Nogomet

Odlične novice za Bayern: poraza Bayerja in Leipziga, nov gol Jovića

Mainz, Leverkusen, 23. 01. 2021 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Wolfsburg je z zmago na gostovanju pri Bayerju iz Leverkusna ujel svoje sobotne tekmece, ki ostajajo na tretjem mestu v 1. Bundesligi (1:0). "Farmacevti" so zapravili priložnost, da bi se na drugem mestu izenačili z Leipzigom, ki je brez Kevina Kampla klonil pri Mainzu (3:2). Luka Jović je po povratku v vrste frankfurtskega Eintrachta spet vstopil s klopi in dosegel že svoj tretji gol na tretji tekmi ob visoki zmagi nad Arminio iz Bielefelda (5:1).

Bote Ridle Baku (levo) proslavlja po zadetku v mreži Bayerja s Kevinom Mbabujem.
Bote Ridle Baku (levo) proslavlja po zadetku v mreži Bayerja s Kevinom Mbabujem. FOTO: AP

Sobotne tekme 18. kroga nemške 1. Bundeslige so prinesle nekaj presenečenj oziroma porazov ekip z vrha lestvice. Največji spodrsljaj si je privoščil drugouvrščeni Leipzig Kevina Kampla, ta tokrat ni bil v ekipi, saj je z 2:3 klonil proti predzadnjemu Mainzu. Izgubila pa sta tudi Union Berlin in Bayer Leverkusen. Že v petek je Borussia Mönchengladbach v boju ekip tik pod vrhom premagala Borussio Dortmund s 4:2. Gladbach je poskrbel za preobrat, potem ko je rumeno-črna ekipa po zaslugi zvezdnika Erlinga Haalanda ‒ v polno je zadel dvakrat med 22. in 28. minuto ‒ vodila z 2:1. A že v prvem polčasu je tudi Nico Elvedi dodal drugi zadetek (11. in 32. minuta), delo pa sta v drugem dokončala Ramy Bensebaini (49.) in Marcus Thuram (78.), ki je po kazni petih tekem prepovedi zaradi rdečega kartona (pljuvanje) zaigral prvič v koledarskem letu.

Na sobotni tekmi v Mainzu pa je prišlo do velikega presenečenja. Predzadnji Mainz je premagal drugouvrščeno ekipo in slavil šele drugo zmago v sezoni. Kamplovi soigralci so sicer dvakrat vodili. A domači so v prvem polčasu tudi dvakrat odgovorili Leipzigu in strelcema Tylerju Adamsu in Marcelu Halstenbergu, obakrat je zadel Moussa Niakhate. V nadaljevanju so domači poskrbeli še za vodilni zadetek, ko je s spretnim strelom iz bližine obrambo gostov prehitel Lenadro Bareiro in žogo preusmeril v mrežo nemočnega Petra Gulacsija. Mainz je kljub pritisku favoritov zdržal do konca in se veselil povsem nepričakovanih treh točk.

Statistika tekme Mainz 05 - RB Leipzig.

Spodrsnilo je tudi Bayerju iz Leverkusna. Igral je sicer z na papirju precej bolj enakovrednim nasprotnikom, saj ima Wolfsburg po sobotni zmagi enako število točk in je na lestvici tik za njim. Wolfsburgu je tri točke zagotovil Bote Ridle Baku z zadetkom v 35. minuti. Poraz pa je doživela še ena ekipa, ki je v tej sezoni vroča. Union Berlin je že bil na mestih, ki vodijo v Ligo prvakov, po tokratnem porazu z Augsburgom z 1:2 pa je zdrsnil na osmo mesto, zmago pa je bavarski ekipi zagotovil Florian Niederlechner z zadetkoma v 17. in 47. minuti. Za goste je v 25. minuti izid izenačil Marcus Ingvartsen, ki nato v 56. minuti ni izkoristil enajstmetrovke.

Statistika tekme Bayer Leverkusen - Wolfsburg.

Poraze tekmecev, izgubi je tudi Stuttgart, ki ga je z 2:1 premagal Freiburg, pa je izkoristil Eintracht. Zasedba iz Frankfurta je bila prepričljiva, Arminio Bielfeld je odpravila s 5:1, dva gola je dosegel Andre Silva, po enega pa Filip Kostić in Luka Jović, ki je še na tretji tekmi zapored po povratku iz Real Madrida vstopil s klopi in zabil že svoj tretji gol, medtem ko je svojo mrežo za edini gol Arminie zatresel Joakim Nilsson.

Na lestvici po nepopolnem 18. krogu vodi Bayern z 39 točkami (in tekmo manj), drugi Leipzig je ostal pri 35, tretji Bayer pa pri 32. Toliko jih ima tudi četrti Wolfsburg, peta je Borussia Mönchengladbach z 31, šesti pa Eintracht Frankfurt s 30 točkami.

Koronavirus pasica november

Izidi 18. kroga nemške 1. Bundeslige:

Arminia Bielefeld ‒ Eintracht Frankfurt 1:5 (1:3)
Cordova 36.; Silva 25., 33., Kostić 27., Nilsson 51./avt., Jović 75.

Augsburg ‒ Union Berlin 2:1 (1:1)
Niederlechner 17., 47.; Ingvartsen 25.
Marcus Ingvartsen (Union) je v 56. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bayer Leverkusen ‒ Wolfsburg 0:1 (0:1)
Baku 35. 

Mainz ‒ RB Leipzig 3:2 (2:2)
Niakhate 24., 35., Barreiro 50.; Adams 15., Halstenberg 30.
Kevina Kampla (Leipzig) ni bilo v ekipi.

Hertha ‒ Werder 1:4
Freiburg ‒ Stuttgart 2:1  

- že odigrano:
Borussia Mönchengladbach ‒ Borussia Dortmund 4:2 (2:2)
Elvedi 11., 32., Bensebaini 49., Thuram 78.; Haaland 22., 28.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
24. 01. 2021 09.41
+1
Ja, novice so res lepe. Danes MORA še Bayern opraviti svoje in potem bo bolj mirno. Izpad v pokalu je grenak, vsekakor. In to jih bo spremljajo še nekaj časa. Pa vseeno, so dovolj resen klub, da bodo to prebrodili. In seveda lov na nove lovorike. Ampak, tekme si bodo sledile nenormalno, tako da se lahko hitro kaj zgodi. Kartoni, poškodbe, kakšen slab dan. Upam na najboljše. MIA SAN MIA.