Nogomet

Borussia stavi na rumeni zid, Chelsea na številne okrepitve

Dortmund, 15. 02. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drugi dan bojev osmine finala Lige prvakov bodo vse oči uprte na kultni Westfalenstadion, kjer bodo glasni domači navijači skušali Borussio ponesti do napredovanja proti Chelseaju. Londončani so v zadnjem obdobju v sila skromni formi, a Liga prvakov je novo tekmovanje, pravi Cesar Azpilicueta. Na drugi strani Borussia stavi na izjemno podporo s tribun, trener Edin Terzić pa pravi: "Za napredovanje potrebujemo vsaj eno zmago." Prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30 dalje.

V Dortmundu bomo spremljali obračun moštev, ki sta v povsem različnih formah. Domača Borussia je po premoru zaradi mundiala nanizala kar sedem zaporednih zmag, na drugi strani pa je Chelsea dobil le eno od zadnjih sedmih tekem v vseh tekmovanjih. Tudi zato so v vlogi malenkostnih favoritov varovanci Edina Terzića. "Za napredovanje v četrtfinale potrebujemo zmago na vsaj eni od dveh tekem. Zagotovo jo bo lažje doseči na domačih tleh pred 80 tisoč evforičnimi navijači," je na novinarski konferenci povedal nemški strokovnjak hrvaških korenin. 

Terzić je priznal, da se je na trenutno zasedbo Chelseaja zelo težko pripraviti, ker gre za povsem na novo sestavljeno moštvo. Samo januarja je v klub prišlo devet novih nogometašev, za katere je Todd Boehly skupno odštel več kot 300 milijonov evrov. "Nekateri so odšli, še več jih je prišlo. Ne moremo vedeti, s katero začetno enajsterico bodo igrali. Zato se bomo, kot vedno, osredotočali zgolj nase," je še pojasnil 40-letnik. 

Enza Fernandeza, za katerega je Chelsea odštel 126 milijonov evrov, se pričakuje v prvi postavi.
Enza Fernandeza, za katerega je Chelsea odštel 126 milijonov evrov, se pričakuje v prvi postavi. FOTO: AP

Gostje so v Dortmund pripotovali s skromno popotnico dveh remijev brez zadetkov proti Liverpoolu in Fulhamu, a zato ne bodo nič manj motivirani. "V Ligi prvakov igraš samo z razmišljanjem, da zmagaš. Tudi v sredo ne bo nič drugače. Realnost je, kakršna je. Nismo v najboljši formi, a Liga prvakov je novo tekmovanje, v katerem bomo skušali obrniti nov list. Na igrišču moramo dokazati, da si zaslužimo ta dres," je povedal kapetan gostov Cesar Azpilicueta

Trener Graham Potter pa je izpostavil formo, ki jo je po svetovnem prvenstvu ujela Borussia: "So zelo organizirana ekipa, ki se čvrsto brani in dobro napada. Imajo ogromno kvalitetnih posameznikov. Zato me niti ne čudi, da so v takšni formi. To bo izjemen test za nas, sploh zato, ker bomo igrali pred 80 tisoč navijači. Komaj čakamo." 

PSG -Bayern, Borussia Dortmund - Chelsea na Kanalu A in VOYO
PSG -Bayern, Borussia Dortmund - Chelsea na Kanalu A in VOYO FOTO: 24ur.com

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.