Nogomet

Borussia za Haalanda postavila odškodnino: na voljo za 'drobiž'

Dortmund, 29. 01. 2020 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./J.K.
Komentarji
3

Nogometni "biser" Erling Braut Haaland je pred kratkim prestopil iz Salzburga v Bundesligo v vrste dortmundske Borussie. Šele 19-letni Norvežan bo kot kaže vsaj še do poletja leta 2021 nosil črno-rumeni dres, nato bo, če bo nadaljeval v takem ritmu, zanesljivo oblekel dres katerega bogatejših klubov.

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland FOTO: AP

Borussia je opravila dober posel, o tem ni dvoma. Erling Braut Haaland je postavil nov rekord Bundeslige, pa čeprav je v prvenstvu odigral le 59 minut po prestopu iz avstrijskega Salzburga. A v tem času je dosegel pet golov, kar ga uvršča na vrh seznama za nov ligaški rekord. Borussia je ob prestopu plačala 22,8 milijona evrov odškodnine, nemški klub pa je že postavil novo vsoto, ki jo bo moral plačati naslednji klub, ki bo želel nogometaša odkupiti.

Nova višina odškodnine je 75 milijonov evrov, po Transfermarktu pa je njegova vrednost trenutno 45 milijonov evrov. Zanimivo je, da je bila nogometna vrednost mladeniča še septembra lani le 12 milijonov evrov. Z goli, ki jih dosega, pa njegova vrednost le raste, poleg Borussie sta se zanj zanimala tudi Manchester United in Juventus.

Odkupna klavzula pogoj očeta in agenta Raiole
Haaland ima z Borussio pogodbo do leta 2024, ob omenjeni odškodnini pa lahko prestopi v drugo sredino prihodnje poletje (2021). Omenjena vsota 75 milijonov evrov bi morala pokriti vse stroške, ki jih ima Borussia z nogometašem: njegovo plačo in bonusi, ki jih ima v pogodbi, izplačano odškodnino Salzburgu in tudi agentovo provizijo. Haaland pri Borussii zasluži osem milijonov evrov na sezono in je četrti najbolje plačani igralec moštva (na vrhu klubske lestvice je Marco Reus z 12 milijoni evrov).

Sport Bild je poročal, da je bila odkupna klavzula v višini 75 milijonov evrov ena od glavnih zahtev Haalandovega očeta in italijanskega agenta Mina Raiole ob pogajanjih z zainteresiranimi klubi. Norvežan bi tako lahko že poleti zapustil Dortmund v zameno za omenjeni znesek, ki je v primerjavi z nekaterimi več kot sto- in dvestomilijonskimi v zadnjih sezonah seveda "drobiž" za tako izvrstnega strelca, Dortmundčani pa bodo v vsakem primeru imeli dobiček. K temu velja prišteti tudi uspešno prodajo dresov Skandinavca, ki gredo v zadnjih tednih za med, v dobrih 20 dneh naj bi jih prodali že okoli 5.000. Na uradni spletni strani kluba dres (brez poštnine) z napisom in Haalandovo sedemnajstico stane 75 evrov.

haaland

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
29. 01. 2020 16.45
+10
Že v času prestopa so pri Barci vedeli da ima Suarez težave in bi lahko za malo denarja dobili stroj za gole...
bizgecc
29. 01. 2020 19.40
-1
giovanni2
29. 01. 2020 19.40
-6
In bi Messi bil ljubosumen, pa bi ga morali prodati kot Ibrahimovića.