Nogomet

Bogatinov nasledil Zahovića v vlogi športnega direktorja

Maribor, 27. 03. 2020 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.V./J.K.
Komentarji
16

Novi športni direktor nogometnega kluba Maribor je Oliver Bogatinov, dosedanji strokovni vodja nogometne šole 15-kratnega slovenskega prvaka, ki bo na tem mestu zamenjal Zlatka Zahovića. Uradna potrditev je prišla iz tabora aktualnih slovenskih prvakov.

Več videovsebin
  • Oliver Bogatinov je novi športni direktor Maribora
    01:53
    Oliver Bogatinov je novi športni direktor Maribora
  • Bojan Ban o potrditvi Oliverja Bogatinova
    00:57
    Bojan Ban o potrditvi Oliverja Bogatinova

Odločitev vodstva kluba je v izjavi za uradno spletno stran aktualnih slovenskih prvakov predstavil direktor Bojan Ban: "Kot je že napovedal predsednik Drago Cotar, smo v klubu v preteklih dneh zastavili smernice prihodnjega delovanja. O poslovnem delu več v prihodnjih dneh, tudi v odvisnosti od vladnih ukrepov. Začnimo novo zgodbo s predstavitvijo novosti iz športnega dela." 

"Zadnja odigrana tekma pred prekinitvijo tekmovanja je imela za Maribor več posledic, ne samo izgube točk: na njun predlog sta se poslovila najprej Darko Milanič, najtrofejnejši trener v zgodovini kluba, nato Zlatko Zahović, daleč najuspešnejši funkcionar v zgodovini NK Maribor. Obema bi se v imenu kluba in v svojem osebnem imenu iskreno zahvalil za fantastično sodelovanje, za vse uspehe, ki smo jih skupaj dosegli v prejšnjih letih, tako pri športnih rezultatih kot pri razvoju in utrjevanju blagovne znamke," je v uradni izjavi na spletni strani kluba še dejal Ban.

Bogatinov (na fotografiji) je bil v zadnjih mesecih na čelu klubske nogometne šole.
Bogatinov (na fotografiji) je bil v zadnjih mesecih na čelu klubske nogometne šole. FOTO: NK Maribor
Klub je po zadnji prvenstveni tekmi z Bravom (1:2) zapustil najprej športni direktor Zlatko Zahović, skupaj z njim pa tudi trener Darko Milanič, najtrofejnejši trener v zgodovini kluba.

"Zdaj se je treba lotiti nove zgodbe, stopiti na novo pot. Situacija, v kateri smo se ob izbruhu pandemije znašli vsi skupaj, ni od nas zahtevala, da novo strokovno vodstvo izberemo že naslednji dan. Tekmovanje je bilo prekinjeno, skupni treningi prepovedani. Imeli smo čas za analizo, pripravo nove strategije. V vodstvu kluba smo si bili enotni, da ob vitalnih strokovnih odločitvah najprej izberemo športnega direktorja. Imeli smo enega kandidata, njegove smernice prihodnjega delovanja so enake klubskim in dogovor je bil hitro sklenjen. Z zadovoljstvom sporočam, da je novi športni direktor NK Maribor gospod Oliver Bogatinov. Menimo, da je po strokovni plati, po poznavanju klubskega ustroja vreden zaupanja in najprimernejši za vzpostavitev novih vijol’čnih tirnic, kar je potrdil na svoji in z delom med dosedanjim sodelovanjem s klubom v vlogi strokovnega vodje nogometne šole," je o Bogatinovu povedal direktor kluba Bojan Ban.

"Gremo na novo pot, vsi skupaj. Šport nasploh, ne samo nogomet, je na prelomnici in se bo v prihodnjem obdobju znašel v negotovi, težki situaciji. Zadeva je resna, pred nami so drugačni časi, kot smo jih bili vajeni v zadnjih letih. Ekonomski učinki, ki jih prinaša trenutna situacija, bodo veliki. Klubi se morajo na novo strukturirati, posledično je čas tudi za resetiranje NK Maribor in način dela v skladu s prilagajanjem na novonastale razmere. Dela je veliko, športni direktor se ga loteva takoj s prevzemom funkcije in mu želimo uspešno delovanje ter obilo sreče v novi vlogi," je še dodal Ban.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
27. 03. 2020 17.18
-2
Bravo Maribor ! Mi v Domžalah bomo pa še naprej gledali Mateja Oražma in Razdrha !!!
gogi_
27. 03. 2020 17.00
+12
Se se vam bo kolcal po Dr.Zlatku . Ta ne bo nikoli docakal naslova ,nima karizme kot jo ima Zahovic.,kaj sele avtoritete. No pa sej je Celje tud stajerski tko da bo se kaksen naslov sel cez trojane.
bikoborec69
27. 03. 2020 15.59
+3
Maribor popolnoma nepomemben. Če bo na koncu 5 bo lahko srečen. Še večjo srečo pa bo imel, če bo konec lige in bo 4.
revolucija_mb
27. 03. 2020 15.48
-5
Zdaj pa se bo to pokazalo kot dobra izbira....in bomo spet 10 let samevali na vrhu. Smo morali hudo krizo imet da je liga postala zanimiva. :) Pač, dejstva...
FlatyEric
27. 03. 2020 15.20
+21
Po moje bi bilo fantastično, če bi uspeli pripeljati Rožmana in mu dati proste roke pri izbiri igralcev (seveda v mejah možnega). To bi lahko bil pravi Maribor in to bi jaz imel v mislih. Kaj bosta pa pajaca Ban in Cotar spesnila pa še Bog ne ve.
RUBEŽ
27. 03. 2020 16.11
+6
Tudi Kosič bi po moje bil odličen. Je pa res da imata oba pogodbi z svojima kluboma.
Uporabnik458403
27. 03. 2020 15.06
+7
Maribor bo postal se mocnejsi. Najvec prednosti ima na bancnem racunu....... Olimpija se bo sesula, ker so ze sedaj komaj plavali. Tezko verjamem, da se bodo igralci odpovedali 70% place............. Po mojem se bo prvenstvo odigralo do konca pred praznimi tribunami........ In pol takoj evropske tekme in kvalifikacije........... Maribor bodobil kvalitetnega trenerja, saj jih bo kar nekaj na razpolago, ker marsikateri klub ne bo prezivel tega koronavirusnega izpada......
lusma00
27. 03. 2020 17.04
Svetice...denar ni toliko pomemben kot pa zdrava pamet...ce se ponovi zgodba z nagrajevanjem igralcev da bi premagali klub z dna lestvice je barcica potopljena...sploh pa mb ni vajen nobenih drasticnih pretresov kot jih je recimo ze veliko dozivela in prezivela Olimpija tako da ob morebitnem neuspehu bodocega vodstva bojo igralci spet neubogleni in zmedeni kot takrat ko je Zahovic samo prevec vrtel jezik v medijih razkazoval svoj prepreprepotentni jaz.
dark horse
27. 03. 2020 14.47
+7
Zahovič je pravi čas odšel noben ne ve kaj bo pomenil ta virus za šport naaploh
VAREN
27. 03. 2020 15.20
-10
Ni mu bilo treba oditi. So ga vrgli. Kako se enim smeji. Meni še bol.
buzerantos
27. 03. 2020 14.42
+5
hm, presenecen.. ne vem ce je to prava odlocitev. sicer pa od nesposobnezev ala ban, cotar itd ni kaj druga pricakovati. Upam pa da mi g. Bogatinov dokaze nasprotno
andslo
27. 03. 2020 14.24
+10
No to pa je zame vsekakor presenečenje. Bogatinova bi bil osebno bolj vesel na trenerskem položaju pa mogoče za š.d. Novakoviča. Pa dobro vrjetno si je tudi Gajser po vseh teh letih zaslužil priložnost, čeprav dvomim o njegovi sposobnosti za glavnega trenerja, upam da me demantira. Sam bi si za trenerja želel mogoče kakega mladega trenerja ki bi znal tudi iz mladinskega pogona vključevati igralce v A ekipo. Tega doslej v MB skoraj da nismo bili vajeni. Škoda da je Rožman zaseden. On in Bogatinov bi bila zelo primerna za trenerja in š.d. Lep pozdrav vsem in ostanite zdravi.
Žac
27. 03. 2020 14.50
+9
Kaj pa Cimirotic? Mogoce bi on kaj novega prinesel? Trening z levimi kopackami,tekma samo z desnimi. Kaj pa ves.
Malo_sutra
27. 03. 2020 14.19
-16
Haha iz Ferrarija na Yugota.
Stipe Mesi?
27. 03. 2020 15.22
-2
Ce je bil Zaho Ferari? Pol jes nebi vozil Ferarija.
Malo_sutra
27. 03. 2020 17.18
+1
Seveda je Zaho Ferrari za tega tukaj, ki ga je nasledil. Jaz gledam kje je kdo igral, dosegel in kje ima veze. Zaho ima svoje muhe in je iz nogometa. Za Olivera ne morem povedat, da je iz nogometa če narediš neke šole za nogomet a prakse nimaš. Igral za jadran dekane in zdaj on misli vodit in bit v zgodi v nekem Mariboru. Drži se Ankarana kako ti ni nerodno.