Nogomet

Buenos Aires (spet) na nogah: navijači Boce z ekipo vse do letališča

Buenos Aires, 05. 12. 2018 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nedeljsko drugo tekmo finala pokala Libertadores, na kateri naj bi se v Madridu pomerila argentinska rivala Boca Juniors in River Plate, je še vedno precej nejasnosti. Obe ekipi sta se vseeno podali na pot proti stadionu Santiago Bernabeu, predvsem Boca, ki je z mestnim tekmecem Riverjem na prvi tekmi remizirala (2:2), pa je imela glasno podporo navijačev.

Tekmo naj bi si v živo ogledala tudi največja nogometna zvezdnika tega tisočletja, Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo. Messi, član Barcelone, ki mu je River zaradi težav z rastjo v mladosti famozno obrnil hrbet, naj bi tekmo spremljal v zasebni loži Argentinske nogometne zveze, medtem ko je Juventusov napadalec Ronaldo svoj prihod na nekoč domači Bernabeu v zadnjem hipu odpovedal.

Več tisoč navijačev Boce Juniors je z glasnim navijanjem spremljalo avtobus z nogometaši članskega moštva, ki se je podalo v Madrid na povratno tekmo finala pokala Libertadores. Po remiju na težko pričakovanem prvem obračunu mestnih rivalov (2:2), ki so ga zaradi težav z vremenom za dan prestavili, so povratni obračun na osrednjem državnem stadionu Monumental v Buenos Airesu konec novembra odpovedali zaradi napada na taisti avtobus nogometašev s stadiona La Bombonera.

DERBI

Začela se je medijska vojna med domačinom River Platom, Boco, Južnoameriško nogometno zvezo (Conmebol) in Mednarodno nogometno zvezo (Fifa). River je namreč ostro nasprotoval prestavitvi povratne tekme na nevtralno prizorišče, vodilni v klubu pa še naprej vztrajajo, da nasprotujejo selitvi na madridski stadion Santiago Bernabeu.

Prizor iz Buenos Airesa: navijači Boce so obkolili avtobus s svojimi ljubljenci.
Prizor iz Buenos Airesa: navijači Boce so obkolili avtobus s svojimi ljubljenci. FOTO:

Morda je bil tudi to razlog, da so navijači Boce precej številčenje pospremili odhod ekipe trenerja Barrosa Schelotta na letališče v bližnji Ezeizi. Boca se bo na povratno tekmo skupaj z osovraženimi sosedi tri dni pripravljala na prizorišču finala, v sredo popoldne po slovenskem času so se namreč na pot podali tudi člani Riverja, a kot že rečeno tako glasne navijaške podpore niso bili deležni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odprava Boce je na madridskih tleh pristala v sredo nekaj pred 18. uro, v večernih urah pa se jim bodo v prestolnici Španije pridružili tudi njihovi nedeljski nasprotniki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matej1111
05. 12. 2018 19.33
+3
Še dobro, da ni na luni fuzbalskega igrišča.
Acohonda Majhonda
05. 12. 2018 17.23
-4
nič novega saj nemoreta skupaj v isti loži gledat tekmo
bububu123
05. 12. 2018 18.30
+7