Nogomet

Bo na klopi Reala Conte zamenjal Lopeteguija?

Madrid, 21. 10. 2018 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnji prvenstveni poraz madridskega Reala na domači zelenici proti Levanteju (1 : 2) je še poglobil krizo trikratnih zaporednih evropskih klubskih prvakov, ki bi jih na prihajajočem El clasicu lahko vodil že nov trener. Številne ankete v španskih medijih so namreč pokazale, da bi navijači 'belega baleta' namesto Julena Lopeteguija na klopi želeli videti trofejnega italijanskega strokovnjaka.

Ni skrivnost, da je bil prvi mož kluba Florentino Perez po novem prvenstvenem spodrsljaju zelo slabe volje, ki naj bi po poročanju uglednih španskih medijev ožjemu krogu prijateljev namignil, da bo z menjavo na trenerski klopi počakal le še nekaj dni.

Julen Lopetegui je s svojim moštvom proti Levanteju doživel še tretji zaporedni poraz na zadnjih petih tekmah in hkrati zrušil več kot tri desetletja star negativen rekord brez doseženega zadetka. Navijači so po zaključnem sodnikovem žvižgu povedali svoje; s 'koncertom' žvižgov so dali jasno vedeti, da si želijo pravi Real. Takšnega, ki si je v zadnjih treh letih pokoril nogometno Evropo. Večji del domače 'sedme sile' je nekdanjega španskega selektorja na začasnem delu v Madridu označila za bivšega, toda tamkajšnji portali precej več 'zaslug' za eno največjih kriz v bogati zgodovini kluba pripisujejo predsedniku Perezu.

Vse bolj se bliža dan, ko bo Julen Lopetegui moral zapustiti klop madridskega Reala.
Vse bolj se bliža dan, ko bo Julen Lopetegui moral zapustiti klop madridskega Reala. FOTO: AP

Perez 'zaspal' na lovorikah
Slednji je po še eni epski evropski sezoni močno zaspal na lovorikah in posledično (prepotentno) pričakoval, da se bosta nekdanji uspešni strateg Zinedine Zidane ter nedvomno prvo ime 'galaktikov' v zadnjem desetletju na zelenici Cristiano Ronaldo za vekomaj vezala na kultni Santiago Bernabeu.

Oba sta le nekaj dni po velikem slavju po osvojitvi tretjega zaporednega naslova v ligi prvakov Madridu pomahala v slovo in nastala je (pre)velika vrzel. Pravih okrepitev, ki bi omenjeno vrzel utegnile zapolniti, ni bilo, ob tem pa se je večina upravičeno vprašala, ali bo Lopetegui uspel ustrezno zamenjati karizmatičnega Francoza, na katerega so se v zadnjih letih lovorike kar 'lepile'.

Conte prvi v 'čakalni' vrsti
Po porazu z Levantejem je eno od zanimivejših anket objavil spletni portal Football Espana, v kateri je kar 73 odstotkov anketirancev svoj glas oddalo za temperamentnega Italijana Antonija Conteja, ki je z Juventusom osvojil tri naslove italijanskega prvaka, z londonskim Chelseajem pa angleškega. Bomo na prihajajočem El clasicu na klopi Reala že videli novega trenerja?  

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Burt
22. 10. 2018 10.41
+1
Perez tega si barca nikoli nebi dovolila da bi jih treniral trener ki prireja rezultate . Toliko o tvojem potovanju barce v ZDA
cripstoned
21. 10. 2018 17.53
-2
loptegui mora ostati trener....o njegovem slabem delu bomo lahko govorili na koncu letosnje ali pa naslednje sezone...vsec mi je igra real madrida le z zadetki so problemi ampak tudi ti bodo prisli....sele na zacetku sezone smo nekateri pa ga ze lincajo....rajsi gledam ta real in tega trenerja tudi za ceno neosvojenega prvenstva in lige prvakov kot pa da bi med prestopnim rokom perez kupil za 300-500milijonov eur igralcev od njih bi pa bilo bore malo.....ti mladenici pri realu so najboljsi mladenici trenutno....ko bo ta ekipa postala uigrana bomo govorili spet o eni najboljsih ekip v zgodovini nogometa...
idiu3krasne
21. 10. 2018 20.06
-3
Real nezna in nemora igrati igre Barce zato moraš imeti višji IQ od kletne temperature.
apodgra
21. 10. 2018 15.40
+3
Nobena zamenjava trenerja ne bo nič pomagala. Sami igralci so tisti,ki morajo igrati tako, da bodo zmagavali.Vse drugo je prelaganje odgovornosti na druge . Noben trener ne more sam vplivati na igro . Zdi se paradoksno vendar nažalost je tako.
le?o
21. 10. 2018 16.27
+1
Kollerik
21. 10. 2018 19.31
-2
Kaj vam zdaj ni jasno? Perez & co. pač potrebujejo grešnega kozla za serijo zadnjih neuspehov... zato je tu not dosti več politike, kot pa logike.
le?o
21. 10. 2018 14.59
+4
No julen res ni tako slab trener kot se zdi. On je tip trenerja za repko. Tam je dobil igralce fizicno pripravljene in motivirane in teh 20 tekem na leto je vrhunsko deloval. A klubski nogomet je bolj specificen, na zalost nima grifa, rezultat je pa da mu pol ekipe ni v formi druga polovica pa na bolniski. Ne vem ce je smiselno ga zamenjat pred clasicom. Ce ostane do nedelje bo to prelomna tekma zanj. Vceraj je bil real zadnjih 15 minut pravi real lacen in motiviran. Upam da jih prebudi in v torek pokazejo kaj hocejo in zmorejo.
ehjaehja
21. 10. 2018 14.20
+3
Priti more nekdo ki zna tudi motivirati igralce ne samo biti "taktično" podkovan.
Kolosej6
21. 10. 2018 13.00
+2
Pride conte... hmm potem se lahko kar pozabi na Hazarda
BobbyP
21. 10. 2018 12.03
+2
Niso Realove "zvezdice" zrele za jekleno trenersko pest Conte-ja.😏
Carrasco
21. 10. 2018 11.32
+12
Prodajo igralce menjajo generacijo potem pa okrivijo trenerja. Zidane je zaostajal 17 točk a ga ni nagnal kljub temu da je imel boljše igralce kot Lopetegui .Mediji o vas pa tako škoda zgubljat besede. Stavkov ne znate prav napisat kritizirate pa športnike in vse drugo samo sebe ne. Sram vas naj bo