Nogomet

Brazilci začeli južnoameriško prvenstvo z zmago

Brasilia, 14. 06. 2021 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
1

Gostitelji in branilci naslova na južnoameriškem nogometnem prvenstvu Brazilci so uspešno začeli Copo Americo. Uvodno tekmo v Brasilii so proti zaradi koronskih okužb zdesetkani Venezueli dobili s 3:0. Na drugi tekmi uvodnega dne so Kolumbijci z 1:0 premagali Ekvadorce.

Po pozitivnih koronskih testih približno ducata članov svoje delegacije - vključno z osmimi igralci - je Venezuela tik pred začetkom prvenstva v Brazilijo pripeljala 15 novih igralcev. Južnoameriška nogometna zveza Conmebol je že pred časom odpravila omejitve glede nogometašev, ki jih je mogoče zamenjati po koronskih okužbah. Čeprav Venezuela na uradnih tekmah še nikoli ni premagala Brazilcev, se oslabljeni Venezuelci niso ustrašili izziva. Kljub pogumni igri oslabljenih gostov so predvsem številne zapravljene priložnosti domačinov poskrbele, da končni izid ni bil še bolj enostranski. 

Veselje Brazilcev po zadetku Gabriela Barbose.
Veselje Brazilcev po zadetku Gabriela Barbose. FOTO: AP

Neymar s podajo in enajstmetrovko

Gole za gostitelje so dosegli branilec Marquinhos po udarcu iz kota Neymarja v 23. minuti, Neymar iz enajstmetrovke (64.) in Gabriel Barbosa (89.). Barbosa je v 65. minuti na igrišče vstopil namesto igralca Evertona Richarlisona, ki je do zamenjave zapravil številne priložnosti. "Vedeli smo, da se bomo soočili z Venezuelo, ki bo igrala obrambno in nam poskušala otežiti igro. Vemo, kako pomembno je doseči prvi zadetek na taki tekmi, saj tako prisiliš nasprotnika, da se bolj odpre," je povedal strelec prvega zadetka Marquinhos. 

Kolumbija pa se je Ekvadorju maščevala za novembrski visok poraz (1:6) v kvalifikacijah za Mundial 2022 in dobila svojo uvodno tekmo tega prvenstva. Junak tekme je bil Edwin Cardona, ki je v 42. minuti z volejem na Areni Pantanal dosegel izjemen gol; sodniki so ga priznali, potem ko so sprva razglasili nedovoljen položaj. Pregled z videosodnikom VAR pa je pokazal, da ni bilo prepovedanega položaja.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

seloveroni
14. 06. 2021 15.37
sreca da je prenos kje