Nogomet

Bonucci ne podpira rasizma, a dodaja: Tudi igralci moramo spoštovati navijače

Torino, 05. 04. 2019 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogomet se že desetletja ukvarja s problemom rasizma in nič ne kaže, da bi bil ta problem kmalu zatrt. Nova afera je izbruhnila po tekmi med Cagliarijem in Juventusom, kjer je bil tarča nagnusnih žaljivk mladi napadalec Moise Kean. Veliko prahu pa je po omenjeni tekmi dvignil tudi Leonardo Bonucci, ki je sedaj nekoliko 'popravil' svojo izjavo.

Leonardo Bonucci je obrazložil svoje besede po tekmi s Cagliarijem.
Leonardo Bonucci je obrazložil svoje besede po tekmi s Cagliarijem. FOTO: Uefa

Rasistični izpadi na tekmi med Cagliarijem in Juventusom na Sardiniji so te dni glavna tema pogovorov privržencev nogometa in športa na italijanskem škornju. Domači navijači so namreč med tekmo, ki je bila tudi za nekaj časa prekinjena, z rasističnimi zbadljivkami žalili mladega Moisa Keana. Še slabše pa je javnost sprejela izjavo, ki jo je po tekmi medijem zaupal Keanov soigralec Leonardo Bonucci, ki je dejal, da je za zbadljivke delno kriv tudi mladi napadalec sam. Italijanski branilec se je sicer sedaj na uradni novinarski konferenca moštva iz Torina upravičil za svoje besede. So pa mnogi nogometaši in trenerji prepričani, da je škoda že bila narejena in jo bo izkušeno Bonucci težki popravil. 

"Naj vam takoj na začetku povem, da je potrebno te dve stvari ločiti. Ena stvar je rasizem, ki mora biti za vsako malenkost kaznovan in se je treba boriti, da ga izkoreninimo. Nikoli, nikoli, nikoli ne bom podpiral rasizma, ker si tega ne zasluži, ni vredno. Vseeno pa je potrebno obrazložiti tudi drugo plat moje zgodbe. Obnašanje igralcev na zelenici, kajti mnogi ste mojo izjavo narobe povzeli in razumeli. Nisem rekel, da je Keanov obnašanje opravičilo za rasistične zbadljivke, ki jih je bil deležen. V mislih sem imel že eno tekmo prej, ko smo s 4 : 0 vodili proti Udineseju, on pa je bil z eno potezo na zelenici nespoštljiv do nasprotne ekipe in njihovih navijačev. Jezen sem bil že an tisti tekmi, njegova gesta med proslavljanjem gola na Sardiniji, pa me je zgolj še dodatno bolj razjezila," je bil nazoren Bonucci, ki pa si je vseeno z izjavo po tekmi 'pridobil' nekaj nasprotnikov. 

"Rasizem ne bo nikoli sprejet in idioti, ki ga izvajajo, naj ne hodijo več v bližino stadionov. To, da sedaj krivite Bonuccija, pa tudi ni prav. Njegova izjava je bila nekoliko nerodna, to priznam, a se je takoj opravičil. Vsak nogometaš se mora na zelenici obnašati spoštljivo. Vsak nogometaš mora spoštovati nasprotne nogometaše in njihove navijače. Rasizma pa naš klub nikoli in resno mislim, nikoli ne bo podpiral. Skupaj se borimo proti rasizmu in skupaj ga bomo premagali," pa je dodal trener stare dami Massimiliano Allegri
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Razumnež
05. 04. 2019 21.17
+0
Tako Kean kot navijači so bumbarji.
PeaceSellsButWhosBuying
05. 04. 2019 21.26
+1
JB
05. 04. 2019 20.41
+3
Ekipi se prepove igranje doma pred občinstvom, kot so to že naredl parkrat. In potem bo vsaka ekipa poostrila pogoje navijačem, ki vstopajo na tekme.
Iniesta
05. 04. 2019 20.36
+4
Bonuči je dobro povedal ... tudi igralci vcasih izzivajo ...
PeaceSellsButWhosBuying
05. 04. 2019 21.10
+2
+Iniesta - Ni dobro povedal. Kean je bil od samega začetka tekme podvržen rasističnim opazkam. Njegovo praznovanje ob golu je bilo le maščevanje za tretma, ki ga je prejel s strani domačih navijačev. Bonucci je popolnoma zgrešil s svojim komentarjem.
wolfterier
05. 04. 2019 16.49
+14
Kaj se pa grejo,Italijani so beli,Afričani pa črni,to se ne da spremenit,a ne.
resnicaosvobaja
05. 04. 2019 15.28
+9
Potrebno je spoštovati igralce in navijače.Tako govori pravi igralec Juventusa . In kje bodo začeli ? Pri Ronaldu ?