Nogomet

Bravo do preobrata v Kidričevem, Mura odpravila Triglav

Kidričevo, 08. 07. 2020 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

Nogometaši Brava nadaljujejo z izjemnimi predstavami v drugem delu sezone. Tokrat so z 2:1 slavili v Kidričevem. Domači Aluminij je sicer po prvem polčasu minimalno vodil, a je v drugem za preobrat z dvema zadetkoma poskrbel nadarjeni Aljoša Matko. Na drugi sredini tekmi je Mura z 2:0 ugnala Triglav.

Matko je bil z dvema goloma veliki junak Ljubljančanov.
Matko je bil z dvema goloma veliki junak Ljubljančanov. FOTO: Damjan Žibert

Prvi polčas v Kidričevem ni postregel s posebej razburljivo predstavo, priložnosti so bile redke, je pa pri Bravu v 29. minuti izjemno zapravil Vanja Drkušić, ko je z glavo streljal iz bližine, Luka Janžekovič pa je strel obranil. V 32. minuti pa so Kidričani povedli. Po kotu z desne strani je podal Marcel Čermak, na drugi vratnici je žogo v sredino vrnil Nemanja Jakšić, iz bližine pa je nato svoj 13. gol v sezoni dal Ante Živković.

V drugem polčasu je najprej pri Bravu izenačil Aljoša Matko, ko je zadel v 59. minuti, ko je v mrežo poslal odbito žogo po vratnici Roka Baturine, v 65. pa je na drugi strani Tilen Pečnik preizkusil Igorja Vekića, a je ostalo pri 1:1. Gostje so povedli v 87. minuti, ko je znova zadel Matko, čeprav je pred tem stranski sodnik označil prepovedan položaj. Isti igralec je že v sodniškem dodatku zadel vratnico, potem ko je sam prišel pred domačega vratarja.

Triglav še naprej v krizi
Sobočani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, čeprav so Kranjčani že v drugi minuti prek Luke Majcna zelo zagrozili. Minuto zatem pa se je Amadej Maroša vpisal med tiste, ki so zapravili priložnost. V 23. minuti se je moral izkazati tudi vratar Mure Matko Obradović, v 34. minuti pa so domači povedli, ko je z glavo zadel Staniša Mandić.

V 42. minuti je po prostem strelu spet zagrozil Triglav, tri minute pozneje so sodniki upravičeno razveljavili zadetek Mure, a le malce pozneje je Luka Bobičanec dosegel svoj 12. gol sezone, ko je sprožil z 19 metrov. V drugem polčasu je bila Mura zelo nevarna v 60. minuti, ko je Kai Cipot zadel vratnico, isti igralec pa je imel v 73. minuti dva strela v bližini gola, a se Jalen Arko ni pustil presenetiti. V 86. minuti je Gašper Udovič poskušal z volejem, a Obradović ni imel veliko dela, to pa je bila tudi zadnja večja priložnost tekme.

Mura bo v 33. krogu v ponedeljek gostovala v Velenju, Triglav pa bo dan prej gostil sežanski Tabor.

Prva liga, rezultata: 

Aluminij - Bravo 1:2 (1:0)

Mura - Triglav 2:0 (2:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
08. 07. 2020 20.22
+7
Bravo za nase Bravljane.