Nogomet

Schalke po 30 tekmah do prve zmage, Haaland junak derbija

Leverkusen, 09. 01. 2021 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Nogometaši Schalkeja so prišli do prve prvenstvene zmage po 17. januarju 2020. S 4:0 so ugnali Hoffenheim, s čimer so se za las izognili izenačitvi neslavnega rekorda Tasmanie Berlin, ki je bila v sezoni 1965/1966 brez zmage kar 31 zaporednih tekem. Bayer Leverkusen je po remiju z Werderjem (1:1) zapravil možnost za vsaj začasni skok na drugo mesto, a je v primerjavi z RB Leipzigom vseeno nekoliko pridobil. Biki so namreč izgubili z 1:3 proti Borussii Dortmund. Kevina Kampla zaradi poškodbe ni bilo v kadru.

Huub Stevens na klopi Schalkeja si lahko vsaj malce oddahne.
Huub Stevens na klopi Schalkeja si lahko vsaj malce oddahne. FOTO: AP

V Nemčiji so tokrat ljubitelji športa nestrpno pričakovali tekmo 15. kroga Bundeslige med Schalkejem in Hoffenheimom. Če ekipa iz Gelsenkirchna spet ne bi zmagala, bi izenačila rekord po številu zaporednih tekem brez zmage v nemški ligi. Rekord ima ekipa Tasmania Berlin z 31 tekmami, Schalke pa je  svojo črno serijo vendarle končal po 30 tekmah, v 31. pa končno dosegel zmago, prvo po 17. januarju 2020.

Statistika sicer ni bila na strani modrih iz Gelsenkirchna. V nemški ligi so bile tako daleč v sezoni – po 14 krogih – brez zmage še štiri ekipe, vse so pozneje izpadle v drugo ligo. A pri Schalkeju bodo imeli za reševanje mesta v prvoligaški konkurenci še nekaj časa, zelo malo pa so ga imeli za reševanje iz črne luknje in odvračanje grožnje pred rekordom, ki si ga ni nihče želel.

Na koncu se je zanje končalo dobro. Za vodstvo je tik pred koncem polčasa poskrbel Matthew Hoppe, pred tem pa se je izkazal tudi vratar Ralf Fährmann, ki je ustavil nekaj nevarnih strelov Hoffenheima.

A Schalkejevi nogometaši so bili očitno odločeni, da končajo negativni niz, junak dneva pa je postal Hoppe. V nadaljevanju je namreč v pičlih šestih minutah (57. in 63.) dosegel še dva gola, s "hat-trickom" pa dokončno potrdil uspeh svoje ekipe. Piko na i je potem postavil še Amine Harit za prvo zmago po skoraj letu dni. Za Schalke je dosežek Hoppea – postal je najmlajši igralec v nemški ligi s "hat-trickom" – prvi takšen po dolgih šestih letih, nazadnje je tri gole na eni tekmi dosegel Eric Maxim Choupo-Moting decembra 2014.

Statistika tekme RB Leipzig – Borussia Dortmund
Statistika tekme RB Leipzig – Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

Leipzig brez Kampla izgubil derbi
Na derbiju kroga med RB Leipzigom in Borussio iz Dortmunda so vsi zadetki padli v drugem delu. V 55. minuti je Jadon Sancho goste popeljal v vodstvo, med 71. in 84. minuti pa je na sceno dvakrat stopil Erling Braut Haaland, ki je tako potrdil pomembno zmago Borussie. Tik pred koncem je častni zadetek za bike sicer zabil norveški napadalec Alexander Sorloth. Kevina Kampla zaradi poškodbe ni bilo v kadru domačih. 

Bayer znova kiksnil
Ne najbolj zadovoljni so bili danes pri Leverkusnu. Na tekmi z Werderjem so iztržili le točko in zamudili priložnosti, da bi se še bolj približali Bayernu. Za goste je zadel Ömer Toprak na začetku drugega dela, točko Bayerju je z izenačenjem v 70. zagotovil Patrik Schick.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Plen pa sta si razdelili tudi ekipi, ki sta v tej sezoni presenetljivo visoko na lestvici. Union Berlin in Wolfsburg sta igrala 2:2. Goste je v deseti minuti v vodstvo popeljal Renato Steffen, potem so domači naredili preobrat in z zadetkoma Sheralda Beckerja (29.) in Roberta Andricha (52.). Imeli so tudi moža več na igrišču, ko je pri tekmecih Maximilian Arnold dobil rdeči karton v 50. minuti, a je niso izkoristili, še več, v 65. so dobili gol, ko je izenačil Wout Weghorst.

Na lestvici Bundeslige po nepopolnem krogu vodi Bayern s 33 točkami, Leipzig jih ima 31, Bayer Leverkusen 29, s tremi današnjimi pa je spet v igri tudi Borussia Dortmund, ki je zdaj pri 28 točkah. Krog se bo končal z zadnjima tekmama v nedeljo, popoldne bosta igrala Augsburg in Stuttgart, zvečer pa še Arminia Bielefeld in Hertha.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bundesliga, 9. januar, izidi:

Union Berlin – Wolfsburg 2:2 (1:1) 
Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1:1 (0:0) 
Schalke – Hoffenheim 4:0 (1:0) 
Mainz – Eintracht Frankfurt  0:2 (0:1) 
Freiburg – Köln 5:0 (2:0) 
Leipzig – Borussia Dortmund 1:3 (0:0)
Kevina Kampla ni bilo v kadru

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.