Nogomet

Bo Pirlo prevzel Benfico?

Lizbona, 27. 12. 2021 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometašem Benfice ne kaže najbolje v domačem prvenstvu, v katerem trenutno zasedajo tretje mesto. Čeprav razlika do vodilnega dvojca, Porta in mestnega tekmeca Sportinga, znaša zgolj štiri točke, uprava kluba ni zadovoljna z zadnjimi igrami varovancev trenerja Jorgea Jesusa. Zadnji poraz v pokalnem tekmovanju proti Portu (0:3) pa je vse skupaj le še poslabšal.

Po poročanju portugalskih medijev so v upravi kluba pripravljeni počakati še tri dni do naslednjega derbija s Portom v portugalskem prvenstvu. Če bi Benfica znova izgubila, bi Jorge Jesus bržčas postal bivši. 

V javnosti se posledično že pojavljajo prva trenerska imena, ki bi lahko v bližnji prihodnosti prevzela vodenje enega od najslovitejših nogometnih kolektivov na stari celini. Eno od imen še posebej vzbuja pozornost domačih medijev in navijačev Orlov, in sicer gre za nekdanjega trenerja Juventusa Andreo Pirla, ki je sicer v zelo dobrih odnosih s predsednikom Benfice Ruijem Costo, s katerim sta v igralskih časih delila garderobo pri AC Milanu.

Bo Andrea Pirlo kmalu znova sedel na trenersko klop? Italijan se je namreč znašel med glavnimi kandidati za trenerja slovite Benfice.
Bo Andrea Pirlo kmalu znova sedel na trenersko klop? Italijan se je namreč znašel med glavnimi kandidati za trenerja slovite Benfice. FOTO: AP

Toda 42-letni Italijan ni edini kandidat za vročo trenersko klop; v igri za prestižno službo sta tudi bivši strateg Brage, Porta in Rome Paulo Fonseca ter nekdanji trener Wolverhamptona in Tottenhama, Nuno Espirito Santo.  

Kakor koli že, pred Jesusom so sila turbulentni dnevi. Začasno pa ga lahko reši le uspeh na bližajočem se prvenstvenem derbiju proti Portu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grande_pedro
27. 12. 2021 14.50
+1
pirlo gre v m. soboto za par rejtašof.