Nogomet

Bo Perišić končno postal rdeči vrag? 'Rad bi igral v Angliji, a čas se mi izteka'

Milano, Manchester, 04. 08. 2018 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ni skrivnost, da si trener Manchester Uniteda Jose Mourinho že dalj časa v svojem moštvu želi hrvaškega krilnega napadalca Ivana Perišića. Strateg rdečih vragov ga je že v lanski sezoni želel zvabiti na Old Trafford, a mu ni uspelo. Po svetovnem prvenstvu v Rusiji so delnice hrvaškega reprezentanta še bolj narasle. Bo tokrat do prestopa v Manchester vendarle prišlo?

Ivan Perišić je bil v izjemni formi na SP v Rusiji, kjer je s Hrvaško osvojil srebrno medaljo.
Ivan Perišić je bil v izjemni formi na SP v Rusiji, kjer je s Hrvaško osvojil srebrno medaljo. FOTO: AP

Le še teden dni nas loči do začetka nove sezone v najmočnejši angleški nogometni ligi. In klubi imajo tako zgolj še teden dni časa, da v svoje vrste zvabijo okrepitve, saj od letos naprej velja novost v poletnem prestopnem roku, v katerem morajo klubi v Premier League z nakupi igralcev končati pred začetkom sezone, ki se letos začne 10. avgusta. Prav zaradi te novosti sedaj trenerji hektično iščejo še zadnje okrepitve, s katerimi bi napadali naslov v eni najtežjih lig na svetu. Eden takšnih je tudi Jose Mourinho, ki že celotno poletje tarna nad slabim delom vodstva kluba, ki mu po njegovem mnenju, ni uspelo zagotoviti štirih okrepitev, za katere je zaprosil. Rdečim vragom so se v tem prestopnem roku pridružil vezist Fred, branilec Diogo Dalot in vratar Lee Grant, a to niso okrepitve, ki bi zadovoljile vselej kritičnega Portugalca na klopi rdečih vragov. Samooklicani 'The special one' si naj bi želel še vsaj dveh novih obrazov pred začetkom nove sezone, predvsem v napadu, kjer bi rad še zaostril konkurenco. Največja želja Mourinha naj bi tudi ta poletni prestopi bil hrvaški krilni napadalec Ivan Perišić, katerega je na Otok želel zvabiti že pred začetkom lanske sezone, a z milanskim Interjem ni našel skupnega jezika in do prestopa ni prišlo. 

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji je bil Perišić eden nosilcev igre Hrvaške, ki se je prebila vse do finala, kjer je morala na koncu priznati premoč Franciji. In prav zaradi predstav na mundialu, naj bi si krilnega igralca še toliko bolj želel Mourinho, ki bi se tako lahko znebil vse bolj nezadovoljnega Anthonyja Martiala, s katerim naj bi bila celo sprta. Da obstaja možnost, da se Perišić res v tem prestopnem roku preseli v Manchester, je razvidno tudi iz zadnjih izjav hrvaškega nogometaša, ki sicer še uživa na zasluženem odmoru po napornem svetovnem prvenstvu in se tako še ni pridružil milanskemu Interju na pripravah. 

V Interju je vesel ...
"Pred začetkom lanske sezone sem z Interjem podpisal novo petletno pogodbo in v klubu sem trenutno vesel. Res je, da Inter ni najbolj uspešen v zadnjih letih. Od leta 2010 je bilo sprejetih nekaj napačnih odločitev, toda sem vseeno prepričan, da je klub na dobri poti," doda Perišić, ki je bil v lanski sezoni ključen igralec tudi pri Interju, ki se je skozi šivankino uho uvrstil v skupinski del Lige prvakov za letošnjo sezono. "Slišim in berem govorice, da si me nekaj klubov želi, toda ti klubi morajo najprej začeti pogovore z Interjem, nato pa z menoj. Če bi se res odločil za menjavo okolja, bi to moral biti najboljši možen klub iz najboljšega možnega prvenstva. Samo bog ve, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, a trenutno sem srečen v Italiji. Je pa res, da bi nekoč rad zaigral v Angliji ali Španiji, ampak ne vem, če imam še dovolj časa za to. Star sem 29 let in delam na tem, da bi imel čim daljšo kariero," še doda Perišić.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
05. 08. 2018 13.51
-2
Saj ni nor, da bi šel iz boljšega na slabše...
rovte
05. 08. 2018 13.24
+1
Spet zavistneži spodaj!!
Frigo
04. 08. 2018 22.54
+4
Zelo zelo dober igralec
JackSparrovwvw
04. 08. 2018 22.31
-10
Ivan Perišić je eden najboljših golgeterov na svetu, falabogu če zaigra za MU
mastaflash
05. 08. 2018 07.05
+12
Maxx365
05. 08. 2018 08.36
+6
hahaha, lani je v SerieA dosegel celih 11 zadetkov in to je zate "eden najboljših golgeterov na svetu"?
Štanjkol
05. 08. 2018 09.55
+8
Žac
05. 08. 2018 10.21
+5
Štanjkol
05. 08. 2018 12.11
-1