Nogomet

Bo UEFA razblinila sanje rossonerov o evropski jeseni?

Milano, 10. 04. 2019 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogometni velikan AC Milan, sicer sedemkratni zmagovalec Lige prvakov, se trenutno nahaja na četrtem mestu italijanskega prvenstva, ki še zagotavlja elitno evropsko vstopnico v naslednji sezoni. Vendar pa bi Evropska nogometna zveza lahko kaj kmalu razblinila upe Milančanov o vrnitvi med elito.

Italijanskemu prvoligašu AC Milanu namreč grozijo nove kazni v povezavi s kršenjem pravil finančnega fair-playa. Zaradi omenjenih kršitev so rossonerom že prepovedali tekmovati dveh sezonah Lige Evropa, vendar pa so se Italijani na odločitev zveze pritožili in pravico poiskali na razsodišču v Lozani.

Gennaro Gattuso je pred letom in pol sedel na trenerski stolček AC Milana. Njegova pogodba se izteče šele 2021.
Gennaro Gattuso je pred letom in pol sedel na trenerski stolček AC Milana. Njegova pogodba se izteče šele 2021. FOTO: AP

Milančani se trenutno nahajajo na četrtem mestu italijanskega prvenstva, vendar pa bo boj za elitne evropske vstopnice napet vse do zadnjih tekem. Kljub temu nogometaši s San Sira upajo, da se jim po petih letih suše le uspe uvrstiti med elito. Prav zato jih je nova preiskava s strani Evropske nogometne zveze razhudila. UEFA bo namreč raziskala finance Milančanov in skušala odkriti kršitve finančnega fair-playja. V pravilniku je namreč zapisano, da klubi v treh sezonah lahko ustvarijo največ 26 milijonov funtov izgub. Milan je med sezonama 2015 in 2017 zapravil 200 milijonov funtov za okrepitve, kljub temu pa se preiskava osredotoča na obdobje med 2016/18.

Rossoneri so si decembra že prislužili kazen po zaslugi podpisa 35 milijonov evrov vredne pogodbe z Lucasom Paqueto, kar je pred meseci začudilo športnega direktorja Leonarda Araujo: "Po podpisu pogodbe z Paqueto je prišlo pismo s strani UEFE, kjer so nas povpraševali po podobnih investicijah. Prišlo je sočasno s kaznijo," je že konec preteklega leta pojasnil nekdanji igralec Milančanov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Carrasco
11. 04. 2019 08.28
+2
ne prirejajo rezultatov kot juventini zato jih bo uefa kaznovala
PieBaracus
10. 04. 2019 19.43
+25
Milan drkajo za par mio , PSG in city pa ze pripravljata nove rekordne prestope.Ocitno se bojijo da se bo Milan vrnil v europo, poleg uefe je tu se taljanska sodniska ekipa, ki skrbi da slucajno ne bi ostali na 4 mestu
Optimisty
10. 04. 2019 19.51
+3
Maxx365
10. 04. 2019 19.31
+11
janeztrollar, čakamo na komentar. Saj ni potrebno več kot en pameten stavek, kot ponavadi.