Nogomet

Borussia Dortmund do visoke zmage, Leipzig oddal točki v Augsburgu

Dortmund, 15. 12. 2021 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Nogometaši Borussie Dortmund so v 16. krogu nemške Bundeslige na domačem stadionu premagali zasedbo Greuther Fürtha s 3:0. RB Leipzig je dolgo časa vodil na gostovanju pri predpredzadnji ekipi prvenstva Augsburgu, a se nato moral zadovoljiti le s točko (1:1). Kevin Kampl je v dresu Leipziga (znova) odigral celoten obračun.

Dortmundčani so prvi gol dosegli v 21. minuti, a je sistem VAR naknadno pokazal, da je bil Belgijec Thorgan Hazard v prepovedanem položaju. Dvanajst minut kasneje je norveški stroj za gole Erling Haaland z 11-metrovke dosegel gol, rumeno-črni pa so odpor gostov dokončno zlomili v končnici dvoboja. Najprej je drugi gol dosegel Haaland (82.), končni izid pa je postavil Nizozemec Donyell Malen (89.). Borussia Dortmund za vodilnim Bayernom tako tudi po 16. krogu zaostaja za šest točk.

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland FOTO: AP

Na veliko sceno je danes stopil tudi Kevin Kampl. Nekdanji slovenski reprezentant je odigral celo tekmo za Leipzig, ki je v Augsburgu osvojil točko (1:1). Portugalec Andrea Silva je goste popeljal v vodstvo v 19. minuti, izenačujoči zadetek je v 86. minuti za Bavarce zabil Daniel Caligiuri.

Kamplova statistika na tekmi v Augsburgu
Kamplova statistika na tekmi v Augsburgu FOTO: Sofascore.com

Na današnji prvi tekmi je Eintracht iz Frankfurta v Mönchengladbachu premagal Borussio s 3:2. Za goste so zadeli Kolumbijec Rafael Borre (45.), Danec Jesper Lindstrom (50.) in Japonec Daiči Kamada (55.), za gostitelje pa Florian Neuhaus (5.) in Alžirec Ramy Bensebaini (54./11 m). Borussia Mönchengladbach tako nadaljuje s serijo slabih rezultatov, to je bil namreč njen še četrti zaporedni poraz.

Union Berlin in Freiburg sta se razšla brez golov, na tekmi med Bayerjem iz Leverkusna in Hoffenheimom pa je bilo 2:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 2:3 (1:1)
Borussia Dortmund - Greuther Fürth 3:0 (1:0)
Bayer Leverkusen - Hoffenheim 2:2 (1:0)
Union Berlin - Freiburg  0:0
Augsburg - Leipzig 1:1 (0:1)
(Kevin Kampl je igral celo tekmo za Leipzig)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.