Nogomet

Chelsea ni izkoristil tekme, odigrane vnaprej, in zgolj remiziral z Brightonom

Brighton in Hove, 18. 01. 2022 22.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Angleška prvoligaša Brighton & Hove Albion in Chelsea sta vnaprej odigrala tekmo 24. kroga angleške Premier lige, saj bodo Londončani v začetku februarja kot aktualni prvaki Lige prvakov sodelovali na klubskem svetovnem prvenstvu. Tako kot njuna prva medsebojna tekma v tej sezoni se je tudi druga končala z rezultatom 1:1, kar Chelsea za zdaj ohranja na tretjem mestu, Brighton pa na devetem.

Nogometaši Brightona so zapretili prvi, in sicer že v tretji minuti, ko je po lepi podaji Dannyja Welbecka do strela neoviran prišel Jakub Moder, a je streljal kakšen meter mimo gola. Gostje so do prve resne priložnosti prišli v 15. minuti, ko je poletna okrepitev Romelu Lukaku žogo predal kapetanu Cesarju Azpilicueti, ta pa je močno sprožil v desni zgornji kot Roberta Sancheza, ki je bil na pravem mestu in je žogo odbil v kot.

Domačini so imeli v prvem polčasu terensko premoč. Veliko težav je Chelseajevi obrambi povzročal prav nekdanji igralec modrih, Tariq Lamptey, ki je bil prehiter tako za Jorginha na sredini igrišča kot tudi za Marcosa Alonsa na levi strani obrambe. Kljub pritisku Brightona so prvi v polno zadeli gostje. V 28. minuti je N'Golo Kante po najdaljšem Chelseajevem napadu do tedaj žogo predal Hakimu Ziyechu, Maročan pa je kakšne tri metre zunaj kazenskega prostora močno sprožil z levico in zadel v spodnji desni kot vratarja Sancheza. Španec se je žoge sicer dotaknil, a je bil strel premočan, da bi ga lahko obranil.

Ziyech je zadel za vodstvo Londončanov
Ziyech je zadel za vodstvo Londončanov FOTO: AP

Do konca prvega polčasa so imeli žogo več v posesti gostujoči nogometaši, a so si domačini vseeno ustvarili nekaj priložnosti. Na žalost domačih navijačev so Alexis Mac Allister, Welbeck in Joel Veltman streljali mimo gola. Chelsea si je v zadnji minuti rednega dela ustvaril še eno priložnost, ko je protinapad zaključil Callum Hudson-Odoi, ki je streljal čez vrata. 

Tudi drugi polčas so bolje odprli galebi in že v prvi minuti skreirali akcijo, ki jo je slabo zaključil nekdanji napadalec Manchester Uniteda in Arsenala Welbeck. V 60. minuti pa je Brighton le prišel do izenačenja. Po sprva odlični obrambi Kepe Arrizabalage so imeli domači na voljo udarec iz kota, ki so ga maksimalno izkoristili. Sredi nasprotnikovega kazenskega prostora se je sam znašel kapetan Adam Webster, ki mu ni bilo težko zadeti z glavo.

Webster je šele drugi igralec, ki je Chelseaju letos zabil iz kota. Prvemu je to uspelo Welbecku (levo) na prvi medsebojni tekmi teh dveh klubov.
Webster je šele drugi igralec, ki je Chelseaju letos zabil iz kota. Prvemu je to uspelo Welbecku (levo) na prvi medsebojni tekmi teh dveh klubov. FOTO: AP

Nemudoma po izenačenju je domači strateg Graham Potter opravil dve menjavi in v igro poslal Neala Maupaya in Leandra Trossarda, s tem pa nakazal, da si želi Brighton prve premierligaške zmage proti Chelseaju. Tekma se je po izenačenju razživela, za Chelsea sta lepi priložnosti zapravila Hudson-Odoi in Lukaku, za Brighton pa Lamptey in Maupay. 

V 80. minuti je po trojni menjavi posegel Chelseajev strateg Thomas Tuchel, ki je v igro poslal Matea Kovačića, Kaija Havertza in Tima Wernerja. Le dve minuti kasneje so imeli Londončani na voljo nevaren prosti strel, a je Alonso nastreljal živi zid. 

Zadnjih deset minut srečanja so gostujoči nogometaši v želji po zmagi močno pritiskali in Brighton prisilili v zgoščeno branjenje, ki se je nekajkrat prelevilo v hiter poskus protinapada. Obe strani sta si priigrali nekaj polpriložnosti, a je ostalo pri ena proti ena.

Statistika tekme Brighton – Chelsea

Chelsea tako že štiri zaporedne ligaške tekme ni zmagal, na zadnjih sedmih pa so se modri veselili zgolj enkrat (26. decembra proti Aston Villi). V nekaj več kot mesecu dni so Tuchlovi varovanci v angleški ligi padli s prvega na tretje mesto in za vodilnim Manchester Cityjem kljub odigrani tekmi več zaostajajo že 12 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

24. krog angleške Premier lige:

– torek, 18. januar:

Brighton & Hove Albion – Chelsea             1:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisli288
19. 01. 2022 16.14
+4
Chelsea bo mogel nujno kupiti dva bočna branilca, ker se vidi da alonso in azpi ne moreta več igrati. Kdaj se vrne James se ne ve, Chilwel pa je že zaključil sezono.
Lucky
19. 01. 2022 18.31
+3
Bi se kar strinjal s tabo. Zanimivo, da se vsaj za enega zanima Barca. Ko imaš enkrat toliko kvalitetnih predložkov na tekmo, kot jih daje recimo L'poolov Arnold, potem je samo vprašanje časa, kdaj bo šlo not.
Sortegilio
19. 01. 2022 15.47
+2
Chelseajeva vezna linija močno šepa ,Tuchel pa je izgubil recept za zmagovanje. Nekaj ne klapa. Brighton bi včeraj lahko tudi zmagal.
Vladimir.Krutov
19. 01. 2022 08.11
+2
Tuchel še en poraz pa se začne majati stolček....nisi neki super trener le eden med mnogimi...
Lucky
19. 01. 2022 08.25
+2
Zgleda so nakupi nad 100 miljončkov postali formula, kako sesuti uspešno ekipo. Na žalost je Barca nardila kar 3.
Vladimir.Krutov
19. 01. 2022 08.59
+0
Točno....upam da tega nikoli ne naredi več....za relativno mali denar lahko naredijo zelo dobro ekipo....