Nogomet

Leipzig klonil v Kölnu, Bayern neusmiljeno na +10, Schalke izpadel

München, Köln, Frankfurt na Majni, Bielefeld, 20. 04. 2021 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi torkovi tekmi nemške 1. Bundeslige je RB Leipzig s slovenskim vezistom Kevinom Kamplom klonil na gostovanju v Kölnu (1 : 2). Branilec naslova in serijski prvak, münchenski Bayern, je tako na večernem obračunu z Bayer Leverkusnom verjetno že odločilno povišal prednost na vrhu lestvice z zmago 2 : 0. Schalke po porazu v Bielefeldu že novi drugoligaš.

Kampl (na fotografiji) se je s soigralci verjetno dokončno poslovil od boja za naslov.
Kampl (na fotografiji) se je s soigralci verjetno dokončno poslovil od boja za naslov. FOTO: AP

Kapetan Kölna Jonas Hector je z dvema goloma poskrbel za zmago "kozličkov" nad Leipzigom, ki je nekdanjemu klubu Miša Brečka, Milivoja Novakovića in Dominica Maroha prinesla krvavo potrebne točke v boju za obstanek, medtem ko so "rdeči biki" odprli vrata Bayernu do novega naslova, saj lahko Bavarci na večerni tekmi z Bayerjem iz Leverkusna prednost na vrhu lestvice povišajo že na deset točk. Leipzig je sicer prevladoval in imel večjo posest ter večje število priložnosti, nato pa ga je presenetil branilec Hector, ki je izkoristil nepozornost Dayota Upamecanoja ter v mrežo na oddaljenejši vratnici pospravil podajo Jannesa Horna.

Statistika Kevina Kampla na tekmi Köln – RB Leipzig.
Statistika Kevina Kampla na tekmi Köln – RB Leipzig. FOTO: Sofascore.com

Amadou Haidara je v 59. minuti izenačil, a že v naslednjem napadu je za zmago vnovič zadel Hector, ki je zadel ob desno vratnico po dvojni podaji z Ondrejem Dudo, ki ga je atraktivno zaposlil s peto, ter se razveselil celo prvega "dvojčka" v karieri. Justin Kluivert je v sodnikovem podaljšku streljal v zunanji del mreže, ko so varovanci trenerja Juliana Nagelsmanna mrzlično iskali izenačujoči zadetek. Köln ostaja predzadnji, saj ima slabšo razliko v zadetkih kot berlinska Hertha, točko več pa ima v napetem boju za obstanek Arminia Bielefeld. 

A ta je zvečer premagala Schalke (1 : 0), ki je tako tudi matematično še četrtič izpadel iz elitnega nemškega prvenstva. Na vrhu pa je Leipzig bržčas izgubil boj za prvaka, saj je Bayern z zmago proti Bayerju pobegnil za deset točk, do konca sezone pa so še štirje krogi. Za Bayern, ki je tako pred devetim zaporednim naslovom prvaka, sta zadela Maxim Choupo-Moting v sedmi in Joshua Kimmich v 13. minuti. Frankfurtski Eintracht je ugnal Augsburg z 2:0 in vsaj začasno skočil na tretje mesto.

Statistika tekme Bayern - Bayer Leverkusen.
Statistika tekme Bayern - Bayer Leverkusen. FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica nova

Izidi 30. kroga 1. Bundeslige:

Arminia Bielefeld ‒ Schalke 1:0 (0:0)
Klos 50.
RK: Thiaw 71. (Schalke)
Fabian Klos (Arminia) je v 80. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bayern ‒ Bayer Leverkusen 2:0 (2:0)
Choupo-Moting 7., Kimmich 13.

Eintracht Frankfurt ‒ Augsburg 2:0 (1:0)
Hinteregger 37., Silva 58.

Köln ‒ RB Leipzig 2:1 (0:0)
Hector 46., 60.; Haidara 59.
Kevin Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.