Nogomet

Bohar zavrnil igranje za drugo ekipo in bo finančno kaznovan

Varšava, 06. 08. 2022 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Občasni slovenski nogometni reprezentant je ob koncu lanske sezone zapustil hrvaškega prvoligaša iz Osijeka. Bohar je pred tem nastopal za poljsko ekipo, ki ga je v Osijek takrat prodala za 850.000 evrov. Na Hrvaškem zaupanja in vložka, kot trdijo tamkajšnji mediji, ni povsem povrnil, in sledil je povratek na Poljsko. A tudi tam mu rože ne cvetijo. Bohar je zavrnil igranje za drugo ekipo tega poljskega prvoligaša, zato ga bodo vodilni v klubu (finančno) kaznovali.

Damjan Bohar je občasni slovenski reprezentant.
Damjan Bohar je občasni slovenski reprezentant. FOTO: Aljoša Kravanja

Kot poroča hrvaški časnik index.hr, je Damjan Bohar je na prvi tekmi ob vrnitvi na Poljsko še užival zajetno minutažo, saj je igral 80 minut, nato je bil na naslednji tekmi na rezervni klopi, na tretji pa ga sploh ni bilo več v kadru. "Na uradni spletni strani poljskega prvoligaša je moč prebrati, da so Slovenca preusmerili v rezervno ekipo, saj je zavrnil igranje za drugo moštvo proti tekmecem iz Wroclava. Predsednik Zaglebieja Michal Kielan ga je zato umaknil iz ekipe ter ga bo finančno kaznoval," pišejo nekateri hrvaški mediji, ki dodajajo, da je 30-letni Bohar v času nastopanja za Osijek zaslužil 33.000 evrov na mesec. "Slovenec je bil takrat peti najbolje plačani nogometaš Osijeka v zgodovini sploh," še trdi index.hr.

Bohar je sicer v dveh sezonah igranja za Osijek zabeležil 62 nastopov, zabil pa je enajst golov in dodal še pet asistenc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.