Nogomet

Nagelsmann z Bayernom zanesljivo premagal nekdanji klub

Dortmund, 11. 09. 2021 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

V tekmi 4. kroga nemške nogometne lige je Bayern v gosteh s 4:1 premagal Leipzig. Že prej je Borussia Dortmund s 4:3 ugnala Bayer Leverkusen, Wolfsburg je ostal na prvem mestu po četrti zmagi v sezoni, tokrat je z 2:0 premagal Greuter Fürth.

Leipzig vs Bayern
Leipzig vs Bayern FOTO: Sofascore.com

Večerni obračun je za nekaj članov gostujoče ekipe pomenil vrnitev na teren, kjer so delovali do te sezone. Predvsem za trenerja Bavarcev Juliana Nagelsmanna, ki se je tokrat prvič v novi vlogi vrnil na stadion v Leipzigu. Branilec Dayot Upamecano je za nove delodajalce proti nekdanjemu klubu začel tekmo, zadnja bavarska okrepitev iz Leipziga Marcel Sabitzer pa je v igro vstopil v 60. minuti. V prvem polčasu je Bayern izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, po ogledu posnetka je sodnik potrdil njegovo igranje z roko, z bele točke je bil uspešen prvi zvezdnik gostov Robert Lewandowski. Takoj na začetku drugega polčasa je nato vodstvo povišal Jamal Musiala, po golu Leroya Saneja pa je bilo videti, da je derbi odločen. Toda nekaj upanja je domačim vrnil Konrad Laimer. A to je bil edini gol domačih, na drugi strani pa je v sodnikovem dodatku Eric Maxim Choupo-Moting še potrdil zmago Bayerna. Ta je tako dosegel tretjo zmago v sezoni in je zdaj že na drugem mestu. Slabše gre Leipzigu, ki je ostal pri treh točkah in je šele 13.

Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann FOTO: AP

Že popoldne je Wolfsburg ostal edino moštvo, ki ima stoodstotni izkupiček, je ugnal novinca v ligi Greuter Fürth. Leverkusen in Borussia Dortmund pa sta odigrala tekmo s sedmimi goli in preobratom rumeno-črnih ob koncu. Režiser je bil prvi zvezdnik Borussie Erling Haaland. Po prvem zadetku v prvem delu je dokončal delo z izkoriščeno enajstmetrovko v 77. in postavil končnih 4:3. V preostalih današnjih tekmah je Mainz z 2:0 premagal Hoffenheim, Freiburg in Köln sta igrala 1:1, z delitvijo točk se je končala tudi tekma Union Berlin - Augsburg (0:0).

Izidi, 4. krog:
Bayer Leverkusen - Borussia (D)  3:4 (2:1)
Wirtz 9., Schick 45, Diaby 55.; Haaland 37., 77./11-m, Brandt 49., Guerreiro 71.

Union Berlin - Augsburg   0:0

Freiburg - Koln  1:1 (0:1)
Czichos 89./ag; Modeste 34.

Hoffenheim - Mainz  0:2 (0:1)
Burkardt 21., Ingvartsen 77.

Greuther Furth - Wolfsburg 0:2 (0:1)
Nmecha 10., Weghorst 91./11-m

Leipzig - Bayern 1:4 (0:1) 
Laimer 58.; Lewandowski 12./11-m, Mu- siala 47., Sane 54., Choupo-Moting 92.
(Kevin Kampl je igral celo tekmo za Leipzig)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
12. 09. 2021 11.48
+1
Bayern, odlično. Ekipa dobra, trener tudi. Upam da se bo letos kaj večjega zgodilo tudi v CL. MIA SAN MIA.