Nogomet

Štirje zadetki in delitev točk med Manchester Unitedom in Tottenhamom

Manchester, 14. 01. 2024 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Derbi 21. kroga angleške Premier lige med Manchester Unitedom in Tottenhamom se je zaključil z rezultatom 2:2 in delitvijo točk. Na prvem nedeljskem obračunu sta se pomerila Everton in Aston Villa, rezultat na semaforju pa se od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga ni spremenil.

Manchester United - Tottenham
Manchester United - Tottenham FOTO: AP

Tekma med Manchester Unitedom in Tottenhamom se je začela po željah domačih, ki so prišli do vodstva že v 3. minuti. Po preigravanju Marcusa Rashforda se je žoga srečno odbila do Rasmusa Hojlunda, ta pa je z močnim strelom premagal Guglielma Vicaria. Po prejetem zadetku so kontrolo nad igro prevzeli gostje, za kar so bili nagrajeni v 19. minuti. Pedro Porro je z natančno podajo iz kota našel Richarlisona, ki je z glavo premagal nemočnega Andreja Onanaja in poravnal izid. Tottenham je bil v nadaljevanju prvega polčasa nevarnejši, kljub temu pa so naslednji zadetek zabili domačini. V 40. minuti se je po lepi dvojni podaji s Hojlundom pred gostujočimi vrati znašel Rashford in z natančnim strelom premagal Vicaria. V izdihljajih prvega polčasa so bili nogometaši Tottenhama blizu drugega zadetka, slavje Christiana Romera po strelu z glavo pa je preprečila prečka.

Statistika tekme Manchester United - Tottenham
Statistika tekme Manchester United - Tottenham FOTO: Sofascore.com

Kar Tottenhamu ni uspelo v zadnjih sekundah prvega polčasa, pa jim je že v prvi minuti nadaljevanja. Debitant Timo Werner je v kazenskem prostoru zaposlil Rodriga Bentancurja, ki se je sprehodil mimo branilcev Uniteda in premagal Onanaja. Spursi so po izenačujočem zadetku iskali vodilnega in bili nevarnejša ekipa na terenu, do priložnosti pa so prihajali predvsem po Porrovih predložkih iz kota. Ob koncu obračuna se je v lepi priložnosti znašel Scott McTominay, žoga pa je po njegovem strelu z glavo zletela preko gostujočih vrat.

Everton - Aston Villa
Everton - Aston Villa FOTO: AP

Na obračunu med Evertonom in Aston Villo je slednje v 18. minuti v vodstvo s sijajnim strelom iz roba kazenskega prostora popeljal Alex Moreno, zadetek pa je bil po dolgi intervenciji VAR-a razveljavljen zaradi prepovedanega položaja v izgradnji napada. V 45. minuti se je iz oči v oči z gostujočim vratarjem Emilianom Martinezem znašel Dominic Calvert-Lewin, argentinski vratar pa je z izjemno obrambo zaklenil svoja vrata. V nadaljevanju akcije je bil nevaren še James Garner, mreža Aston Ville pa je ostala nedotaknjena.

Statistika tekme Everton - Aston Villa
Statistika tekme Everton - Aston Villa FOTO: Sofascore.com

V drugem polčasu so bili veliko nevarnejši gostujoči nogometaši, ki pa niso uspeli premagati Jordana Pickforda. Kar ni uspelo gostom, pa je v 89. minuti uspelo domačinom, ki so po protinapadu preko Abdoulaya Doucoureja prišli do zadetka, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V končnici srečanja sta si obe ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Manchester United - Tottenham Hotspur     2:2 (2:1)
Hojlund 3., Rashford 40.; Richarlison 19., Bentancur 46.

Everton - Aston Villa     0:0 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.