Nogomet

Olimpija za konec evropske sezone ugnala Slovan iz Bratislave

Bratislava, 14. 12. 2023 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V., Ž.K.
Komentarji
10

Nogometaši Olimpije so se na zadnji tekmi skupinskega dela letošnje izvedbe Konferenčne lige v Bratislavi pomerili s tamkajšnjim Slovanom in po zaslugi dveh zadetkov Pedra Lucasa slavili z 1:2. Ljubljansko moštvo se je tako na lep način poslovilo od evropske jeseni, ki jo je na koncu zaključilo na tretjem mestu skupine A.

Več videovsebin
  • Pedro Lucas izjemen večer v Bratislavi kronal še z drugim zadetkom za vodstvo Olimpije 2:1.
    01:47
    Pedro Lucas izjemen večer v Bratislavi kronal še z drugim zadetkom za vodstvo Olimpije 2:1.
  • Grob prekršek Milana Borjana za neposredni rdeči karton
    01:52
    Grob prekršek Milana Borjana za neposredni rdeči karton
  • Blackman v 27. minuti izenačil izid na 1:1
    01:23
    Blackman v 27. minuti izenačil izid na 1:1
  • Pedro Lucas v 17. minuti popeljal Olimpijo v vodstvo z 1:0
    01:19
    Pedro Lucas v 17. minuti popeljal Olimpijo v vodstvo z 1:0

Začetna enajsterica Olimpije: Denis Pintol med vratnicama, Jorge Silva, Ahmet Muhamedbegovič, Marcel Ratnik in David Sualehe v obrambi, Rui Pedro, Saar Fadida in Timi Max Elšnik na sredini igrišča, Marko Brest in Nemanja Motika na krilih, Pedro Lucas pa v konici napada.

 

Prvih enajst Slovana: Milan Borjan v vratih, Kenan Bajrić, Guram Kashia in Kevin Wimmer kot osrednji branilci, Cesar Blackman in Lukaš Pauschek kot krilna branilca, Jaba Kankava in Juraj Kucka kot defenzivna vezista, Tigran Barseghyan, David Strelec in Aleksandar Čavrić pa v napadu.

Nogometaši Slovana so prvi krenili s sredine igrišča in takoj zapravili žogo, a so si nato v tretji minuti po prostem strelu z desne strani tudi prvi na tekmi priigrali priložnost. Čeprav do zaključnega strel niso prišli, so si priigrali dva zaporedna kota in po drugem tudi zadeli, a je bil strelec Aleksandar Čavrić na srečo Olimpije za las v prepovedanem položaju.

Po prejetem zadetku so pobudo prevzeli nogometaši Olimpije in v 17. minuti tudi zadeli. Po prekršku Kevina Wimmerja je prosti strel izvedel Rui Pedro in po uigrani akciji podal Pedru Lucasu, ki je prišel do neoviranega strela z desnico in žogo ob levi vratnici Milana Borjana zabil v mrežo Slovana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači nogometaši so v želji po izenačenju pritisnili in po desetih minutah jim je to tudi uspelo. Ahmet Muhamedbegović je podajo Wimmerja podaljšal naravnost na nogo Cesarja Blackmana, ki je ob neodločnemu Davidu Sualeheju z desnico sprožil močno in natančno in ugnal do tedaj izvrstnega Denisa Pintola.

Tekma se je razživela in po pol ure je na sredini igrišča završalo med Jabo Kankavo in Ruijem Pedrom. Gruzijski vezist je z roko v obraz udaril Portugalca v dresu Olimpije, a je glavni sodnik tekme Arda Kardesler spregledal incident.

Zadnjih 15 minut prvega polčasa je minilo v znamenju Slovana, ki je napadal, a si resne priložnosti ni priigral in moštvi sta na glavni odmor odšli izenačeni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugi del tekme sta ekipi vstopili brez menjav, a se je to hitro spremenilo, saj je bil trener Slovana Vladimir Weiss prisiljen v prvo menjavo na tekmi. V 54. minuti je Olimpija poskusil izvesti hiter protinapad prek Pedra Lucasa, ki je prodal in Marko Brest, ki je sprejel žogo in stekel proti slovaškemu golu, a ga je prestregel domači vratar Milan Borjan, ki je z drsečim štartom pokosil slovenskega krilnega napadalca in si posledično prislužil rdeč karton.

Domači strateg je bil tako prisiljen v igro poslati rezervnega vratarja Martina Trnovskega, ki pa je moral takoj po prihodu v igro pobrati žogo iz mreže. Po strelu Jorgeja Silve se je žoga od domačega bloka odbila naravnost na nogo Pedra Lucasa, ki je sprožil z desnico in se s pomočjo odbitka še drugič na tekmi vpisal med strelce. Le deset minut kasneje bi Olimpija vodstvo skoraj podvojila, ko je s prostega strela sprožil Rui Pedro, a je Portugalcu veselje preprečila desna vratnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači trener je uvidel, da mora nekaj spremeniti, zato je v igro poslal Jaromirja Zdrhala in nekdanjega člana Maribora Marka Tolića. Slednji je bil takoj ob vstopu v igro nevaren, a do zaključnega strela ni prišel, je pa zato z glavo poskusil Kankava in meril mimo leve vratnice Pintola. Pri Olimpiji sta kot prva v igro v 75. minuti vstopila Redi Kasa in Justas Lasickas, nato pa še Mustafa Nukić, ki je takoj po vstopu v igro prišel do priložnosti za zadetek, a iz ugodnega položaja zadel le v blok slovaških branilcev.

V predzadnji minuti rednega dela je po lepi podaji Nemanje Motike do izvrstne priložnosti prišel še Kasa, a je bil albanski napadalec tako ali tako v prepovedanem položaju. V sodnikovem dodatku je Olimpija prišla do še tretjega zadetka na tekmi, a je bil podajalec pri zadetku Nukić prav tako kot Kasapred njim v prepovedanem položaju. V predzadnji minuti tekme je Motika po lepem preigravanju Nukića, ki je bil tudi pod prekrškom, stresel še vratnico.

Kljub temu je Olimpija vodstvo uspešno zadržala do konca in tako vpisala še drugo evropsko zmago v sezoni in hkrati zgodovini kluba.

Končna statistika tekme: Slovan Bratislava - Olimpija Ljubljana
Končna statistika tekme: Slovan Bratislava - Olimpija Ljubljana FOTO: Sofascore.com
MVP tekme: Pedro Lucas
MVP tekme: Pedro Lucas FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Konferenčna liga, skupina A, 6. krog, izid:
Slovan Bratislava - Olimpija Ljubljana 1:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.08

Hvala za vašo pozornost in lahko noč!

Nogometaši Olimpije so na najboljši možni način zaokrožili svoj premierni nastop v skupinskem delu Konferenčne lige. Upam, da ste uživali v naši družbi in na snidenje do naslednjih nogometnih prenosov.

23.07

MVP tekme: Pedro Lucas

22.58

Končna statistika tekme: Slovan Bratislava vs Olimpija Ljubljana

97'

Konec tekme v Bratislavi: Zaslužena zmaga Olimpije za slovo od Evrope

Ljubljančani so po dobri igri in dveh zadetkih Pedra Lucasa slavili na zadnji tekmi skupinskega dela Konferenčne lige v Bratislavi proti Slovanu z 2:1.

95'

Motika zadel okvir vrat

V predzadnji minuti sodnikovega dodatka so Ljubljančani prek Mustafe Nukića izvedli lepo akcijo po levi strani, do žoge pa se je na koncu dokopal Nemanja Motika, ki pa je zadel le okvir vrat.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roadkill
15. 12. 2023 10.32
+3
Bravo.so ujeli formo malo prepozno
iDeGas2023
15. 12. 2023 10.21
+2
Dobra tekma & odlično navijanje
Styria
14. 12. 2023 21.40
+2
A naslove vam piše novodobni mlad, ''per$pektivno'' nepismen kader iz vala ''balkan''....aja, če so pa poceni zakaj bi za pismenega, izobraženega Slovenca metali stran denar...valda ni logično 🙃🥺
St. Gallen
14. 12. 2023 21.28
+1
samo naslov preberes...v Svici taksen odleti z delovnega mesta hitro
Apoteka
14. 12. 2023 21.23
+6
borkov64
14. 12. 2023 21.00
-7
Kdo je to Lolimpija? :)
Dr.Rugelj
14. 12. 2023 20.49
-4
Žabice rega kvak kvak - na levo in domov !...
osiveli_ritmični_gimnastik
14. 12. 2023 20.57
-6
James Bond in tovariš Tito
14. 12. 2023 20.46
-5
.....pa saj ni res....že spet.....če..če...če......
Anion6anion
14. 12. 2023 20.38
-2
Res nerazumen naslov prispevka.