega od glavnih favoritov za izgubo službe, za morebitnega naslednika pa se omenja nihče drug kot trikratni zmagovalec lige prvakov z madridskim Realom Zinedine Zidane. Legendarni Francoz čaka iz ozadja, čeprav je po še eni izjemni sezoni, ki jo je sklenil s slavjem v Kijevu, najavil, da si bo vzel sezono počitka. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

obožeobože
03. 08. 2018 14.48
+8
Muri! Olimpija te potrebuje!
blazter
03. 08. 2018 14.15
-1
Ja bi blo zanimivo in bo
The Dude
03. 08. 2018 12.27
+15
Olimpija išče novega... 😊
Ramaleku
03. 08. 2018 12.13
+19
Odkar je odšeu Fergi so za MAN UTD teski časi..kot kaze bo to še dougo trajalo.ne verjamem da lahk ZZ nardi krj posebnga..je res da je 3krat osvojiu LP je pa tud res da je meu top ekipo..pa Penaldota seveda..sm pa navijač MAN UTDja in upam da se čimprej sestavijo in odigrajo po našem okusu..lp usem ljubiteljem nogometa ki čakamo na začetek lig
Maximus
03. 08. 2018 12.04
+9
Ljudje se ne spreminjajo. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo iz njega udaril zafrustrirani schizofreni drugi jaz. Dolgo je trajalo. Zidane bi bil zelo zanimiva rešitev. Človek je odličen motivator in goji všečen napadalen nogomet. Predvesem pa je karizmatičen in bi prinesel pozitiven veter in miselnost.
//////93
03. 08. 2018 11.50
+18
oseba ki vedno okrivi druge za neuspeh je nic drugega kot nula
KimiRaikkonen
03. 08. 2018 11.38
+18
če prej se ga bodo rešili prej bodo na zmagovalni poti..muri pa nej gre trenirat v kakšno amatersko liga da se o njem sploh ne sliši več nič, ker ni vreden članka celo na 24ur :) res je en podn od človeka in vedno so use drugi krivi pa čeprou porabi miljone in miljone za okrepitve
walter2
03. 08. 2018 11.23
+20
Bo potrebno iz penzije aktivirat Fergusona,da normalizira stanje v ManU!
TvojPrijatelj
03. 08. 2018 12.09
-9
bog ne daj! trenerja ki na svoji zadnji tekmi ni sposoben premagati niti Queens Park Rangersov (5:5 je bil končen rezultat) in zapraviti vodstvo treh zadetkov prednosti, si pa res ne želim. Prav tako ne trenerja ki izgubi četrtfinale lige prvakov doma proti Real Madridu ravno na tisti tekmi ki navijači na tribuni naredijo takšno nogometno vzdušje kot ga cela UK v nogometu do takrat še ni videla.
Maximus
03. 08. 2018 12.23
+10
In Manchester United ne potrebuje zablojenih navijačev kot si ti. Ferguson je manchester United. In klubu je prinesel vse in še več predvsem in zagotovo pa mnogo več užitkov in uspehov kot obratno. Ampak če pogledam čez tvoje slepe oči. Imašprav. Njegovi trije nasledniki Moyes, LVG in Mourinjo so bili v vseh pogledih boljši trenerji in menđerji kot Aleks. Pojej tableto ker s tabo je zelo hudo. Poleg tega pa še to. Zadnja tekma Alexa Fergusona je bila broti WBA končala se je s 5:5 odločala ni o ničemer ker je bil Manchester že prvak Ferguson pa že junak. Tekma je bila bolj ko ne ekshibicijska za gledalce po 25+ letih se je poslovila legenda s peharjem. Lepšega si gledalci niso mogli želeti. Ti pa sej pravim, preštej ovce in če se da zberio drugi klub. O tem ne veš prav dosti zato so tudi tvoji navijaški motivi zelo vprašljivi.
TvojPrijatelj
03. 08. 2018 12.52
-4
Maximus_ glede WBA je res. Ni bil nasprotnik QPR ampak WBA. Moja napaka. Maš prav. Nima veze a je o čemerkoli odločala ali ne, v dnevnih kluba gre vsaka tekma in ko bo nekdo čez pol stoletja gledal relevanten dan, bo videl na tisti datum neodločen izid in ne zmago. To pa kvari zgodovinsko statistiko kluba. Klubu je res prinesel več dobrega kot slabega ampak da bi pa samo dobro prinašal, pa seveda da ne. Je bilo ogromno porazov, preveč... Nekateri tudi precej sramotni. Sicer pa po drugi strani je pa res da ga ni trenerja na svetu (razen če se ne pišeš Guardiola) ki bi prinašal klubu samo dobro.
Maximus
03. 08. 2018 13.56
+3
Guardiola? Pa tii si res poseben. Zagotovo so slavili samo dobro še pozno v noč ko jim je 2/3 cenejši klub Liverpool odčital evropsko lekcijo. Ali pa prav Manchester United lani pri njih doma. Res, brez napak tale Guardiolči. Razen z Barco, kijo je imel v njenih absolutno najboljših časih (Messi na višku, Iniesta in Xavi na višku) ni dosegel z nobenim klubom nič posebnega. Bayern je bil že prej serijski prvak, pa ni znjim osvojil Evrope, prav tako s Cityjem ni osvojil evrope. Pa to so vse megalomanski klubi City pa ima megalomanski proračun. In da imaš ti Aquera, De Bruyneja, Saneja, Otamendija, Silvo.... in ne opkoriš Evrope je kot Argenitna ki je odšal domov po čertfinalu. Saj pravim samo skini logo ker si ga ne zaslužiš, pa potem piši kar češ. Si mi s svojimi izjavami na račun mojega kluba že nekaj časa trn v peti. Ti bi moral navijat za Chelsea ali pa City. Umeten navijač za umeten klub.
TvojPrijatelj
03. 08. 2018 19.33
-1
Liverpool je Man Cityju očital lekcijo? Haha ta je pa dobra. Kdaj? Na prvi tekmi je Man City s 5:0 pojedel Liverpool. Na vseh ostalih pa se je v vseh elementih nogometa, razen najpomembnejšemu, Liverpool lahko le učil od Man Cityja... Žal pa nekateri gledajo/te zgolj na najpomembnejši element, vse ostalo pa ignorirate. Poglej si še enkrat vse tekme lanske sezone med obema kluboma pa boš videl da Liverpool ni segal Man Cityju niti do gležnjev, razen v najbolj pomembnem elementu (število zadetkov).
blueboy0
03. 08. 2018 11.15
+6
V kakšnem stanju je trenutno Man Utd mislim da Zidane ni tak nor da bi si tam šel kvarit svojo izjemno statistiko. Po mojem mnenju je United v taki krizi, da jim praktično noben trener na sveti ne bi zagotovil njihove visoke cilje, sploh pa ne trenutni.