Nogomet

Bayern in Borussia s polnim izkupičkom in v 'mrtvem teku' v boju za naslov

Köln, 08. 04. 2023 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., B.B., STA
Komentarji
0

V nemški Bundesligi so se v 30. krogu med sabo udarila moštva z vrha prvenstvene tabele. Vodilni Bayern je na zahtevnem gostovanju pri Freiburgu odnesel vse tri točke (1:0), podobno uspešna je bila tudi Borussia iz Dortmunda, ki je doma z 2:1 premagala sosede z razpredelnice iz Berlina. Na tabeli ima Bayern še naprej dve točki naskoka pred Borussio. Očitno se do konca sezone, ostalo je še sedem krogov, obeta dvoboj za naslov prvaka med Borussio in Bayernom.

Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt FOTO: AP

V nemški nogometni ligi je po dobri polovici tekem 27. kroga na vrhu ostal münchenski Bayern, ki je na gostovanju pri Freiburgu zmagal z 1:0. Borussia Dortmund pa je v drugem obračunu z vrha lestvice ugnala berlinski Union z 2:1. Razlika med prvim in drugim v Bundesligi tako ostaja dve točki (58-56). Sobotni spored Bundeslige je postregel z dvema obračunoma ekip z vrha, ki so vse še vsaj teoretično v igri za naslov prvaka. Vodilni Bayern je gostoval pri Freiburgu, to pa je bil tudi neke vrste "povratni" obračun, saj sta se moštvi ta teden že merili v pokalu, kjer je slavil Freiburg in Bavarcem zadal boleč poraz.

Na ligaški tekmi sta tekmeca pokazala podobno trdo in taktično predstavo, z rahlo terensko premočjo Bayerna, a vsaj v prvem polčasu še brez golov. Bližje so bili domači, ko je Ritsu Doan pred koncem stresel vratnico. A takoj na začetku drugega polčasa je Matthijs de Ligt z neubranljivim strelom od daleč premagal domačega vratarja Marka Flekkna. Bayern je do konca nadziral potek tekme, si pripravil še nekaj zrelih priložnosti, a je ostalo pri minimalni zmagi.

Borussia Dortmund vs Union Berlin
Borussia Dortmund vs Union Berlin FOTO: Sofascore.com

Na drugem dvoboju z vrha sta se pomerila drugo- in tretjeuvrščena ekipa, Dortmund in Union. Porurci so imeli v prvem delu terensko premoč, kronali pa so jo z zadetkom Donyella Malena v 28. minuti. A Berlinčani so vrnili udarec, Kevin Behrens pa je v 61. izenačil. A so gostje vendarle ostali brez točke, saj je Youssoufa Moukoko v 79. minuti poskrbel za zmago rumeno-črnih.

Tretji zanimiv obračun pa je bil tisti med Bayerjem in Eintrachtom, ekipi lovita vstopnici za Evropo za naslednjo sezono. Domači so bolje začeli in z goloma Amina Adlija in Mousse Diabyja po prvem delu vodili z 2:0. V drugem polčasu je za Eintracht znižal Djibril Sow, dvome o zmagi pa je nato s tretjim golom Bayerja razblinil Sardar Azmoun v 90. minuti. Na preostalih popoldanskih tekmah sta Mainz in Werder igrala 2:2, Augsburg pa je klonil proti Kölnu z 1:3.

Freiburg vs Bayern München
Freiburg vs Bayern München FOTO: Sofascore.com

Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je gostoval pri Herthi in tesno zmagal. Za goste je zadel Amadou Haidara v 40. minuti, Kampl je odigral celo tekmo, s tremi točkami pa je zdaj Leipzig skočil na četrto mesto in ima točko več kot Freiburg (48-47).

V nedeljo bodo še tekme Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg, Bochum - Stuttgart in Hoffenheim - Schalke.

Izidi, nemška liga, 27. krog:
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  3:1 (2:0)
Adli 10., Diaby 34., Azmoun 95.; Sow 74.

Borussia Dortmund - Union Berlin 2:1 (1:0)
Malen 28., Moukoko 79.; Behrens 61.

Augsburg - Köln   1:3 (1:2)
Vargas 29.; Skhiri 7., Martel 16., Maina 59.

Mainz - Werder Bremen   2:2 (0:0)
Ajorque 85., Weiper 93.; Stage 87., Follkrug 95.

Freiburg - Bayern München  0:1 (0:0)
de Ligt 52.

Hertha - Leipzig 0:1 (0:1)
Haidara 36.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.