Nogomet

Borussia Dortmund po preobratu do zmage

Köln, 23. 08. 2019 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na prvi tekmi drugega kroga nemške Bundeslige je Köln doma gostil Borussio Dortmund. Čeprav so domačini na odmor odšli s prednostjo zadetka, so se na koncu veselili gostje, ki jim je v drugem polčasu uspel popoln preobrat. Rumena podmornica ima po dveh srečanjih prav toliko zmag, medtem ko so kozlički še brez točke.

Paco Alcacer je tudi v letošnji sezoni v izjemni formi.
Paco Alcacer je tudi v letošnji sezoni v izjemni formi. FOTO: AP

Domačine je v 29. minuti v vodstvo popeljal Dominick Drexler, ki je bil po podaji iz kota ob pravem času na pravem mestu. To je bil edini strel nogometašev Kölna na vrata Dortmundčanov v celotni tekmi. V drugi polčas je četa Luciena Favreja vstopila bistveno napadalneje, kar se je prvič obrestovalo v 70. minuti. Gostje so hitro izvedli kot, kar je presenetilo domačo obrambo. Jadon Sancho se je tako nekoliko osamljen znašel v kazenskem prostoru, mlademu Angležu pa je z natančnim strelom izkoristil nepozornost Kölnove obrambe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Sledile so minute obleganja vrat Tima Horna, ki je drugič klonil v 86. minuti. Na desni strani napada so nogometaši Borussie izvedli sijajno kombinacijo podaj, predložek Lukasza Piszczeka pa je kronal rezervist Achraf Hakimi. Piko na i predstavi gostov je v izdihljajih srečanja postavil napadalec Paco Alcacer, za katerega je bil to že tretji zadetek v letošnji sezone Bundeslige. 

Koln 1 - 3 Borussia dortmund

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MuhcZaVse
24. 08. 2019 15.50
+5
Je res,ampak to nemska liga rabi...rabi razvurljibost,upam da se se kdo vkljuci v boj za prvaka
matej1111
24. 08. 2019 07.25
+11
Letos pa bo Bayernu zelo težko.
sp9s
24. 08. 2019 17.30
+1
lani je isto kazalo, nato pa je borussia totalno zavozila