Nogomet

Bolt po napaki Carragherja zabil gol na dobrodelni tekmi, Neville navdušen

London, 17. 06. 2019 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi po športni upokojitvi še vedno (uradno) najhitrejši Zemljan Usain Bolt se je izkazal na nedeljski dobrodelni tekmi v Londonu, kjer je zabil gol po veliki napaki nekdanjega branilca Liverpoola Jamieja Carragherja. Bolt, sicer navijač velikega tekmeca Liverpoolčanov Manchester Uniteda, je s potezo navdušil Carragherjevega komentatorskega kolega Garyja Nevilla in tudi številne navijače "rdečih vragov".

Bolt (na fotografiji) se je sicer že pred meseci "športno upokojil".
Bolt (na fotografiji) se je sicer že pred meseci "športno upokojil". FOTO: AP

Tekma UNICEF Soccer Aid na londonskem stadionu Stamford Bridge se je v nedeljo končala z izidom 2:2, zmagovalca pa so odločale enajstmetrovke. Selekcija sveta je na koncu, kot se rado zgodi, premagala Anglijo po zaslugi uspešnejšega izvajanja strelov z bele pike, zelo pa se je minuli konec tedna v postavi svetovne selekcije izkazal upokojeni atlet Usain Bolt.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jamajčanu, ki si še vedno lasti svetovne rekorde v tekih na 100, 200 in 4 x 100 metrov, se po slovesu od atletike ni uspelo prebiti v vrstah avstralskega nogometnega prvoligaša Central Coast Mariners, januarja letos pa je izjavil, da je zaključil s "športnim življenjem". A več kot očitno ostaja v formi, saj je ob 14. izvedbi Soccer Aida kot kapetan vodil svojo ekipo (prvič so igrale tudi ženske) do zmage, tik pred polčasom pa je zabil tudi lep zadetek. 

Neville prekinil molk: Sramota!
Po veliki napaki nekdanjega branilca angleške izbrane vrste in Liverpoola Jamieja Carragherja, ki je z "domačinom" Johnom Terryjem tvoril branilski dvojec tokratne angleške ekipe, je Bolt krenil proti kazenskemu prostoru in z levico natančno zadel ob vratnico nemočnega Davida Seamana. Ni bilo dolgo, ko se je komentatorskega kolega s televizije Sky Sports lotil nekdanji kapetan Manchester Uniteda Gary Neville, zadetek Bolta, sicer navijača "rdečih vragov", pa so proslavili tudi številni ostali privrženci največjega Liverpoolovega rivala iz Manchestra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ni me bilo na Twitterju! Sramota!" je ob posnetku gola zapisal Neville, ki je sicer napovedal, da se bo v poletnih mesecih umaknil z omenjenega družbenega omrežja. Angleži so sicer kljub Boltovemu golu dolgo časa vodili z 2:1 (dvakrat je zadel mojster žongliranja in preigravanja Jeremy Lynch), a ekipa z Boltom, Didierjem Drogbajem, Robertom Carlosom in Ericom Cantonajem je prek znanega televizijca Kema Cetinaya izenačila v enem zadnjih napadov na tekmi ter se na koncu veselila zmage.

"Z Unicefa so mi povedali, da moramo Usainu Boltu dovoliti zadeti, da bi bila gledanost boljša. Opravil sem svoj del dobrodelnosti & nato prikazal mojstrsko branje igre & hitrosti. Še pomembneje je, da smo nocoj zbrali največ sredstev v zgodovini Soccer Aida," pa je vse skupaj ob skupni fotografiji z Boltom komentiral Carragher.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
18. 06. 2019 13.47
-2
Ma manchester ni kakšen liverpoolov rival. Morajo še kaj osvojiti.
kiki46
18. 06. 2019 11.18
+2
žoga je odskakovala in ko se je umirila, se je Bolt šele odločil za strel
mackintosh
17. 06. 2019 17.04
+10
kdor zna pa zna :)
resnicaosvobaja
17. 06. 2019 16.49
+4
Najhitrejši nogometaš ni v Ligi prvakov ampak na dobrodelni tekmi
mackintosh
17. 06. 2019 17.05
+11
najhitrejši zemljan je povsod najhitrejši :)))