Nogomet

Buffon ob slovesu Casillasa: Hvala ti, brez tebe bi bilo vse manj smiselno

Ljubljana, 05. 08. 2020 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek je konec svoje profesionalne športne poti naznanil eden od najboljših vratarjev vseh časov Iker Casillas. Španec je bil ljubljenec številnih navijačev in je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, zato so čustvena sporočila ob njegovem slovesu kar deževala. Oglasili so se tudi Gianlugi Buffon, Lionel Messi in celo Jose Mourinho.

Gianluigi Buffon in Iker Casillas.
Gianluigi Buffon in Iker Casillas. FOTO: AP

"Pravijo, da nas konkurenca dela boljše, a nas ne more narediti perfektne. Morda naju je prav to zasledovanje perfektnosti naredilo takšne, kot sva. Iker, hvala ti. Brez tebe bi bilo vse manj smiselno," je v kar nekoliko filozofskem sporočilu – v stilu Erica Cantonaja – na Twitterju zapisal Gianluigi Buffon

Za španski AS se je od Ikerja Casillasa poslovil tudi Barcelonin Lionel Messi, ki je dejal: "Morda se je res upokojil, a status legende si je zagotovil že dolgo pred tem. Bil je eden najboljših posameznikov španskega prvenstva, na reprezentančni ravni pa je osvojil vse. Iker, priznam ti, da si bil eden najzahtevnejših nasprotnikov. Najino rivalstvo je bilo nekaj posebnega, potisnilo naju je na novo raven."

'Odločitev nikoli ni bila osebna'
Oglasil pa se je tudi Jose Mourinho, ki je dejal, da sta s Casillasom skozi leta popravila medsebojni odnos. Spomnimo, prav Portugalec je bil tisti, ki je legendarnega Španca pri Real Madridu postavil v vlogo rezervnega vratarja, namesto njega pa je več priložnosti dobival Diego Lopez

"Bil je izjemnega pomena za Real Madrid in špansko reprezentanco, pa tudi za nogomet na splošno. Zaradi najinega profesionalizma sva imela težaven odnos, a odločitev, da ga postavim na klop, nikoli ni bila osebna. Zaradi njegove inteligentnosti in zrelosti nama je skozi leta uspelo vzpostaviti iskren, prijateljski odnos," je prav tako za AS pojasnil Mourinho. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
05. 08. 2020 18.59
-1
Legenda z obilo sreče v športnem smislu. Če se v času, ko je moral prvič braniti za Real ne bi poškodovala prva dva golmana Reala, kdo ve kakšno kariero bi imel. Drugače pa dober golman z nekaj kar hudimi napakami.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
05. 08. 2020 16.53
+11
Eden najboljših!
09ZarMan10
05. 08. 2020 15.21
+13
Ko ti takšne besede namenijo kolegi, kot so Messi in Buffon potem veš da si postal resnično res "velik", mogoče celo največji!
Roglič šampion
05. 08. 2020 18.19
+3
no najvecji je verjetno lev yashin...a casillas je tudi bil fantasticen. Globok priklon nogometni legendi in zelim mu da uziva v pokoju
Trend01
05. 08. 2020 13.20
+12
Anticripstoned
05. 08. 2020 13.57
+6