Nogomet

Buffonov favorit za naslov Lige prvakov: Juventus z Ronaldom na čelu

Pariz, 18. 01. 2019 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Legendarni Gianlugi Buffon je v svoji dolgoletni nogometni karieri dosegel že skorajda vse, edina lovorika, ki se mu vztrajno izmika je trofeja Lige prvakov. V zadnji sezoni elitnega evropskega tekmovanja se je neslavno poslovil v četrtfinalu. A tudi v aktualni sezoni bi se lahko sanje o elitni lovoriki razblinile, na mesto favoritov namreč postavlja staro damo iz Torina.

Povratna tekma četrtfinala Lige prvakov na Santiagu Bernabeu bo Gianluigiju Buffonu za vedno ostala v grenkem spominu. Ob rdečem kartonu je moral v sodnikovem podaljšku zapustiti zelenico, priložnost z enajstih metrov pa je dobil Cristiano Ronaldo. Portugalec ni omahoval in zanesljivo popeljal Madridčane med najboljšo četverico, kasneje pa že tretjič zapored na evropski prestol.

Ob Buffonovi pomoči je Juventus vknjižil devet naslov italijanskega prvenstva.
Ob Buffonovi pomoči je Juventus vknjižil devet naslov italijanskega prvenstva. FOTO: AP

V poletnem prestopnem roku je Ronaldo prestopil v vrste tekmeca iz četrtfinala, legendarni italijanski vratar pa se je preselil v PSG. V vrstah Parižanov tako letos upa na elitno lovoriko, čeprav prikimava številnim nogometnim strokovnjakom, ki zmago v Ligi prvakov napovedujejo Juventusu.

"Juventus je močan že zadnja štiri leta, a letos še prav posebej, saj imajo v svojih vrstah izjemnega igralca. Za celoto je manjkal še zadnji delček v mozaiku, tega pa so si zagotovili v poletnem prestopnem roku," je prepričan Buffon, ki pa temu navkljub verjame v nepredvidljivost nogometa: "Juventus je v ekipnem oziru najmočnejše moštvo. V Ligi prvakov nihče ne more biti povsem prepričan, kdo bo prvak. Tu so vedno tri, štiri močne ekipe, zato o zmagovalcu odločajo malenkosti."

Ronaldo je poleti za 112 milijonov evrov prestopil v Juventus.
Ronaldo je poleti za 112 milijonov evrov prestopil v Juventus. FOTO: AP
V ožjem krogu favoritov je tudi PSG, prav po zaslugi Parižanov pa bi se Buffon lahko prebil do težko pričakovane lovorike Lige prvakov. V pogovoru za špansko Marco je dejal, da tudi klub iz mesta ljubezni sodi med najboljše v Evropi, čeprav mu številni tekmeci očitajo pomanjkanje zgodovine.

Na vprašanje, če je po njegovem mnenju PSG spoštovan enako kot münchenski Bayern, madridski Real, Barcelona ali pa Juventus je namreč odgovoril: "Zgodovina PSG se razlikuje do drugih. A ima prihodnost, ki je na njihovem nivoju, kar je najpomembnejše. Preteklost je pomembna, a kar šteje je prihodnost. PSG polaga odlične temelje za prihodnost."

Po temeljih sodeč je prihodnost Francozov svetla. V svoje vrste so namreč zvabili številna zveneča nogometna imena, ki si upravičeno obetajo tudi evropskih lovorik, ne le naslovov znotraj meja Francije. Eden izmed takšnih je Neymar, ki ga številni uvrščajo med najboljše nogometaše na zemeljski obli. Pa se lahko primerja z nogometnimi bogovi, s katerimi je Buffon že delil zelenico?

Neymar je v aktualni sezoni francoskega prvenstva enajstkrat zatresel mrežo.
Neymar je v aktualni sezoni francoskega prvenstva enajstkrat zatresel mrežo. FOTO: AP

"Neymar lahko postane številka ena. Nikoli nisem sodeloval z njim in zato sem ga vedno imel za rivala, a s tehničnega vidika je resnično neverjeten. Rad gledam tako odlične igralce, zavedam se, da ljudje plačujejo vstopnice, le zato, da jih lahko gledajo. A imamo tudi druge vrhunske igralce. Kylian Mbappe je absolutni fenomen. So tudi številni drugi, ki nam vlivajo upanje, da se lahko upravičeno borimo za lovoriko Lige prvakov. Imamo dva zvezdnika in skupno močnih igralcev. To nam daje moč," je zagotovil Italijan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
19. 01. 2019 11.51
-1
cripstoned - zmeden fantek ki navija za Cr7 in Real. Ne ve kako bi se odločil.
cripstoned
19. 01. 2019 10.51
+1
spet vidite kdo je njegov najvecji fan tukaj....kollerik in idiu3krasne pa ceprav je to ena in ista oseba....izjava buffona je pa povsem realna.....juve je edini klub od vseh favoritov ki letos se ne pozna poraza....izkusnje pravtako imajo....imajo najboljsega igralca tega tekmovanja ki odloca tekme ko je to najbolj pomembno...torej izjava buffona je podkrepljena z vsemi temi dejstvi...je pa res da ima liga prvakov letos var in tu dam najvecjo prednost ravno barceloni...letos v laligi imajo zaradi vara 6tock .....a moramo se o pokalu? ...hahahahah
cripstoned
19. 01. 2019 10.58
+2
a mi bosta z johnnyem dala 22 minusov? kollerik=idiu3krasne=11minusov....resnicaosvobaja=johnny= 11minusov.....precitani ste kot knjiga...menjajte profile ponovno...vasi minusi ne morejo izbrisati mojih komentarjev ki so sol na vase rane....hahahaha
Anticripstoned
19. 01. 2019 11.55
+0
ehjaehja
18. 01. 2019 20.32
-7
japp vedno več je mnenj da je Cristiano najboljši na svetu Messi lahko živi le še od stare slave:)
idiu3krasne
19. 01. 2019 10.51
-3
Zapirač...Bufon nič takega ne omenja...je pa v preteklosti omenil da je Messi najboljši...in tudi ne omenja Barcelone...haha strah je jeba...
cripstoned
19. 01. 2019 11.38
+1
o kaksnem strahu ti to? hahahaa...pa barcelona z messijem nacelu se upraviceno boji milana, interja, juventusa in seveda rome...seveda se pa nima kaj bati spanske zveze ter vara...z varom v ligi prvakov pa se je tudi barceloni dvignil %.....
KavčStrokovnjak
18. 01. 2019 19.28
+2
Mejduš, spet bo Barca ostala brez naslova LP. Pa tako vse upe in energijo polagajo v to lovoriko... Juve jih raztrga če pride do obračuna.
Zgodi93
18. 01. 2019 17.36
+0
Vazno da je z Ronaldem na celu.. hahahaha jao kako ga pumpajo
brezcasni
18. 01. 2019 19.22
+6
očitno si ti podučen bolje od Bufona.......in veš veliko več.....
Kollerik
18. 01. 2019 17.20
-1
ker slab vic...he, he....
Chaparral M
18. 01. 2019 21.32
+9
Še do včeraj je bil Buffon zakon, ne? Kar naenkrat pa to ni več. Vzrok? Izjava o Ronaldu .... Če bi omenil "messija" bi bil pa car, kajne? "Kera"!? objektivnost, Slovenščina pa taka, hehe ...
idiu3krasne
18. 01. 2019 16.34
+2
Bufon ma smisel za humor...hahahaha
LARMshow
18. 01. 2019 17.04
+2