Nogomet

Bayernu obračun prvega in drugega v Leipzigu, Dortmund še dlje od LP

Dortmund, Wolfsburg, Leipzig, Mönchengladbach , 03. 04. 2021 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
6

Norveški zvezdnik Erling Haaland je bil po kritikah zaradi slabih predstav v dresu reprezentance, ki ji na treh tekmah ni uspel pomagati s kakšnim zadetkom, neučinkovit tudi ob povratku na zelenice 1. nemške Bundeslige. Borussia Dortmund je za nameček izgubila pomemben obračun z neposrednim tekmecem v boju za četrto mesto, frankfurtskim Eintrachtom, ki je slavil z 2:1. Derbi kroga je bil na sporedu v Leipzigu, kjer je Bayern slavil z golom Leona Goretzke v prvem polčasu (1:0).

Haaland (na fotografiji), ki je razočaral že med nedavnim reprezentančnim premorom, tudi tokrat ni bil pri strelu.
Haaland (na fotografiji), ki je razočaral že med nedavnim reprezentančnim premorom, tudi tokrat ni bil pri strelu. FOTO: AP
Bayern branjenje lovorike v Ligi prvakov nadaljuje s četrtfinalnima spopadoma s Paris Saint-Germainom, potem ko je Parižane ugnal v lanskem finalu. Njuno prvo tekmo letošnjega četrtfinala boste lahko na Kanalu A in VOYO pospremili v sredo, 7. aprila (ob 20.30). Že dan prej, v torek, 6. aprila, je na sporedu četrtfinalni spopad Real Madrida in Liverpoola. Prenos se na Kanalu A in VOYO s studijskim delom prav tako začne ob 20.30. Ne zamudite.

Wolfsburg in Eintracht Frankfurt sta na tretjem oziroma četrtem mestu v 1. Bundesligi še dodatno pobegnila Borussii Dortmund, ki je s frankfurtskimi "orli" izgubila na domačem Signal Iduna Parku. Erlingu Haalandu in soigralcem po porazu z Eintrachtom (1:2) očitno ostaja le upanje po nepričakovani osvojitvi naslova v letošnji sezoni Lige prvakov, kjer BVB v četrtfinalu čakata obračuna z morda celo prvim favoritom za končno zmago Manchester Cityjem.

Haaland, čigar oče je z agentom Minom Raiolo minule dni preživel na "turneji" pri največjih nogometnih klubih v Evropi, ki se zanimajo za usluge njegovega sina, spet ni bil pri strelu, potem ko je bil številnih kritik zaradi svojega obnašanja in predstav deležen že med nedavnim reprezentančnim premorom, ki ga je sklenil brez enega samega zadetka. Eintracht je v 11. minuti povedel po avtogolu Nica Schulza, v enem zadnjih napadov polčasa pa je izid poravnal Mats Hummels. Haaland je zapravil nekaj zrelih priložnosti v dvobojih z gostujočim vratarjem Kevinom Trappom, v 87. minuti pa je Andre Silva po podaji Filipa Kostića odločil obračun v korist gostov.

Ti zdaj na lestvici pred črno-rumenimi vodijo že za sedem točk, tretji Wolfsburg pa kar za enajst, potem ko je Volkswagnova ekipa z zadetkom Josipa Brekala po dobri polovici drugega polčasa ugnala Köln (1:0). Po menjavi na trenerski klopi, Petra Bosza je nasledil Hannes Wolf, 39-letni trener nemške reprezentance do 18 let, se je na zmagovita pota vrnil tudi Bayer Leverkusen, ki je po dveh zaporednih porazih ugnal že odpisani Schalke (2:1). V 26. oziroma 72. minuti sta zadela Lucas Alario in Patrik Schick, Klaas-Jan Huntelaar pa je z golom v 81. minuti poskrbel za malce bolj napet zaključek, v katerem pa "knapom" ni uspelo izenačiti.

Statistika tekme RB Leipzig - Bayern.
Statistika tekme RB Leipzig - Bayern. FOTO: Sofascore.com

Goretzka odločil morda že ključno tekmo v boju za naslov
Bayern je brez praske prestal morda celo najresnejši preizkus do konca ligaške sezone in brez poškodovanega prvega strelca Roberta Lewandowskega premagal prvega zasledovalca na lestvici RB Leipzig (1:0). Razlika je na vrhu lestvice pred začetkom tekme znašala štiri točke, po zaslugi Leona Goretzke, ki je zadel v prvem polčasu, pa je narasla na težko ulovljivih sedem. Kevina Kampla zaradi kartonov ni bilo v kadru "rdečih bikov". Varovanci Juliana Nagelsmanna so imeli vsaj rahlo pobudo, a je niso znali pretvoriti v vsaj kakšen zadetek, ki bi vsaj še malce preložil končno odločitev o državnemu prvaku. 

Šampionski "krožnik" bo tako očitno še devetič zapored romal na Bavarsko, če se do konca aktualne sezone ne zgodi veliko presenečenje. Veliko bo seveda odvisno tudi od uspešnosti rdečih v Ligi prvakov, kjer jih v četrtfinalu čakata spektakularna obračuna z lanskim tekmecem v velikem finalu Paris Saint-Germainom.

Obračun najboljših nemških ekip sicer ni navdušil. Ekipi sta pokazali taktičen boj, v napadalnih akcijah pa nista bili posebej nevarni. Bayern, ki je igral brez Lewandowskega in še nekaterih "prvokategornikov", si je zmago zagotovil s svojim edinim strelom v okvir vrat v prvem polčasu, ko je Thomas Müller po dolgi podaji na desni strani kazenskega prostora lepo umiril žogo, nato pa jo natančno podal do Goretzke, ki je z močnim in natančnim strelom matiral domačega vratarja. V drugem delu je Leipzig vse moči preusmeril v napad, a bavarska obramba je brez večjih težav zaustavljala njihove napade. Domači so bili še najbližje zadetku, ko je Marcel Sabitzer poskušal s strelom od daleč, žoga je letela pod prečko, a jo je vratar Manuel Neuer vendarle preusmeril nad njo. Leipzigu se je zdaj na lestvici po minimalni zmagi nad Kölnom na tri točke približal tretjeuvrščeni Wolfsburg.

Gladbach še upa na evropsko vozovnico
Borussia Mönchengladbach, ki se je od letošnje sezone Lige prvakov poslovila z dvema porazoma z 2:0 proti Manchester Cityju v Budimpešti, je dobila pomembno domačo tekmo s sosedom na lestvici Freiburgom (2:1). Gostje so v Mönchengladbach prišli s točko prednosti na lestvici, odšli pa s padcem na deveto mesto, medtem ko se je Borussia dvignila vse do sedmega, kjer ima zdaj štiri točke manj od lokalnih rivalov, petega Dortmunda in šestega Leverkusna.

Freiburg je v deseti minuti v vodstvo popeljal madžarski vezist Roland Sallai, Marcus Thuram pa je z dvema goloma v drugem polčasu poskrbel za popoln preobrat in drugo zaporedno zmago Gladbacha, ki je črno serijo tik pred reprezentančnim premorom prekinil z zmago nad Schalkejem. Dramatično je bilo do zadnjih sekund, nogometaši Freiburga so v 95. minuti že mislili, da so dosegli gol za izenačenje, toda VAR-sodniki so zaradi prepovedanega položaja razveljavili zadetek Kevena Schlotterbecka.
 

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

Izidi 27. kroga 1. Bundeslige:

Borussia Mönchengladbach ‒ Freiburg 2:1 (0:1)
Thuram 53., 60.; Sallai 10.

RB Leipzig ‒ Bayern 0:1 (0:1)
Goretzka 38.
Kevina Kampla (Leipzig) ni bilo v ekipi zaradi kartonov.

Bayer Leverkusen ‒ Schalke 2:1 (1:0)
Alario 26., Schick 72.; Huntelaar 81.

Borussia Dortmund ‒ Eintracht Frankfurt 1:2 (1:1)
Hummels 45.; Schulz 11. (avt.), Silva 87.

Wolfsburg ‒ Köln 1:0 (0:0)
Brekalo 69.

Augsburg ‒ Hoffenheim 2:1
Mainz ‒ Arminia Bielefeld 1:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
04. 04. 2021 14.13
+1
Fant ni slab, nikakor, dober je. Ampak sprememba kluba različno vpliva na posameznika. Lahko bo še boljši, lahko pa se izgubi v povprečje. Tako, da, vse se bo videlo šele čez nekaj časa, oziroma mesecev. Takoj bo zelo težko bilokateri igralec igral vrhunsko v novem klubu. Jasno, so pa tudi izjeme.
apodgra
04. 04. 2021 08.01
+3
Prehitro so ga dvignili med oblake . Vprašanje je , če bo on to breme lahko prenesel. Malo kateremu se uspe prebiti na sam vrh , običajno ti mladi končajo nekje med povprečneži. Koliko mladih je bilo na isti poti, in koliko se jih je prebilo naprej . Nogomet je čudna stvar , vedno ne zmaga boljši in pride dan ,ko nič ne gre v mrežo in dan , ko gre vse po maslu. Da bo prevzel slavo Messija , oziroma on bil njegov naslednik , pa je malo verjetno.
Vladimir.Krutov
04. 04. 2021 09.12
+0
Bilo kam bo odšel bo breme še večje kot sedaj....težka mu bo...to so veliki denarji v igri...
drimtim
03. 04. 2021 17.59
+0
A novi Messi spet nič.Pa taka hvala.
Vladimir.Krutov
03. 04. 2021 21.13
+0
Haland že šteje evre z očetom...to je počasi konec pri borussi...mediji delajo svoje...nič dobrega se mu ne obeta...
apodgra
04. 04. 2021 08.02
+2