Nogomet

Brez zvenečih imen: Flick upravičil zaupanje in sklenil pogodbo z Bayernom do 2023

München, 03. 04. 2020 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški nogometni prvak Bayern iz Münchna je podaljšal sodelovanje s trenerjem Hansijem Flickom do leta 2023, so sporočili iz bavarskega kluba.

Hans-Dieter Flick je upravičil zaupanje kluba in si prislužil novo pogodbo.
Hans-Dieter Flick je upravičil zaupanje kluba in si prislužil novo pogodbo. FOTO: AP

"Bayern München je zelo zadovoljen z delom Hansija Flicka. Ekipa se je pod njegovim vodstvom razvila in igra privlačen nogomet," je v zvezi s tem dejal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge. Flick, sicer nekdanji pomočnik selektorja nemške reprezentance Joachima Löwa, je trenerske vajeti pri bavarskem nogometnem velikanu prevzel novembra lani, ko je na tem položaju zamenjal Hrvata Nika Kovača. Prvotno mu je bilo ponujeno začasno mesto trenerja, v tem obdobju pa se je 55-letni Flick zelo izkazal in si prislužil dolgoročno pogodbo do 30. junija 2023. S to potezo je Bayern ovrgel prepričanja mnogih, da bo Flick le začasna rešitev (do poletja) za Bavarce, z uglednim nemškim klubom so se namreč povezovala številna ugledna trenerska imena. A ta bodo na priložnost za delo v bavarskem ponosu morala še počakati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Tako Hansi kot jaz veva, v katero smer si želiva razviti to ekipo. Nogomet se sooča z velikanskimi spremembami. Verjamemo, da je Hansi prav tako pravi trener za ta trenutek," je ob podaljšanju povedal športni direktor kluba Hasan Salihamidžić

Bayern je trenutno na prvem mestu v Bundesligi in se je prebil v polfinale domačega pokalnega tekmovanja, na mednarodni sceni pa je na lepi poti, da se prebije v četrtfinale. Na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti angleškemu Chelseaju je zmagal s 3:0, povratna tekma pa po izbruhu pandemije novega koronavirusa še ni bila odigrana.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
03. 04. 2020 21.21
+4
Off-topic... Baje je Noer nezadovoljen v Bayernu in se spogleduje z odhodom. Naj bi se zanj zanimal Juventus. Nemci pa že z enim očesom spremljajo kaj se bo razvilo v pogajanjih med Barco in Ter Stegnom. Ter stegen ima letno plačo 5M, želi pa 10M letno. Barca za enkrat ponuja 7M. In naj se že petkrat sestali in vse ponudbe za podaljšanje pogodbe je Ter Stegen zaenkrat zavrnil. Tudi Kloppu naj bi Nemci ponudilli, da že letos poleti prevzame Elf.
uporabnica1
04. 04. 2020 11.37
+0
To bi blo ful dobr pomoje, da Klopp prevzame Elf, Löw jih vodi že celo večnost, saj je dosegel največje uspehe z reprezentanco, ampak zadnji dve leti pa je totalno zabluzil, pač je prišlo do nasičenosti v ekipi
samomojemnenje
03. 04. 2020 21.15
+6
Bayern pametno posluje. Vsa čast. Tudi Flick se je dobro odrezal. Postal bo zveneče ime, saj so tudi vsa zveneča imena enkrat začeli kot začetniki. Tudi Kloppa je malo kdo poznal preden je prevzel BvB.
uporabnica1
03. 04. 2020 20.19
+15
Bravo, tako se to dela! Pa kaj a mora biti zveneče ime, da je trener lahko dober? Flick si je priložnost zaslužil in nemški klub lahko vodi le Nemec :D
jodr
03. 04. 2020 19.46
+18
Čestitka Flicku. Zaslužil si je to čast z trdim poštenim in strokovnim delom. Od prvega trenutka sem ga podpiral in na moje veliko veselje sem imel prav. Bayern novim zmagam naproti!
Jocker
03. 04. 2020 19.11
+16
Bravo Bayern👍