Nogomet

Poraza BVB in Gladbacha, Leipzig in Wolfsburg zanesljiva

Leverkusen, Freiburg, Gelsenkirchen, Mönchengladbach, 06. 02. 2021 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

V nemški nogometni ligi so v soboto odigrali večino tekem 20. kroga. Potem ko je že v petek novo zmago dosegel vodilni Bayern, sta bila uspešna tudi najbližja zasledovalca, Leipzig Kevina Kampla in Wolfsburg. Nov poraz pa je doživela Borussia Dortmund, medtem ko je bila neuspešna tudi Borussia Mönchengladbach.

Dortmundčani (na fotografiji v črno-rumenih dresih) se bodo morali v boju za Ligo prvakov še kako potruditi.
Dortmundčani (na fotografiji v črno-rumenih dresih) se bodo morali v boju za Ligo prvakov še kako potruditi. FOTO: AP
V sobotnem obračunu 20. kroga je Borussia Mönchengladbach nepričakovano izgubila z lokalnim rivalom Kölnom z 1:2 in zapravila priložnost, da bi skočila na četrto mesto. Če bi Borussia zmagala, bi imela 35 točk, toliko kot četrti Bayer Leverkusen. Toda načrte je Gladbachu prekrižal Köln, ki je favorite v lokalnem derbiju ugnal z zadetkoma Elvisa Rexhbecaja. Prvega je dosegel že v tretji minuti, drugega v 55., vmes je na 1:1 izenačil Florian Neuhaus (16.). Köln je z novimi točkami naredil velik korak v boju za obstanek, zdaj je na 14. mestu in osem točk od mest, ki vodijo v drugo ligo.

Že v petek so nogometaši Bayerna, ki bodo naslednji teden igrali na klubskem svetovnem prvenstvu, odigrali svojo tekmo tega kroga. Pri berlinski Herthi, ki se je znašla v nezavidljivem položaju in se bo morala v spomladanskih mesecih reševati z dna lestvice, so Bavarci kljub ne najboljši predstavi slavili minimalno zmago 1:0 in se z njo utrdili na prvem mestu.

V sobotnih obračunih bi morala imeti njegova najbližja zasledovalca Leipzig in Wolfsburg teoretično lahko delo, Kevin Kampl in soigralci so gostili zadnji Schalke, Wolfsburg pa Augsburg. Leipzig, Kampl je tekmo začel v prvi postavi in igral vso tekmo, je sicer imel premoč in tudi nekaj priložnosti, zadel pa prvič šele ob koncu prvega dela, ko je bil uspešen Nordi Mukiele. V nadaljevanju je imel priložnost za povišanje vodstva tudi Kampl, tekmo pa je nato z drugim zadetkom Leipziga odločil Marcel Sabitzer. Tretji gol je tik pred koncem dosegel Willi Orban.

Statistika Kevina Kampla na tekmi Schalke – RB Leipzig.
Statistika Kevina Kampla na tekmi Schalke – RB Leipzig. FOTO: Sofascore.com

Wolfsburg je bil podobno učinkovit, proti Bavarcem je za vodstvo v prvem polčasu poskrbel Wout Weghorst, v nadaljevanju je zadel še Ridle Baku, kar je bilo dovolj za zmago. Na lestvici je tako razmerje med prvimi tremi ostalo nespremenjeno, Bayern ima z 48 točkami sedem točk več kot Leipzig in deset več kot Wolfsburg.

V boju za mesta tik pod vrhom je tudi Bayer Leverkusen, ki je danes igral s Stuttgartom. Že v prvem delu je Kerem Demirbay z dvema goloma (18., 31.) postavil temelje za zmago. Nekaj upanja je gostom z zadetkom kmalu po začetku drugega polčasa prinesel Saša Kalajdžić, toda odgovor Bayerja je bil hiter; še trije goli, Leon Bailey je zadel v 56., Florian Wirtz v 68. in Demarai Gray v 84., so na koncu pomenili visoko zmago Leverkusna, Kalajdžić je z drugim zadetkom na tekmi le kozmetično popravil vtis. Leverkusen je tako začasno na lestvici prehitel Eintracht in je četrti.

Enako število točk kot Leverkusen pa je imela pred tem krogom tudi Borussia Dortmund, ki je gostovala pri Freiburgu. Črno-rumeni so doživeli novo razočaranje, saj so klonili z 1:2. Jeong Vu-Jeong (49.) in Jonathan Schmid (52.) sta s hitrima goloma na začetku drugega polčasa spodrezala krila Porurcem, ki so sicer znižali, a gol rosno mladega strelskega rekorderja Youssoufe Moukokoja je bil premalo za kaj več od minimalnega poraza.

Razočarani pa so bili tudi pri drugi berlinski ekipi. Unionu gre letos sicer bolje kot Herthi, a tudi popušča, v soboto je tako nepričakovano doživel poraz proti predzadnjemu Mainzu. Gol Moussa Niakhateja je bil dovolj za velike tri točke, s katerimi je Mainz ušel zadnjemu Schalkeju na pet točk prednosti. 

Koronavirus pasica november

Izidi 20. kroga 1. Bundeslige:

Borussia Mönchengladbach ‒ Köln 1:2 (1:1)
Neuhaus 16.; Rexhbecaj 3., 55.

Augsburg ‒ Wolfsburg 0:2 (0:1)
Weghorst 38., Baku 59.

Bayer Leverkusen ‒ Stuttgart 5:2 (2:0)
Demirbay 18., 31., Bailey 56., Wirtz 68., Gray 84.; Kalajdžić 50., 77.

Freiburg ‒ Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
Vu-Jeong 49., Schmid 52.; Moukoko 76.

Mainz ‒ Union Berlin 1:0 (1:0)
Niakhate 22./11-m
RK: Schlotterbeck 55./Union

Schalke ‒ RB Leipzig 0:3 (0:1)
Mukiele 45., Sabitzer 73., Orban 87.
Kevin Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.

Hertha BSC ‒ Bayern 0:1 (0:1)
Coman 21.
Robert Lewandowski (Bayern) je v 12. minuti zapravil enajstmetrovko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
07. 02. 2021 11.05
+1
BELI BALET je brez pomoči sodnikov in VAR tehnologije klub za mesta okrog 5 - 6 v LALIGI.
JanK00
06. 02. 2021 20.05
+3
Moras vedeti da sta psg in bayern bila lani v finalu tako da nista ravno smesni psg letos v ligi niti malo ne dominira v nemciji pa je bayern tako tako
cripstoned
06. 02. 2021 19.11
+0
kot vsako sezono....bayern v nemciji nima konkurence...smesna liga ...enako kot francoska v vseh teh letih..