Nogomet

Četrtoligaš brez 18 nogometašev prve ekipe premagal veliki Sao Paulo

Sao Paulo, 31. 07. 2020 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski nižjeligaš Mirassol je med pandemijo novega koronavirusa zaradi težke finančne situacije ostal brez 18 nogometašev, kar osem jih je bilo članov prve postave, a je povsem spremenjena ekipa uspela na tekmi izločilnih bojev prvenstva Paulista premagati enega največjih brazilskih klubov Sao Paulo (3:2).

Član Sao Paula je nekdanji branilec Seville, Barcelone, Juventusa in Paris Saint-Germaina Daniel Alves (v sredini).
Član Sao Paula je nekdanji branilec Seville, Barcelone, Juventusa in Paris Saint-Germaina Daniel Alves (v sredini). FOTO: AP

Tradicionalno zvezno prvenstvo Paulista je zaznamoval poraz velikana Sao Paula proti Mirassolu, ki bo sredi avgusta začel z nastopi v četrti brazilski ligi. Mirassol se je med pandemijo novega koronavirusa znašel v hudih finančnih težavah, zapustilo pa ga je več nogometašev, bojda kar 18, od tega je bilo osem nogometašev članov prve postave. Gre za mesto s 60.000 prebivalci, ki leži 455 kilometrov severozahodno od Sao Paula, kjer pa ponoči po neverjetni zmagi gotovo niso spali.

Slavje nogometašev Mirassola, ki so se vpisali v zgodovinske knjige brazilskega nogometa:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z dvema goloma je zablestel 26-letni napadalec Ze Roberto, potem ko je opravil le en trening z ekipo. Vseeno ne gre za popolnega neznanca, saj je bil med najboljšimi strelci brazilske druge lige leta 2019 in se je ravno vrnil s petmesečne epizode pri Banijasu v Združenih arabskih emiratih.

"Prišel sem trenirat sem, toda direktor Mirassola, ki mi je kot drugi oče, me je prosil, če bi lahko igral, na koncu pa sem sprejel," je za TV Globo neverjetno zgodbo razkril Ze Roberto."Poklical me je sredi noči, včeraj sem se usedel na letalo, prišel na trening in danes igral," je po dvoboju v Sao Paulu še povedal Ze Roberto. Trener Ricardo Catala je ekipo sestavil s kar 11 igralci iz mladinskega pogona.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

morfo
31. 07. 2020 10.10
+10
So delali stavni lističi
športnik66
31. 07. 2020 09.14
+19
Res lepo, ko v športu zmaga srce in ne denar!
SEJBOBOL
31. 07. 2020 09.12
+4