Nogomet

Bonucci: Odhod v Milano je bila napaka

Torino, 07. 06. 2020 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska nogometna velikana Juventus in Milan sta skoraj pred točno tremi leti poskrbela za odmeven prestop. Milanski klub je sredi julija 2017 potrdil prihod italijanskega reprezentančnega branilca Leonarda Bonuccija, ki je pred tem z Juventusom osvojil šest zaporednih naslovov državnega prvaka. A standardni italijanski reprezentančni branilec se je že po eni sezoni vrnil v prestolnico Piemonta. "Odločitev, da grem v Milano, je bila takrat prehitra," je med drugim v intervjuju za Gazzetto Dello Sport dejal izkušeni "štoper" stare dame, ki v prvenstvu Serie A tudi v tej sezoni vodi. V Ligi prvakov jo čaka povratni dvoboj osmine finala, ko bo proti francoskemu Lyonu lovila zaostanek s prve tekme (0:1).

Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci in Miralem Pjanić
Cristiano Ronaldo, Leonardo Bonucci in Miralem Pjanić FOTO: AP

Leonardo Bonucci je z Milanom, nekdanjim šampionom Lige prvakov in serijskim zmagovalcem v Serie A podpisal petletno pogodbo, rdeče-črni pa so takrat Juventusu odšteli dobrih 40 milijonov evrov. A Bonucci se je po koncu sezone že vrnil v Torino, kjer je z Juventusom pred tem šestkrat zapored osvojil prvenstvo, kar je nadaljeval tudi ob povratku v prestolnico Piemonta in se veselil osmemu zaporednemu naslovu. Bonucci je sicer Juventus zapustil po tistem famoznem finalu finala Lige prvakov proti Barceloni, ko naj bi se med polčasom, predvsem pa po (izgubljeni) tekmi marsikaj dogajalo v slačilnici črno-belih, ob tem pa je Bonucci prišel navzkriž s trenerjem Massimilianom Allegrijem in odhod iz kluba je bila nujna in edina odločitev. "Tista sezona je bila zares naporna in psihično zahteven. V vseh pogledih. Imel sem težav doma in v nogometu in zgodilo se je še tisti finale LP, ko je bilo kar nekaj nesoglasij v slačilnici in posledica vsega je bila moja odločitev, da zapustim klub. odločitev, ki je bila, to priznam napačna," je za Gazzetto Dello Sport dejal Bonucci, ki je vesel, da je spet doma. 

Leonardo Bonucci
Leonardo Bonucci FOTO: Uefa

Pred skoraj desetimi sezonami je iz Rome prišel v Juventus in tu naredil kariero ... "Epizoda v Milanu je bila zanimiva. Spoznal sem nekaj dobrih ljudi, s katerimi sem še naprej v stiku. Tu mislim predvsem na Gennara Gattuso, ki je velik človek. a hrepenel sem po domu, Torino je moj dom in presrečen sem, da sem še naprej del Juventusove zgodbe. V tej sezoni, ki je po vseh dejavnikih milo rečeno čudna, imamo še velike cilje," je milanskemu rožnatemu časniku še priznal Bonucci.  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

justed
07. 06. 2020 12.55
+3
Prišel, dobil kapetanski trak in pogorel. Dober igralec ampak nikoli vodja. V Juventusu se pač lahko skrije za Chiellinija.
cripstoned
07. 06. 2020 11.11
-10
''V vseh pogledih. Imel sem težav doma in v nogometu in zgodilo se je še tisti finale LP, ko je bilo kar nekaj nesoglasij v slačilnici in posledica vsega je bila moja odločitev, da zapustim klub.''....se ena oseba vec ki je naredila napako zaradi real madrida...
samomojemnenje
07. 06. 2020 11.27
+7
Cripsi, kakšne veze ima Real z tistim finalom lige prvakov? Moraš pazljivo prečitati članek, ne samo iz glave..."Bonucci je sicer Juventus zapustil po tisti famozni tekmi finala Lige prvakov proti Barceloni, ko naj bi se med polčasom, predvsem pa po (izgubljeni) tekmi marsikaj dogajalo v slačilnici črno-belih"
ehjaehja
07. 06. 2020 12.15
+0
samotvojemneje saj ni važno kaj ima veze ali ne važno je da je resnično vsaj po tvojem odzivu... ti 10krat na dan pišeš nebuloze o realu pa provociraš po ovinkih pa smo se te že navadli in te pustimo pri miru...žal pa karma ne izbira in takoj slaba novica v taboru barce z poškodbami.
cripstoned
07. 06. 2020 12.47
-3
zapiramo hejterju usta...pri meni bo kmalu na ignoru...to bo njegova najvecja kazen saj je tukaj zaradi mene in real madrida...komaj caka da vidi moj komentar da se podpise spodaj...kakopak ce pa sem mu nabil komplekse se za v grob...karma ne pociva...karkoli zelijo realu in ronaldu se potem zgodi barci ali pa messiju...taksno je pac zivljenje klasicnega hejterja najvecjega kluba na svetu...
igyyp
07. 06. 2020 16.03
+1
Samomojemnenje: zdaj si pa brcnil v temo res, Real Madrid z tem ni imel popolnoma nič.ne obsojaj vedno Reala, Juvetu je kompleks nabil CR, k je Buffona 2x lepo zrihtal. Včasih preberem tvoje objektovne komentarje dans sta ti pa crips in zapiram pravilno povedala.
Roglič šampion
07. 06. 2020 19.10
+1
Samomojemnenje tukaj pa si brcnil v temo. Pa tudi pisec clanka. Namrec finale proti barceloni so izgubili leta 2015 on pa je odsel poleti 2017 po izgubljenem finalu proti realu. Pa saj te kiksi od 24ur tako niso nic novega
Roglič šampion
07. 06. 2020 19.14
+3
Drgac pa cripsi te samomojemnenje precejkrat posola pa ti napise dejstva a se ti skrijes al pa zacnes zmerjat s hejterjem. Ker pac nimas lih nevemkaj pojma o nogometu
samomojemnenje
07. 06. 2020 20.03
+2
U bistvu nisem nič drugega napisal kot citat iz članka. Če je to hejterstvo, potem pa naj bo. Je pa zanimivo, da dokler se ne prikažeta Cripsi in Zaspirač, se da normalno komunicirati. Sem potem videl, da so v bistvu 24ur naredili napako v sanem članku in je bilo res fiinale z Realom tisto, po katerem je odšel v Milan. Jbg, se zgodi.
samomojemnenje
07. 06. 2020 20.12
+2
igyyp, kdo kje obsoja Real? A da sta pravilno povedala? Pravilno bi povedala, da sem pač brcnil mimo, ker sem citiral članek, ki je narobe napisan in me je zavedlo. Ne pa takoj žaljivke s hejterjem in podobno. Ko bom sovražil Real, bom pisal podobno kot Cripsi ali Halar. In ko bom toliko pljuval po Realu, kot to delajo, Cripsi, Zapirač in Halar po Barci, potem se bom sam označil za hejterja. Ne vem zakaj se da s tabo in recimo Trendom in še nekaterimi normalno komunicirati, s temi tremi pa ne. Včeraj smo naprimer normalno komunicirali s Trendom in Kollerikom o Barcinih in Realovih nakupih, pa uleti Cripsi s provokacijo. In potem s za njega vse drugi krivi.
samomojemnenje
07. 06. 2020 20.16
+2
Cripsi, lahko me daš na ignor. Ampak vedi, če boš napisal laž, se bom odzval, da ne boš zavajal ljudi. Če pa pišeš svoje nebulpze in nakladaš o VAR-u in podobnem, pa itak vidiš, da ti več ne odgovarjam. Danes sem se pač zmotil, se opravičujem, me je zavedel članek. Za razliko od tebe, Cripsi, sem se jaz sposoben opravičiti, ti pa se ko te zalotim na laži skriješ in te par dni ni. Tako sva si pač različna.
Roglič šampion
07. 06. 2020 20.44
+3
Samo saj te ze ma na ignor ko mu napiss dejstva pa se potem velikokrat skrije. Pa tudi mene in se marsikoga.
samomojemnenje
07. 06. 2020 20.49
+2
12345fcb, ja saj to itak že vem in vidim, da je tako. Se sploh ne sekiram. Jaz sem se sposoben opravičiti, ker sem se zmotil, on pa se rajši skrije.
Roglič šampion
07. 06. 2020 21.40
+3
Se spomnim ko smo debatirali o lovorikah barce in reala v obdobju messijeve kariere potem pa pride cripsi s 13 in 33 pa nakladanja kako mi je zaprl usta in me posolal pa blabla...pa to je le primer...bolje pac ignorirati ker dosegel ne bos nic.
Roglič šampion
07. 06. 2020 21.43
+3
Si se pac zmotu. Ampak to priznas. Nekateri pa pac ne