Nogomet

Neuer popravil Kahnov rekord, Bayern z zmago utrdil vodstvo

Gelsenkirchen, 24. 01. 2021 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K., T.Š.
Komentarji
0

Münchenski Bayern se brez "prask" vrača z gostovanja pri Schalkeju v 18. krogu nemške Bundeslige. Bavarci so gostovali pri zadnjeuvrščenem Schalkeju in zanesljivo zmagali (0:4). Vratar Manuel Neuer je popravil rekord nekdanjega legendarnega vratarja bavarskega moštva Oliverja Kahna.

Robert Lewandowski in Thomas Müller, oba sta se vpisala med strelce.
Robert Lewandowski in Thomas Müller, oba sta se vpisala med strelce. FOTO: AP

Z zmago so se še utrdili na prvem mestu prvenstvene lestvice. V Gelsenkirchnu so Bavarci povedli v 34. minuti, ko je zadel Thomas Müller. Robert Lewandowski je s svojim že 23. golom sezone Bayern popeljal do vodstva z 2:0 v 54. minuti. V 88. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Müller, v 90. pa se je med strelce pri Bayernu za zanesljivo zmago vpisal še David Alaba.

Ob zmagi je poseben dosežek uspel tudi vratarju bavarske ekipe Manuelu Neuerju, ki je že na 197. tekmi v ligi ohranil mrežo nedotaknjeno. S tem je 34-letnik, ki je bil izbran za najboljšega vratarja leta 2020, popravil rekord nekdanjega čuvaja mreže pri Bayernu Oliverja Kahna. Slednji je za svoj dosežek potreboval 557 tekem, Neuer, ki je pred tem branil tudi za Schalke, pa 423.

Že v soboto sta si spodrsljaja privoščila drugouvrščeni Leipzig Kevina Kampla, ta tokrat ni igral, saj je z 2:3 klonil proti predzadnjemu Mainzu, in tretjeuvrščeni Bayer Leverkusen, ki je moral priznati premoč četrotuvrščenemu Wolfsburgu (0:1).

V petek je Borussia Mönchengladbach v boju ekip tik pod vrhom premagala Borussio Dortmund s 4:2. Na lestvici po nepopolnem 18. krogu vodi Bayern z 42 točkami, drugi Leipzig je ostal pri 35, tretji Bayer pa pri 32. Toliko jih ima tudi četrti Wolfsburg, peti je Gladbach z 31, šesti pa Eintracht Frankfurt s 30.

Statistika tekme Schalke - Bayern
Statistika tekme Schalke - Bayern FOTO: Sofascore.com


Koronavirus pasica november
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.