Nogomet

Bayern do visoke zmage, Kampl z Leipzigom do zmage na derbiju

München, 30. 01. 2021 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

S polno paro se ta vikend nadaljuje tudi nemška Bundesliga. V 19. krogu je Bayern iz Münchna s 4:1 brez težav ugnal Hoffenheim, Borussia Dortmund pa je kljub zapravljeni enajstmetrovki Erlinga Haalanda slavila proti Augsburgu (3:1). V večernem derbiju je RB Leipzig ugnal zasedbo Bayerja (1:0). Slovenski nogometaš Kevin Kampl je tekmo začel in igral do 81. minute.

Statistika tekme Bayern M. – Hoffenheim
Statistika tekme Bayern M. – Hoffenheim FOTO: Sofascore.com

Pred obračunom v Münchnu so imeli domači v mislih predvsem maščevanje za jesenski poraz proti istemu tekmecu, ki je takrat v obdobju največje premoči Bavarcev zmagal kar s 4:1. Nalogo so uspešno opravili, bili pa so celo povsem enako učinkoviti. V prvem delu sta za vodstvo poskrbela Jerome Boateng (32.) in Thomas Müller (43.), a je upanje Hoffenheimu že minuto zatem vrnil Andrej Kramarić.

V nadaljevanju je na sceno stopil še prvi strelec v Nemčiji, Robert Lewandowski, in v 57. minuti dosegel že svoj 24. gol v sezoni. Hoffenheim je povsem popustil, kar sta nato izkoristila še Serge Gnabry (63.) in Benjamin Pavard (70.), a so slednjemu zadetek zaradi prepovedanega položaja Leroya Saneja razveljavili.

Borussia D. do preobrata
Borussia Dortmund je morala v obračun z Augsburgom brez poškodovanega prvega vratarja Romana Bürkija. Gostje so povedli z zadetkom Andreja Hahna, a je nato še v prvem polčasu izenačil Thomas Delaney. V drugem delu pa je nato rumeno-črna zasedba vendarle potrdila status favorita, za pomembne tri točke je zadel še Jadon Sancho (63.), pomagal pa je še Felix Uduokhai z avtogolom 12 minut pozneje.

Union Berlin je v zadnjih krogih nekoliko popustil, tokrat pa je imel proti Borussii Mönchengladbach priložnost, da se spet priključi ekipam pod vrhom. A gostje, pred tem krogom peti, so prav tako želeli obdržati visok položaj. Na koncu sta se ekipi morali zadovoljiti vsaka s po točko, za domače je zadel Robin Knoche v prvem delu, za goste pa je izenačil Alassane Plea v drugem in tako nadaljeval niz neporaženosti ekipe v koledarskem letu.

Eintracht Frankfurt se je namučil s Hertho. Gostje so dosegli vodilni zadetek, v 65. minuti je bil uspešen Krzysztof Piatek, hitro je izenačil Andre Silva, potem pa je Frankfurt šele ob koncu potrdil zmago; v 85. minuti je zadel Martin Hinteregger, v zadnji pa še enkrat Silva.

Statistika Kevina Kampla na derbiju za Bayerjem
Statistika Kevina Kampla na derbiju za Bayerjem FOTO: Sofascore.com

V obračunu ekip spodnjega dela lestvice je Werder Bremen gostil zadnjeuvrščeno moštvo Schalke, ki je sicer povedlo, na koncu pa se je ekipa iz Gelsenkirchka komaj rešila. V sodnikovem dodatku je namreč Bremen dosegel gol za 2:1, a so ga po ogledu posnetka zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Kampl z Leipzgom do enajste zmage
Večerni sobotni termin 19. kroga je bil rezerviran za derbi med drugo in četrtouvrščeno ekipo lige. Na koncu so se veselili rdeči biki iz Leipziga, ki so na domačem stadionu z 1:0 premagali zasedbo Bayerja. Tekmo je odločil zadetek Christopheja Nkunkuja v 51. minuti. Slovenski nogometaš Kevin Kampl je tekmo začel in igral do 81. minute, ko ga je zamenjal Amadou Haidara. To je bila še 11. zmaga bundesligaške sezone za četo Juliana Nagelsmanna. Rdeči biki so vpisali še 38. točko sezone, s čimer ostajajo varno na drugem mestu nemške Bundeslige. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bundesliga, 30. januar, izidi: 

Bayern München – Hoffenheim 4:1 (2:1) 
Boateng 32.; Muller 43.; Robert 57.; Gnabry 63.; Kramarić 44.

Borussia Dortmund – Augsburg 3:1 (1:1) 
Delaney 26.; Sancho 63.; Uduokhai 75. (ag.); Hahn 10. 

Eintrach Frankfurt – Hertha 3:1 (0:0)

Union Berlin – Borussia Mönchengladbach 1:1 (1:0)

Werder Bremen – Schalke 1:1 (0:1)

RB Leipzig – Bayer Leverkusen 1:0 (0:0)
Nkunku 51.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.