Nogomet

Veliki preobrat v Mönchengladbachu, Bayern na kolenih

Mönchengladbach, 08. 01. 2021 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V uvodni tekmi 15. kroga nemške Bundeslige sta se v Mönchengladbachu pomerila domača Borussia in vodilni Bayern iz Münchna. Bavarci so sprva upravičili vlogo favorita, hitro povedli z 2:0, a je sledil veliki prebrat gostiteljev za končno zmago Borussie s 3:2. Nemška kluba sta tudi udeleženca izločilnih bojev v Ligi prvakov. Osmina finala, s prenosi na Kanalu A in VOYO, že prihodnji mesec.

Bayernu je sprva kazalo odlično, saj je povedel z 2:0.
Bayernu je sprva kazalo odlično, saj je povedel z 2:0. FOTO: AP

Tekmeca sta uvodno tekmo 15. kroga pričakala v različnem stanju. Vodilni Bayern je na zadnjih petih tekmah zmagal trikrat in dodal dva remija ter drži prvo mesto na razpredelnici, domačo Borussio, ki je sezono odlično začela tako v Ligi prvakov kot v domačem prvenstvu, pa je v zadnjem obdobju ujela kriza rezultatov. Na zadnjih petih dvobojih so zeleno-beli iz Mönchengladbacha slavili le enkrat. Bayern se je z zmago v prejšnjem krogu znova zavihtel na vrh lestvice. Aktualni Nemški prvak se je v prvem polčasu znašel v zaostanku z 0:2 proti Mainzu, a v nadaljevanju je sledil veliki preobrat (5:2). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bavarci so na krilih te zmage in okrepljene samozavesti napadalno krenili tudi v dvoboju proti Borussii in od prve minute prevzeli terensko pobudo. Gostitelji so prednost v kakovosti tekmeca skušali nevtralizirati s fanatično borbenostjo in taktično dovršenostjo, v napadu pa so se bolj ali manj naslanjali na hiter prenos žoge čez polovico in protinapade. Borussii je nekaj časa uspevalo držati ničlo, potem pa so gostje hitro dosegli dva zadetka. Povedli so po neumnosti domačih. Po nespametnem igranju z roko domačega nogometaša je bil iz enajstmetrovke zanesljiv Poljak Robert Lewandowski (1:0). Za Poljaka je bil to že 20. gol sezone. Bavarci so vodstvo ekspresno oplemenitili. Hitro akcijo gostov je z uspešnim strelom z roba kazenskega prostora učinkovito zaključil Leon Goretzka (2:0). 

Borussia iz Mönchengladbacha je bila v uvodnem delu tekme in po zaostanku dveh golov že skoraj na kolenih, a so se gostitelji izvrstno pobrali in vzeli skalp aktualnemu prvaku.
Borussia iz Mönchengladbacha je bila v uvodnem delu tekme in po zaostanku dveh golov že skoraj na kolenih, a so se gostitelji izvrstno pobrali in vzeli skalp aktualnemu prvaku. FOTO: AP

Gostiteljem je hitro uspel zadetek priključka, ko je po podaji Larsa Stindla natančen Jonas Hofmann (1:2). Še več, isti tandem je udaril tudi v sodnikovem podaljšku in tekmeca sta na odmor odšla brez odločitve (2:2). Borussia je že v uvodu v drugi polčas vnovič šokirala Bayernovo obrambo. Podajo je podpisal razpoloženi Jonas Hofmann, zadetek pa dosegel Florian Neuhaus (3:2). Gol za veliki preobrat je blagodejno vplival na domačo zasedbo, ki se ni povlekla v obrambo in je bila še naprej napadalno usmerjena ter posledično vnašala vse več živčnosti med Bayernove zvezdnike. Gostje so do konca dvoboja pritiskali, vendar z izjemo nekaterih obetavnih situacij pred domačimi vrati in pričakovanega pritiska ob igri na vse ali nič v zadnjih minutah tekme, si izrazitih priložnosti niso priigrali. Pogumna in odlično organizirana Borussia je zasluženo slavila veliko zmago in Bavarcem zadala drugi poraz v sezoni. 

Izid, nemška liga, 15. krog:                
Borussia Mönchengladbach - Bayern München 3:2 (1:2)
Hofmann 35., 45., Neuhaus 49.; Lewandowski  21./11-m, Goretzka 26.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
09. 01. 2021 21.27
No, kaj sem rekel. Kiksajo tudi drugi. BAYERN klub porazu obdržal prednost. Tako da ne se tolažiti nekateri, da BAYERN pada. MIA SAN MIA.
resnicaosvobaja
09. 01. 2021 14.20
-2
To je posledica prejšnje tekme z obratni razpletom, predvsem pa v smislu...kako bomo - lahko bomo...torej v pristopu. Edino kar me čudi je, da si je to dovolil klub z nemško mentaliteto, sicer proti klubu z isto...
Kollerik
09. 01. 2021 12.20
+1
En zdrs za takšno ekipo ne pomeni nič. Še vedno so glede na svoje predstave prvi kandidati za ponovno osvojitev LP.
resnicaosvobaja
09. 01. 2021 10.41
-4
lep športni vikend s tekmami...Dončič s telički , še prej pa Modrič s hrčki...
cripstoned
09. 01. 2021 11.25
-3
hvala...le glej da ne bo granada poskrbela da bos jokal kot telicek in praskal kot hrcek...ali sta doncic in modric bolj pomembna od barce?
cripstoned
09. 01. 2021 10.26
-3
blefiranje bayerna...ko bo potrebno bodo pokazali svojo pravo moc..s temi kiksi v prvenstvu pac delajo prvenstvo zanimivo in nasprotniku v ligi prvakov na slepo dajo moznost da verjamejo da je bayern premagljiv....ko bo slo pa zares pa bo nemski stroj spet razbijal vse pred sabo...
RUBEŽ
09. 01. 2021 09.19
+0
Povsem zaslužen poraz. Vodstvo 2:0 je bilo OK, ampak ga niso do konca izkoristili. Napaka Süleja pri drugem golu se ne sme zgoditi. OK, točk ni in jih ne moreš drugje nadoknaditi. Ampak sem prepričan, da bo na koncu prvak vseeno Bayern. Lahko ga je premagati v eni tekmi, ampak na tekmah, kjer se odloča, zelo težko. Nekateri si že delajo utvare, da Bayern pada v formi. Kar naj se tolažijo. Bo Bayern spet pravi, ko bo najbolj pomembno. Ne moremo pa pričakovati, da bo katerakoli ekipa samo zmagovala.
idiu3krasne
09. 01. 2021 08.34
-1
bajern pada v formi...in za LP bo pripravljen na izpad.
RUBEŽ
09. 01. 2021 09.19
+2
resnicaosvobaja
09. 01. 2021 10.36
-2
Solidno...če bodo zgledali " kot hrčki " bo pa hudo...