Nogomet

Ker bodo nogometaši izrazili podporo Ukrajini, na Kitajskem ne bo tekem Premier League

Ljubljana, 04. 03. 2022 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Kitajskem ta konec tedna ne bo prenosov tekem angleške Premier League, poroča Sky News. Razlog za to tiči v dejstvu, da so vodilni možje angleškega prvenstva naznanili namero, da bodo klubi in navijači na različne načine pokazali podporo Ukrajini.

Ukrajinska nogometaša Oleksandr Zinčenko in Vitalij Mikolenko v objemu pred tekmo med Evertonom in Manchester Cityjem
Ukrajinska nogometaša Oleksandr Zinčenko in Vitalij Mikolenko v objemu pred tekmo med Evertonom in Manchester Cityjem FOTO: AP

"Pojavljajo se poročila, da bo Kitajska ta konec tedna blokirala prenose premierligaških tekem zaradi načrtovanih prikazov podpore Ukrajini. Kitajska je ključna zaveznica Rusije, odziv države na invazijo pa pozorno spremljajo opazovalci, ki upajo, da bo voditelj Ši Džinping s svojim vplivom pomagal pri deeskalaciji konflikta," so zapisali pri Sky News

V elitnem angleškem prvenstvu bo v soboto odigranih sedem tekem, dve bosta v nedeljo, zadnja med Tottenhamom in Evertonom pa v ponedeljek.  Angleški mediji so sicer že pred dnevi postregli z natančnejšimi informacijami, na katere načine bodo na tekmah Premier League pokazali podporo državi, ki jo je pred dobrim tednom dni vojaško napadla soseda Rusija. 

Kapetani vseh moštev bodo nosili posebne kapetanske trakove v ukrajinskih barvah. Pred tekmami bodo organizirani trenutki razmisleka v slogu minute molka, h katerim so poleg nogometašev in klubskega osebja pozvani tudi vsi obiskovalci tekem. Veliki zasloni na stadionih pa bodo med tekmami prikazovali napis "Nogomet stoji skupaj" z rumeno-modrim ozadjem.  

"Premier League in njeni klubi z vsem srcem zavračajo rusko dejanje in bodo na vseh tekmah ta konec tedna izkazovali podporo ukrajinskim prebivalcem. Pozivamo k miru. Naše misli so z vsemi, ki so bili prizadeti," so v sporočilu za javnost zapisali pri Premier League.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
06. 03. 2022 08.01
+0
Kdaj bodo izrazili podporo Palestini, Siriji, Afganistanu, Libiji, Vietnamu, Iraku, Kubi,.... Aja sj res tm so šerifi napadal oni loh
glavni Baja
06. 03. 2022 08.22
-1
TITO 50
05. 03. 2022 11.21
-1
Dvoličnost, nogometašem pa je prepovedano izražat politično stališče.
Ni nam vseeno
04. 03. 2022 16.05
-1
Chelsea naj odstranijo iz vseh tekmovanj...to bo pravo sporočilo...ne pa nekih paraolimpijcev...
Kaveljc
05. 03. 2022 11.32
+5
To , da so preprečili nastop paraolimpijcem iz Rusije nastop na olimpijadi je sramota. Tako ali tako so hendikepirani in oni pa dejansko nimajo nobene zveze z vojno v Ukrajini.