Nogomet

Leipzig brez pomoči Kampla do zanesljive gostujoče zmage, Werner spet med strelci

Köln, 01. 06. 2020 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tretji prvenstveni krog v Bundesligi po novem zagonu nogometa po koncu koronakrize, gre za tekme 29. kroga, sta zaključila Köln in Leipzig. Gostje, za katere zaradi lažje poškodbe ni zaigral nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, so z zmago (4:2) in novimi tremi točkami spet zavzeli mesta, ki v naslednji sezoni zagotavljajo preboj v Ligo prvakov. Na vrhu lestvice ima Bayern sedem točk naskoka pred dortmundsko Borussio. Za bike je bil vnovič uspešen "vroči" Timo Werner, ki je v sezoni zabil že 25 golov.

Kevin Kampl je sicer odpotoval na gostovanje v Köln, a konec tedna ni treniral zaradi težav z ukleščenim živcem, tako da je bil njegov nastop vprašljiv. In res, nekdanji slovenski nogometni reprezentant je tekmo, ki je bila za Leipzig zelo pomembna, saj se krčevito bori za preboj v Ligo prvakov, spremljal s klopi. Gostje so (pričakovano) od prve minute pritisnili in bili uvodoma že zelo nevarni pred vrati domačega čuvaja mreže Tima Horna, ki pa je bil v zelo zanesljiv in je ekipo uspešno obvaroval pred hitrim rezultatskim zaostankom. Domači so uvodni nalet tekmecev odbili, nato pa po pol protinapadu celo povedli. Sprva je madžarski vratar Peter Gulacsi še preprečil najhujše, a je odbitek v gol spremenil Kolumbijec John Cordoba. Zadetek je na domače nogometaše vplival blagodejno, že tako pred tekmo niso imeli "Demoklejevega meča" nad glavo, saj se nahajajo v varni coni sredine lestvice, povsem drugačno breme rezultata pa so imeli rivali, saj jim je vsaka točka zelo dragocena v boju za Ligo prvakov. Nogometašem Leipziga, ki so se po zmagah proti Tottenhamu že uvrstili v četrtfinale LP, je uspelo hitro izenačiti, ko je bil po podaji Španca Angelinha z glavo natančen Čeh Patrik Schick. Biki so zmogli popoln rezultatski zasuk š(ž)e v prvem polčasu, saj je v situaciji "ena na ena" z domačim čuvajem mreže, odlično reagiral Francoz Christopher Nkunku in gostje so že na odmor odšli s prednostjo (1:2). 

RB Leipzig se je že uvrstil med osem v Evropi.
RB Leipzig se je že uvrstil med osem v Evropi. FOTO: AP

Redke so tekme Leipziga, ko se med strelce ne vpiše tudi Timo Werner. Napadalec nemške reprezentance, ki ga išče "pol Evrope in vsa Nemčija", a je 24-letnik že dejal, da ga igranje v Bundesligi v prihodnjih sezonah ne zanima, temveč želi v tujino, tudi tokrat ni izneveril in že na začetku drugega dela je prednost gostov znašala +2 (1:3). Werner je zabil že 25 golov v Bundesligi v tej sezoni. Na lestvici strelcev zaostaja le za napadalcem Bayerna Robertom Lewandowskim, ki je zadel 29-krat. Domači so se hitro vrnili na gol zaostanka, za 2:3 je z izjemnim golom s kakšnih 25 metrov poskrbel Anthony Modeste. Golijada na stadionu RheinEnergieStadion se je nadaljevala. Že v naslednjem napadu je bil z roba kazenskega prostora uspešen Španec Dani Olmo, nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama, ki je zadel sploh prvič v Bundesligi in vnovič goste oddaljil na bolj varno razdaljo. Domačim se še enkrat ni uspelo vrniti med žive in Leipzig je brez večjih težav pripeljal tekmo do konca in se razveselil dragocenih treh točk v boju za vrh.

Izidi 29. kroga Bundeslige:
Köln - Leipzig 2:4 (1:1)
Cordobha 5., Modeste 51.; Schick 20., Nkunku 38., Werner 49., Olmo 57.

Paderborn ‒ Borussia Dortmund 1:6 (0:0)
Hunemeier 72./11-m; Hazard 54., Sancho 57., 74., 90., Hakimi 85., Schmelzer 89.

Borussia Mönchengladbach ‒ Union Berlin 4:1 (2:0)
Neuhaus 17., Thuram 41., 59., Plea 81.; Andersson 50.

Bayern München ‒ Fortuna Düsseldorf 5:0 (2:0)
Jörgensen 15./ag, Pavard 29., Lewandowski 43., 50., Davies 52.

Hertha Berlin ‒ Augsburg 2:0 (1:0)
Dilrosun 23., Piatek 90.

Mainz ‒ Hoffenheim 0:1 (0:1)
Bebou 43.

Schalke ‒ Werder Bremen 0:1 (0:1)
Bittencourt 32.

Wolfsburg ‒ Eintracht Frankfurt 1:2 (0:1)
Mbabu 58.; Silva 27., Kamada 85.
RK: Torro 90./Eintracht

Freiburg ‒ Bayer Leverkusen 0:1 (0:0)
Havertz 55.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.