Nogomet

Burgos po koncu sodelovanja z Atleticom na klop River Plata?

Madrid, 28. 05. 2020 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Že več mesecev je znano, da bo klop Atletico Madrida po koncu sezone zapustil dolgoletni pomočnik Diega Simeoneja in nekdanji vratar madridskih rdeče-belih German Burgos. 51-letni Argentinec bi se lahko vrnil v domovino, kjer bi prevzel vodenje velikana River Plate.

Burgos (na fotografiji levo), ki se ga je še v igralskih časih oprijel vzdevek "Mono" (Opica, op. a.), je bil dolga leta nepogrešljiv člen trenerskega štaba Diega Simeoneja (desno).
Burgos (na fotografiji levo), ki se ga je še v igralskih časih oprijel vzdevek "Mono" (Opica, op. a.), je bil dolga leta nepogrešljiv člen trenerskega štaba Diega Simeoneja (desno). FOTO: AP

Po devetih letih nogometaše španskega prvoligaša Atletica, za katerega igra Slovenec Jan Oblak, zapušča German Burgos. Glavni pomočnik trenerja Diega Simeoneja se z vodstvom kluba ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja, tako da bo poleti postal prost. Španski mediji trdijo, da ga na klopi želi argentinski velikan River Plate.

Burgos in Simeone sta skupaj prišla v Madrid leta 2011 in sta ves čas uspešno sodelovala. Na njegovo mesto bo zdaj prišel Nelson Vivas. Nekdanji branilec Arsenala in Interja je bil pomočnik Simeoneja pri Estudiantesu, River Platu in San Lorenzu, a mu ni sledil v Evropo, ker je želel samostojno delo. Vodil je Quilmes, Estudiantes in ekipo Defense y Justicie.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
28. 05. 2020 20.38
+2
Ah kje ne sede mi vzdevek haha
AtleticoSLO
28. 05. 2020 10.09
+3
Srečno German, naj ti uspe čudovita trenerska kariera ter hvala za čisto vse!!!