Nogomet

Brazilci visoko porazili Urugvaj, 70. reprezentančni gol Neymarja

Brasilia, 15. 10. 2021 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Brazilska nogometna reprezentanca zanesljivo koraka proti neposredni uvrstitvi na svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto. V 12. krogu južnoameriških kvalifikacij je zanesljivo ugnala Urugvaj s 4:1. S šestimi točkami zaostanka na lestvici sledi Argentina, ki je tesno, z 1:0 ugnala Peru.

Neymar
Neymar FOTO: AP

Brazilce sicer teoretično le še nekaj točk loči od uvrstitve v Katar, a so si po doslej prikazanem to že zdavnaj zagotovili. Po deseti zmagi na enajstih tekmah (en dvoboj imajo še v dobrem) imajo pred petouvrščenim Urugvajem že 15 točk naskoka pred zadnjimi šestimi krogi. Ob zmagi je znova gol prispeval Neymar, na 115 tekmah je zadel že 70. Junak srečanja pa je bil Raphinha. Štiriindvajsetletni napadalec angleškega Leedsa je sploh prvič začel tekmo za Brazilijo in takoj dosegel dva gola. Četrti gol za Brazilce je po urugvajskem znižanju na 1:3 prek Luisa Suareza dosegel Gabriel Barbosa v 83. minuti.

Prvi zasledovalci Brazilcev so že nekaj časa Argentinci. Toda ti so se morali ponoči pošteno potruditi za poln izkupiček. Proti Peruju so sicer prek Lautara Martineza povedli z 1:0 v 43. minuti, sredi drugega polčasa pa je Yoshimar Yotun zgrešil enajstmetrovko in ostalo je pri treh točkah gavčev. Argentina za Brazilijo zaostaja za šest točk, a ima osem točk naskoka pred tretjeuvrščenim Ekvadorjem, ki je remiziral s Kolumbijo (0:0). Slednja ima na lestvici na četrtem mestu 16 točk, prav toliko jih ima na petem mestu tudi Urugvaj, ki je pred nekaj dnevi v tem ciklu visoko izgubil že proti Argentini (0:3).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čile je po zmagi nad zadnjo Venezuelo šesti s tremi točkami zaostanka za Urugvajem. Sledita Bolivija in Paragvaj s po 12 točkami. Bolivijci so v tem krogu zabeležili najvišjo zmago prav proti Paragvaju (4:0) in ostajajo v lovu za prvimi petimi mesti, ki prinašajo bodisi neposreden nastop na SP bodisi v dodatnih kvalifikacijah ob končnem petem mestu. Na deveto je zdrsnil Peru z 11 točkami, zadnja je Venezuela, ki je osvojila le 7 točk.

V lovu na mundial bo tako potekal še ogorčen boj. Naslednji krog bo na vrsti 11. novembra. Pari so Brazilija - Kolumbija, Ekvador - Venezuela, Paragvaj - Čile, Peru - Bolivija in Urugvaj - Argentina.

Izidi 12. kroga:
Bolivija - Paragvaj              4:0 (1:0)

Kolumbija - Ekvador              0:0

Argentina - Peru                 1:0 (1:0)

Čile - Venezuela                 3:0 (2:0)

Brazilija - Urugvaj              4:1 (2:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
15. 10. 2021 13.34
+1
70 golov Neymarja na 115 tekmah...mislim, da bo postal najboljši strelec Južne Amerike, če bo kariero nadaljeval tudi proti Katarju 2022