Nogomet

Brez golov med Chelseajem in Fulhamom na reviji debitantov

London, 03. 02. 2023 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Chelsea in Fulham sta odprla 22. krog angleške Premier League. Obračun je obetal veliko zaradi plejade domačih okrepitev, ki so se predstavile prvič, vendar na koncu ni ponudil zadetkov. Chelsea tako ostaja na skromnem devetem mestu.

Mikhailo Mudrik je bil zamenjan že ob polčasu.
Mikhailo Mudrik je bil zamenjan že ob polčasu. FOTO: AP

Po novem najdražji nogometaš v zgodovini britanskega nogometa Enzo Fernandez je začel v prvi postavi Chelseaja, kakor tudi Mikhailo Mudrik, ki se je prav tako prvič znašel v udarni enajsterici Grahama Potterja. Ukrajinec si debija pred domačimi navijači ne bo zapomnil v najlepšem spominu, saj je bledo predstavo zaključil že po prvem polčasu, nadomestila ga je še ena okrepitev – Noni Madueke. Po 27. decembru, ko je znova staknil poškodbo, se je vrnil tudi bočni branilec Reece James

V drugem polčasu so domači prestavili v višjo prestavo, igrali boljše in imeli nekaj zrelih priložnosti, ki pa jih kot po pravilu niso znali izkoristiti. Še najbližje zadetku je bil še en prišlek v zimskem prestopnem roku David Datro Fofana, ki je že zaobšel vratarja Berndta Lena, a je njegov strel uspel blokirati odlično postavljeni Tim Ream. Kai Havertz se je ob tem hudil, saj bi mu 20-letni reprezentant Slonokoščene obale lahko tudi podal, a se je odločil za strel, ki ni obrodil sadov.

Enzo Fernandez je debitiral za Chelsea.
Enzo Fernandez je debitiral za Chelsea. FOTO: AP

Remi pomeni, da Fulham še naprej ostaja nad svojimi mestnimi tekmeci. Kočarji so trenutno šesti z 32 točkami, ponovno brezzobi Chelsea pa je na skromnem devetem mestu, vendar ga lahko že v tem krogu prehitita tako deseti Liverpool kot enajsta Aston Villa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.