Nogomet

Bolj kot z lastno formo se Pique v tem trenutku ukvarja ‒ s tenisom

Barcelona, Šanghaj, 13. 10. 2018 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sredi hudih kritik zaradi podpovprečnih predstav v dresu Barcelone se je branilec in eden od kapetanov katalonskega ponosa Gerard Pique podal na 10.000 kilometrov dolgo pot v Šanghaj, kjer kot predsednik podjetja Kosmos zastopa interese novoustanovljenega teniškega tekmovanja. Nasledniku Davisovega pokala sta namreč nazadnje hrbet obrnila Novak Đoković in Roger Federer.

Pique (desno) za špansko reprezentanco ne igra več, zato ima med reprezentančnimi premori še nekaj več časa za svoje hobije. Med njimi je tudi igranje pokra.
Pique (desno) za špansko reprezentanco ne igra več, zato ima med reprezentančnimi premori še nekaj več časa za svoje hobije. Med njimi je tudi igranje pokra. FOTO:

V Šanghaju se zaključuje teniški turnir serije masters 1000, v finalu katerega bo igral Srb Novak Đoković. Medtem, ko Beograjčan na nasprotnika še čaka, španski mediji poročajo o obisku branilca Barcelone Gerarda Piqueja, ki pa je že nekaj časa več kot zgolj teniški navdušenec. Pique, ustanovitelj in predsednik podjetja Kosmos, si je ob vstopu v teniški svet zadal spremeniti Davisov pokal, novoustanovljeno tekmovanje pa je že dobilo podporo Mednarodne teniške zveze (ITF).

A vse le ni tako rožnato: novemu tekmovanju sta se uprla tako Đoković, tretji s svetovne računalniške lestvice ATP, kot tudi drugi nosilec Švicar Roger Federer. Pique je štiri dni dopusta, ki ga je nogometašem, ki niso odšli na zbore reprezentanc, namenil trener Ernesto Valverde, tako izkoristil za obisk "upornikov" na Kitajskem

2,6 milijarde v 25 letih
Đoković je v zadnjih izjavah dejal, da se mora zaenkrat o nastopanju v novem tekmovanju še pogovoriti s svojo ekipo, a dal jasno vedeti, da mu ne diši. Glavna sprememba spremenjenega Davisovega pokala bo, da bo na sporedu na eni lokaciji in da bo sodelovalo 18 ekip.

Pique je za Španijo nazadnje igral na letošnjem mundialu v Rusiji, ki se je za "furijo" po porazu z domačinko Rusijo končal že v osmini finala.
Pique je za Španijo nazadnje igral na letošnjem mundialu v Rusiji, ki se je za "furijo" po porazu z domačinko Rusijo končal že v osmini finala. FOTO: AP

Kosmos se je zavzel, da bo v 25 letih vložil 2,6 milijarde evrov, v ozadju je japonski poslovnež in prvi mož enega glavnih pokroviteljev Barcelone, Rakutena, Hiroši Mikitani. Spremembe tekmovanja se bodo zgodile z naslednjim letom, že prihodnji teden pa bo v Madridu, ki bo v naslednjih dveh sezonah sedež tekmovanja, na sporedu predstavitvena novinarska konferenca.

Federer: Ni ravno narejeno zame
"Menim, da bodo vsi najboljši igralci rekli enako," je o novem tekmovanju dejal Nemec Alexander Zverev. "Želim reči, da imamo mesec in pol počitka v naši sezoni, to pa proti koncu novembra in decembra. Prirediti turnir ob koncu novembra, to pomeni, da igraš in tekmuješ deset dni, je noro. Želim reči, da smo ob koncu leta vsi utrujeni. Zagotavljam vam, da vsi menijo enako," je jasno sporočil Zverev in dodal, da so imeli igralci že nekaj pogovorov z ATP, zahtevajo pa, da bi bila sezona "krajša in ne daljša".

Federer je celo izjavil, da meni, da tekmovanje "ni ravno narejeno zanj" in da je bilo ustanovljeno za "prihodnje generacije igralcev". Je pa dodal, da upa, da bo uspešno in da bo vse delovalo ter da bo všeč tudi igralcem. 

"V tem trenutku je vse pod velikim vprašajem," je povedal Federer.

PIQUE

PIQUE2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
14. 10. 2018 08.51
+4
Z izjemo zadnje tekme, ki jo je odigral dobro, so bile vse ostale na začetku setone za pozabo. Če misli tako nadaljevati, naj raje vlaga svoj čas in denar v tenis. Saj vem, da vsak dela napake, ampak letos je Pique res ¨dvignil¨svoj nivo - nažalost.
janezdollar
13. 10. 2018 14.46
-9
Najbolj precenjen branilec vseh časov!!!