Nogomet

Borussia slavila v Berlinu, Bayern doma izgubil proti farmacevtom

Berlin, 30. 11. 2019 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Borussie iz Dortmunda so v 13. krogu nemškega prvenstva gostovali pri berlinski Herthi. Zgodnja zadetka Jadona Sancha in Thorgana Hazarda sta bila dovolj za slavje rumene podmornice z 2:1. Do zmage je prišel tudi RB Leizpig našega Kevina Kampla, ki pa ga tokrat zaradi poškodbe ni bilo v kadru za tekmo. Na zadnji sobotni tekmi ja Bayer iz Leverkusna slavil v Münchnu.

Jadon Sancho je bil znova med strelci.
Jadon Sancho je bil znova med strelci. FOTO: AP

V 17. minuti tekme na Olimpijskem stadionu v Berlinu je Borussia vodila že z 2:0. Prvi zadetek je zabil Jadon Sancho, kmalu za tem pa je povišal Thorgan Hazard. V 34. minuti je z zvrhano mero sreče in iznajdljivosti znižal Vladimir Darida. Čeh je žogo spretno preusmeril po strelu Dodija Lukebakia. Tik pred koncem polčasa je domače navijače v dobro spravil še drugi rumeni karton Matsa Hummelsa, a njihovi ljubljenci v drugem delu tega niso znali izkoristiti. Ostalo je pri 1:2. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na Allianz Areni smo prvi zadetek videli v 10. minuti. Kevin Volland je s podajo v prostor lepo zaposlil Leona Baileyja, ki je nato z roba kazenskega prostora sprožil natančen strel mimo Manuela Neuerja. V 34. minuti je bilo stanje na semaforju poravnano. V polno je meril Thomas Müller. Rezultat 1:1 se je obdržal vsega minuto, še drugič na srečanju je udaril Jamajčan Bailey. Ta je v hitrem protinapadu prehitel celotno domačo obrambo, v situaciji ena na ena pa je bil znova boljši od Neuerja. V drugem polčasu je Bayern krenil po zadetek za izenačenje, a so se farmacevti odlično držali. V 81. minuti je njihov branilec Jonathan Tah sicer prejel rdeči karton, a Bayer kljub temu ni prejel zadetka. Nekajkrat so gostje razčiščevali celo z golove črte, na koncu pa so zasluženo prišli do vseh treh točk. 

Nemško prvenstvo, 13. krog, rezultati:

Hertha Berlin - Borussia Dortmund 1:2 (1:2)
Darida 34.; Sancho 15., Hazard 17.
RK: Hummels 45. 

Paderborn - RB Leizpig 2:3 (0:3)
Mamba 62., Gjasula 73.; Schick 3., Sabitzer 4., Werner 26.

Bayern München - Bayer Leverkusen 1:2 (1:2) 
Müller 34.; Bailey 10., 35.
RK: Tah 81.

Bundesliga
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dajno
30. 11. 2019 20.54
-2
Barcelona z lahkoto proti Borusiji... se vidi razlika med šansko in nemško ligo...
Janezcesnik
01. 12. 2019 10.50
-1
Nekdo je zadnic napisu bayern zmagovalec LP... Ja to bo