Nogomet

Eintracht na domačem igrišču presenetil Bayern, Borussia kraljica Porurja

Frankfurt, 20. 02. 2021 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eintracht iz Frankfurta je na domačem terenu v 22. krogu nemške Bundeslige presenetljivo ugnal vodilni Bayern z 2:1. Bavarci kljub porazu ostajajo na prvem mestu, a bi se jim lahko biki iz Leipziga, ki imajo tekmo manj, v nedeljo približali na zgolj dve točki. Izgubila je tudi Borussia Mönchengladbach, ki jo je na njenem terenu z 2:1 premagal predzadnji Mainz. V zadnji sobotni tekmi pa je Borussia Dortmund v gosteh s 4:0 premagala Schalke.

Erling Haaland je po Sevillii dva gola zabil še Schalkeju.
Erling Haaland je po Sevillii dva gola zabil še Schalkeju. FOTO: AP

Obračun revirskih tekmecev bi v bolj običajnih časih pomenil vrhunec nogometnega dneva ali celotnega tedna v Nemčiji. Toda zaradi praznih tribun in predvsem žalostnega stanja, v katerem se je znašel Schalke, ki mu vse bolj grozi selitev v drugo ligo, je bila sobotna tekma derbi le po imenu.

Dortmund, ki sicer v tej sezoni tudi precej niha, je upravičil status favorita. Mrežo domačih je načel Jadon Sancho pred koncem prvega polčasa. Zvezdnik rumeno-črnih Erling Haaland je zadel dvakrat (45. in 79.), en gol je prispeval še Raphael Guerreiro.

Borussia Dortmund je zdaj izenačena z Leverkusnom, ki je peti, oba imata po 36 točk, a Bayer bo svojo tekmo tega kroga igral šele v nedeljo z Augsburgom. Nov poraz, že 15. v sezoni, pa je še poglobil težave modrih. Schalke ima le devet točk, predzadnji Mainz pa po današnji zmagi z Gladbachom (2:1) že 17.

Statistika tekme Frankfurt – Bayern
Statistika tekme Frankfurt – Bayern FOTO: Sofascore.com

V osrednji tekmi kroga sta se spopadla prvo in do tega kroga tretje moštvo lige. Bavarci v zadnjem času nekoliko nihajo v formi, ta teden so presenetljivo že oddali dve točki Arminii, tokrat pa ostali povsem praznih rok.

Domači so morali na tekmo brez svojega najboljšega strelca Andrea Silve, ki ga zaradi bolečin v hrbtu ni bilo niti na klopi, namesto njega je začel Luka Jović. A se Frankfurtu v prvem polčasu to ni poznalo, njegovo vlogo sta prevzela spretni Daichi Kamada z vodilnim golom v 12. in Amin Younes z natančnim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora v 31. minuti.

Nekaj upanja je Bavarcem vrnil njihov prvi zvezdnik Robert Lewandowski, Poljak je za že 26. gol v sezoni znižal na 1:2 v 53. minuti. A kljub pritisku gostov še enega zadetka ni bilo in Bayern je doživel tretji poraz v sezoni. Frankfurt pa ostaja najboljša ekipa koledarskega leta, dosegel je peto zaporedno zmago.

Spodrsljaj si je privoščila tudi Borussia Mönchengladbach. Predzadnji Mainz je dobil dragocene tri točke, s katerimi se je pridružil ekipam na meji med prvo in drugo ligo. Gostje so imeli dober začetek in konec tekme, zadela sta Karim Onisiwo v deseti in Kevin Stöger v 86. minuti, za domače je bil uspešen le Lars Stindl (26.).

Že v petek je pri Arminii gostoval Wolfsburg in zmagal zanesljivo s 3:0 ter se pomaknil na tretje mesto lestvice, kjer je zaradi boljše razlike v golih ostal tudi po današnji zmagi Frankfurta. V nedeljo se bo krog končal s še tremi tekmami. Pri Augsburgu bo gostoval Bayer Leverkusen, Hertha bo gostila drugi Leipzig Kevina Kampla, Hoffenheim pa bo igral z Werderjem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bundesliga, 20. februar, izidi:

Köln - Stuttgart 0:1 (0:0) 
Borussia Mönchengladbach - Mainz 1:2 (1:1) 
Eintracht Frankfurt - Bayern München 2:1 (2:0) 
Freiburg - Union Berlin 0:1 (0:0)
Schalke - Borussia Dortmund 0:4 (0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.