Nogomet

Cafu prepričan v uspeh 'posebnega' Viniciusa: On je naslednik Cristiana

Madrid, 15. 11. 2018 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji steber obrambe italijanskega AC Milana in dolgoletni član brazilske reprezentance, s katero je tudi osvojil naslov svetovnega prvaka, Cafu, je prepričan, da je njegov rojak Vinicius Junior prihodnost madridskega Reala in da je sposoben 'zakrpati' luknjo, ki je nastala ob odhodu Cristiana Ronalda v Juventus.

Vinicius Junior je bil med bolj zaslužnimi, da je Real pod vodstvom Solarija na prvi ligaški tekmi premagal Valladolid. V igro je vstopil proti koncu in bil vpleten v prvi gol Reala, potem ko se je žoga po njegovem strelu odbila od gostujočega branilca odbila v gol.
Vinicius Junior je bil med bolj zaslužnimi, da je Real pod vodstvom Solarija na prvi ligaški tekmi premagal Valladolid. V igro je vstopil proti koncu in bil vpleten v prvi gol Reala, potem ko se je žoga po njegovem strelu odbila od gostujočega branilca odbila v gol. FOTO: AP

Ni skrivnost, da se odhod Cristiana Ronalda, še kako pozna v igri in rezultatih madridskega Reala. Aktualni prvaki Lige prvakov letošnje sezone niso začeli ravno spodbudo. Davek za slab uvod pa je že plačal trener Julen Lopetegui, ki je moral oditi konec meseca oktobra, zamenjal pa ga je Santiago Solari. Rezultati so se v zadnjem obdobju izboljšali in Madridčani so pod taktirko Argentinca zabeležili štiri zaporedne zmage. Mnogi so Lopeteguiju očitali, da ni znal izkoristiti celotnega igralskega kadra, ki ga je imel na razpolago. Največ kritik je nekdanji španski selektor poslušal na račun Viniciusa Juniorja, katerega sploh ni uvrščal v člansko moštvo, čeprav je Real zanj odštel vrtoglavih 46 milijonov evrov. Kriza madridskega Reala se je stopnjevala, Vinicuis pa je v tem času blestel za drugo moštvo Reala, čeprav proti lažjim in manj eminentnim nasprotnikom. 

VINI

Novi strateg Solari pa je v uvodnih tekmah že nekajkrat v igro poslal 18-letnega brazilskega čudežnega dečka in mnogi so takoj uvideli, da je pred mladim napadalcem še bogata in lovorik polna kariera. Medtem zagovorniki mladega Brazilca je tudi legendarni Cafu, ki je z Brazilijo leta 2002 tudi osvojil naslov svetovnega prvaka. Nekdanji branilec AC Milana je celo prepričan, da je Vinicius naslednik Cristiana Ronalda, ki je v Madridu pustil neizbrisen pečat. 

VINICIUS

"Vinicius še ni zvezdnik madridskega Reala, ampak bo ta status dosegel zelo kmalu. Če sem iskren, nihče ne more prav zares nadomestiti Cristiana in z Realom pokoriti svet, kot je to uspelo njemu. Za takšne uspehe moraš biti izjemno potrpežljiv in biti popolnoma predan končnemu cilju," je španskim medijem zaupal 48-letni Cafu. "A verjemite mi, Vinicius bo uspešen pri Realu. Trenutno ga še ne moremo primerjati z Ronaldom, a kmalu ga bomo lahko. Ima vse lastnosti, da stopi v njegove čevlje in lahko je novi Cristiano, če bo le dovolj predan temu," še o svojem mladem rojaku pove Cafu. Vinicius je sicer v letošnji sezoni španske La Lige zbral vsega tri nastope in skupno na zelenici preživel 28 minut, a je vselej, ko je stopil na zelenico, navdušil strokovnjake, kot tudi vselej kritično občinstvo stadiona Santiago Bernabeu. 

VINI

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
15. 11. 2018 19.48
+5
naslednika ronalda ne bo nikoli....tako kot ga ni bilo in ga tudi nikoli ne bo v primeru zidana....je pa res da lahko postane vinicus legenda kluba kot sta oba zgoraj omenjena...potrebno pa bo zelo veliko trdega dela, pametna glava in predanost klubu....srecno viniciusu....pa tudi vsem ostalim prespektivnim mladenicem real madrida.....
le?o
15. 11. 2018 20.35
+4
Se strinjam ronaldovo lakoto po golih ni mogoce nadomestiti. Tako predanega in motiviranega nogometasa se svet ni videl in ga se doolgo ne bo. Za zidana pa ni potrebno casa zgublja, tako kompletnega nogometasa kot je bil zidane pa itak ne bo nikoli vec. Karizma vodje in zmagovalca, eleganca, tehnika, pregled, obe nogi enakovredni....skratka najjaci vsega casa.
apodgra
16. 11. 2018 08.51
-2
Leđo Imeti željo ali biti lačen po golih je tako, kot si afriški lačni otroci želijo biti ne lačni . Kar se po tiče Zidana , pa si malo preveč napihnil balon in se bojim , da ga bo vsak razneslo.
apodgra
16. 11. 2018 09.01
-2
Pri Ronaldu , se vedno poudarja samo ena veščina od mnogih drugih elelemntih nogometne igre .Po vaše je edina strelska kvaliteta tista , ki jo mora imeti vrhunski igralec, vse drugo ni pomembno . Tudi ta kvaliteta je zelo sporna , če upoštevamo njegovo strelsko učinkovitost. Pri Juventusu več kot polovica vseh strelov na gol je njegovih , izkupiček pa 8 golov na 12 tekmah.
MKII
16. 11. 2018 14.11