Nogomet

Britanci bodo ostro kaznovali rasistične opazke na spletu

London, 14. 07. 2021 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
3

Britanska vlada je danes potrdila, da bo spremenila zakon, ki bo dovoljeval strožje kazni in prepoved obiska tekem zaradi spletnih rasističnih opazk. To je danes potrdil tudi britanski premier Boris Johnson.

V zadnjih dneh je bilo na Otoku spet ogromno polemik zaradi rasističnih opazk, ki so jih bili deležni nogometaši angleške reprezentance po porazu v finalu Eura proti Italiji. Marcus Rashford, Jadon Sancho in Bukayo Saka so zgrešili enajstmetrovke in postali tarča zbadljivk, potem ko so azzurri drugič v zgodovini slavili naslov evropskih prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zahvaljujem se vsakemu izmed nogometašev in članov reprezentance za to, kar so storili, za njihovo neverjetno udejstvovanje na evropskem prvenstvu. Ti fantje predstavljajo tisto najboljše iz naše države," je dejal britanski premier Boris Johnson. "Ponavljam, da popolnoma obsojam in se zgražam nad rasističnimi izlivi, ki smo jih videli v nedeljo zvečer. Zato bomo danes izvedli praktične ukrepe, da zagotovimo spremembo zakona glede prepovedi obiska tekem. Če ste krivi rasizma in zbadanja nogometašev na spletu, potem ne boste šli na tekmo. Tukaj ni več izjem in izgovorov," je še dodal Johnson.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cakra
15. 07. 2021 16.04
+1
Da igralce vržeš iz klopi streljat penale more biti nekaj hudo narobe z selektorjem. Slovel je na tem prven... ki je daleč najmanj menjaval , če že ne prej bi se lahko spomnil ob začetku podaljška ko so mu nekateri igr... dihali na škrge. Tako da bi se lahko tekma končala v podaljšku saj tudi Italijani so bili zelo izmučeni v podaljšku.. so mu še ostale 3 menjave.
papi1
14. 07. 2021 21.34
+3
Če si za belce si rasist, če si pa za črnce pa nisi. Pa bodi pameten.
resnicaosvobaja
14. 07. 2021 20.13
-13
Po mojem bi spet ena prepoved nastopanja v Evropi pomagala, kot je že....