Nogomet

Bayern še z enim spodrsljajem, Kamplov Leipzig pa ne popušča

München, 10. 04. 2021 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
4

Münchenskemu Bayernu v zadnjem času ne gre po načrtih. Po porazu na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov so v 28. krogu Bundeslige iztržili le točko na domači Allianz Areni proti Unionu iz Berlina (1:1). Leipzig je zanesljivo premagal Werder (4:1), Kevin Kampl je odigral celo tekmo in prispeval podajo pri prvem golu. Borussia (D) je zmagala v Stuttgartu (2:3).

Alexander Sorloth in Dani Olmo
Alexander Sorloth in Dani Olmo FOTO:

Bayern München je v prejšnjem krogu z zmago pri neposrednih tekmecih v Leipzigu prednost povečal na sedem točk. A sredi tedna je v težkem obračunu Lige prvakov klonil proti PSG-ju, zaradi poškodb in okužb v ekipi pa tudi danes ni bil v najboljši postavi, sploh prvič v profesionalni karieri je priložnost dobil tudi tudi Nemec hrvaških korenin Josip Stanišić. Na drugi strani je bil motivirani Union, letos prepričljivo boljša berlinska ekipa, ki se bori za vstop v Evropo.

V prvem polčasu so bili domači sicer boljši in aktivnejši, niso pa zadeli. Pri priložnostih je bil Union v prvem delu celo v prednosti, najlepšo je zapravil Marius Bülter. Jalova premoč Bavarcev je nato v drugem polčasu vendarle dobila tudi nekaj konkretnejših odtenkov, za zadetek pa je v 68. minuti poskrbel mladi domači adut Jamal Musiala. A je nato Marcus Ingvartsen v 86. minuti dosegel izenačujoč gol in šokiral domače, ki so se morali zadovoljiti zgolj s točko.

Statistika Kevina Kampla
Statistika Kevina Kampla FOTO: Sofascore.com

Teoretično lažje delo je imel Leipzig, saj je gostoval pri Werderju. Kevin Kampl, prejšnji teden zaradi kartonov ni smel igrati na derbiju z Bayernom, je z ekipo hitro upravičil status favorita. Kampl je začel akcijo za prvi gol Danija Olma v 23. minuti, že devet minut zatem je Alexander Soerloth povišal na 2:0. Vse dvome o zmagovalcu pa je nato že pred odmorom razblinil Soerloth s še enim zadetkom. Domači so sicer znižali prednost po uspešno izvedeni enajstmetrovki Milota Rashice, toda že dve minuti zatem je Marcel Sabitzer postavil končni izid. Bayern ima zdaj še pet točk prednosti (65-60) pred Leipzigom.

Tretji Wolfsburg je imel pred tekmo v Frankfurtu pred tekmeci na četrtem mestu štiri točke prednosti, zdaj ta znaša le še eno. Ekipi sta poskrbeli za razburljivo tekmo s številnimi zadetki in preobrati. Za Wolfsburg je že v šesti minuti zadel Ridle Baku, a je že dve minuti pozneje izenačil Daichi Kamada, potem pa je domače v vodstvo popeljal Luka Jović v 27. minuti.

A to je bil šele začetek dogajanja, saj je Wout Weghorst že v 46. minuti spet izenačil, potem pa sta Andre Silva in Erik Drum z zadetkoma v sedmih minutah poskrbela za navidez trdno vodstvo domačih s 4:2. A razburjenj še ni bilo konec, saj je Tuta pet minut pred koncem zadel svoj gol in dal še eno možnost gostom, toda ostalo je pri zmagi Eintrachta, ki se je povsem približal tretjemu mestu. V zadnji današnji popoldanski tekmi sta se Hertha Berlin in Borussia Mönchengladbach razšla z neodločenim izidom 2:2.

Dortmundčani so se namučili, da so prišli do treh točk, s katerimi so še ohranili stik z vodilno četverico, čeprav imajo na petem mestu za zadnjim mestom za Ligo prvakov že sedem točk zaostanka. Za zmago so potrebovali dva preobrata, saj je domače v prvem polčasu v vodstvo popeljal Saša Kalajdžić. Za rumeno-črne sta nato v nadaljevanju v le petih minutah zadela Jude Bellingham in Marco Reus, a je upanje domačim prinesel gol za izenačenje Daniela Didavija v 78. minuti. Toda le dve minuti zatem je Ansgar Knauff s tretjim golom Borussii zagotovil zmago.

Že v petek je Arminia Bielefeld premagala Freiburg z 1:0.

Statistika tekme Bayern München - Union Berlin
Statistika tekme Bayern München - Union Berlin FOTO: Sofascore.com

Izidi sobotnih tekem:
Bayern München - Union Berlin 1:1 (0:0) 
Musiala 68.; Ingvartsen 86.
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 4:3 (2:1) 
Kamada 8., Jović 27., Silva 54., Durm 61.; Baku 6., Weghorst 46., Tuta 85. (ag)
Hertha Berlin - Borussia Mönchengladbach  2:2 (1:2) 
Ascacibar 23., Cordoba 49.; Plea 27., Stindl 38./11-m; 
RK: Sommer 13./Borussia M.
Werder Bremen - Leipzig 1:4 (0:3) 
Rashica 61./11-m; Olmo 23., Soerloth 32., 41., Sabitzer 63.
(Kevin Kampl je igral vso tekmo za Leipzig) 
Stuttgart - Borussia Dortmund  2:3 (1:0)
Kalajdžić 17., Didavi 78.; Bellingham 47., Reus 52., Knauff 80.
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baynybluff
10. 04. 2021 19.08
+4
Mia san Mia, forever FCB!
mackon08
10. 04. 2021 18.45
-5
Bayern bo itak prvak me pa veseli, da bo v LP odigral samo še eno tekmo.
PinkoPilinko
10. 04. 2021 18.58
+4