Nogomet

Suarez dogovorjen z Juventusom, Diaz v Milanu, pestro tudi v PLTS

Ljubljana, Milano, 04. 09. 2020 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
1

Italijanski prvoligaš AC Milan se je z španskim prvakom Real Madridom dogovoril za izposojo napadalnega vezista Brahima Diaza, ki bo v mestu mode brez možnosti odkupa igral do konca sezone. Z italijanskim prvakom Juventusom naj bi bil za sodelovanje že dogovorjen napadalec Barcelone Luis Suarez, ki pa se mora s klubom dogovoriti za preklic svoje odkupne klavzule.

Diaz (v belem dresu) med pokalno tekmo z Real Sociedadom v Madridu.
Diaz (v belem dresu) med pokalno tekmo z Real Sociedadom v Madridu. FOTO: AP
Po poročanju BBC Radio 5 Live je Luis Suarez že dogovorjen z Juventusom, a se mora za prestop dogovoriti še s svojim trenutnim delodajalcem Barcelono. Urugvajec naj bi že pred časom izvedel, da nanj novi trener Ronald Koeman ne računa, španski mediji pa so že v četrtek poročali, da ga od selitve v Torino ločijo le še težave s potnim listom oziroma kasnejši zdravniški pregled. Suarez ima z Barcelono sklenjeno še enoletno pogodbo, ki se avtomatsko podaljša v primeru, če bi v sezoni 2020/21 odigral vsaj 60 odstotkov tekem. Nekdanji napadalec Groningena, Ajaxa in Liverpoola je po prestopu leta 2014 za več kot 82 milijonov evrov v dresu Barce dosegel 198 golov na 283 tekmah.

Po nekaj dneh v Milanu, kjer je že prestal vse zdravniške preglede in tudi testiranja na okužbo z novim koronavirusom, je 21-letni Brahim Diaz podpisal pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem AC Milanom. Napadalni vezist, ki po prestopu iz Manchester Cityja v Madridu ni dočakal prave priložnosti, bo v rdeče-črnem dresu igral do junija 2021, a italijanski velikan ne bo imel možnosti odkupa njegove pogodbe. To po poročanju dnevnika AS kaže na to, da imajo pri Realu še vedno velike načrte z nekdanjim mladim španskim reprezentantom.

Vratar Seville Sergio Rico, ki je minulo sezono odigral kot posojeni nogometaš pri Paris Saint-Germainu, bo po poročanju radijske postaje španskega športnega dnevnika MARCA kariero v Parizu tudi nadaljeval, saj ga bodo Andaluzijci prodali. Šlo naj bi za okoli šestmilijonski posel, ki bi ga lahko po ureditvi zadnjih podrobnosti potrdili v naslednjih urah. Sevilla in PSG sta bila ob Ricovem prihodu v francosko prestolnico dogovorjena, da lahko Parižani pogodbo vratarja, ki je nekaj časa na posoji igral tudi za londonski Fulham, odkupijo. Zanj naj bi se sicer resno zanimala tudi italijanski in španski prvoligaš Lazio ter Valencia.

Paljk se vrača v Novo Gorico, Palčič pa v Koper
In še petkov pogled na slovenske zelenice: Matic Paljk je s slovenskim nogometnim prvoligašem Gorico sklenil pogodbo, ki ga na novogoriški Športni park veže do konca sezone 2020/21, so zapisali na spletni strani ND Gorica. Dvaindvajsetletni Koprčan, ki je lani kot posojeni nogometaš ljubljanske Olimpije igral za Gorico, se tako vrača v novogoriški športni park kot polnopravni član "vrtnic". Paljk je za Gorico v lanski sezoni zbral 12 nastopov, najbolje pa se znajde na položaju levega bočnega branilca.

Gorica v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije ni igrala, saj je bila tekma z Olimpijo prestavljena. V drugem krogu so Novogoričani z 1:4 v Ljubljani izgubili proti Bravu. Povratnik v elitno slovensko nogometno ligo Koper pa je podpisal pogodbo s 27-letnim bočnim nogometašem Matejem Palčičem, so potrdili na klubski spletni strani. Palčič je na Bonifiki pred petimi leti že igral, nato pa leta 2015 odšel v Maribor.

Kasneje se je Palčič preizkusil še v tujini. Leta 2018 je odšel na Poljsko k Wisli, nazadnje pa je bil član moldavskega Šerifa iz Tiraspola. Palčič, tudi nekdanji mladi reprezentant Slovenije, je s Koprčani podpisal dveletno pogodbo. V karieri je v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej odigral 119 tekem, na katerih se je med strelce vpisal osemkrat.

Dragan Lovrić poslej na Fazaneriji
Nogometni prvoligaš Mura je pripeljal novega igralca na položaj osrednjega branilca. Mura je podpisala triletno pogodbo s 24-letnim hrvaškim branilcem Draganom Lovrićem. To bo tretji klub letos za v Splitu rojenega Lovrića, ki je bil od začetka leta član hrvaškega drugoligaša Dugopolje, nato pa je poleti prestopil v bosansko-hercegovski Zrinjski iz Mostarja, kjer je pred nekaj dnevi prekinil pogodbo.

Za 24-letnikom iz Kaštele je že zanimiva karierna pot. Po dopolnjenem 18. letu se je preselil v italijansko Catanio. Kot član sicilijanskega kluba je bil posojen še v italijanske klube Akragas, Empoli in Alessandrio. V vmesnem obdobju je bil pol leta član HNK Šibenik.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
04. 09. 2020 21.13
+9
Drugo leto pa še Messi brez odškodnine in bosta zopet združla moči... Messi-Suarez-Ronaldo-Dybala.... No ja... Sanje so mogoče :D