Nogomet

Bonucci o zapravljeni 11-metrovki Ronalda: Tudi največji grešijo

Torino, 13. 06. 2020 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Italijanski nogomet se je v pogon vrnil s tekmo brez golov v Torinu, kjer se je Juventus po zaslugi remija z AC Milanom prebil v finale italijanskega pokala (0:0). Trener Torinčanov Maurizio Sarri je po tekmi dejal, da so ga varovanci "presenetili" z dobro predstavo v uvodnih 30 minutah.

Več videovsebin
  • Peščica navijačev je pred stadionom Allianz pozdravila avtobusa z nogometaši Juventusa in AC Milana
    02:00
    Peščica navijačev je pred stadionom Allianz pozdravila avtobusa z nogometaši Juventusa in AC Milana
  • Vrhunci tekme Juventus - AC Milan
    03:00
    Vrhunci tekme Juventus - AC Milan
Trener Milana Stefano Pioli, ki je z varovanci v sosednji Piemont pripotoval brez suspendiranega (in trenutno poškodovanega) Zlatana Ibrahimovića, Thea Hernandeza in Samuja Castilleja, je po tekmi za Rai Sport dejal: "Žal moram tako reči, a v dveh tekmah je bila odločilna enajstmetrovka na San Siru. Čutili smo tudi pritisk Juventusove igre po tleh in posesti, bili smo naivni pri enajstmetrovki in rdečem kartonu, a nato smo igrali zelo dobro in imeli dve ali tri priložnosti za zadetek. Če bi šlo notri ... Škoda, saj je bil to naš cilj, ni nam uspelo, zdaj pa se moramo v Evropo prebiti skozi Serie A. Razlika je bila zelo majhna na dveh tekmah, obe sta se končali z remijem, le zato, ker smo prejeli gol doma, pa smo bili prisiljeni zadeti na povratni tekmi. Izvrstno smo držali obrambo, še posebej srednja branilca, to pa nam mora biti dokaz, da smo lahko čvrsti, ker potrebujemo te značilnosti vnaprej pa do konca sezone."

Manj zadovoljen je bil lahko Maurizio Sarri skupaj z navijači obeh ekip z nadaljevanjem tekme, ki z večjimi razburjenji oziroma kakovostnimi presežki ni postregla. Nasprotnik Juventusa bo v finalu, ki ga bo 17. junija gostil Rim, ali Napoli ali Inter. Belo-črni so se v nov pokalni finale prebili po zaslugi remija na prvi tekmi v Milanu (1:1), kljub debeli uri igre z igralcem več na zelenici pa Cristiano Ronaldo (s strelom v vratnico je zapravil priložnost z enajstih metrov) in soigralci niso uspeli prebiti milanskih okopov. To je bila sicer druga zapravljena enajstmetrovka Portugalca v dresu Juventusa po tisti, ki jo je zapravil proti Chievu januarja lani.

"Jasno je, da je bil dober občutek vrniti se ob igrišče in videti ekipi na zelenici, četudi brez navijačev ni enako," je za Rai Sport po tekmi dejal Sarri. "Bil sem zelo presenečen in zadovoljen z našimi uvodnimi 30 minutami, saj smo žogo pomikali tako hitro in povsem prevladovali v tekmi, še pred rdečim kartonom. Po tem je naš tempo počasi padel, kot tudi intenzivnost in psihična odločnost, a to je tveganje na praznem stadionu. Tako dobro nam je šlo, igrali smo na en ali dva dotika, a nato smo se upočasnili in izgubili nekaj ostrine, bolj smo se osredotočali na individualne poteze in dva dotika. Pozitivno je, da nasprotniku sploh nismo dovolili igrati. Nekaj časa bomo potrebovali, da se pripravljenost in miselnost vrneta na sto odstotkov. Če to primerjate s pripravami na sezono, je bila ta tekma kot tista z začetka julija, a zdaj je huje, ker je bil premor veliko daljši. Potrebno bo nekaj potrpljenja, a v prvih 30 minutah sem danes videl odličen znak."

Ronaldo (drugi z desne) med petkovo tekmo z AC Milanom v Torinu.
Ronaldo (drugi z desne) med petkovo tekmo z AC Milanom v Torinu. FOTO: AP

'Ronaldo odigral takšno tekmo, kakršno je moral'
Tekma se je v zgodovino vpisala celo kot prva, ki so jo Ronaldo, Paulo Dybala in Douglas Costa skupaj začeli od prve minute, a kljub veliki količini napadalnega talenta Torinčanom, kot že rečeno, ni uspelo zatresti milanski mreže. Hrvaški reprezentančni napadalec Ante Rebić je bil sicer izključen že v 17. minuti, takoj po zgrešeni enajstmetrovki Ronalda, ko je v skoku z visoko iztegnjeno nogo grobo "nasadil" tekmeca.

"Ronaldu sem naročil, da igra bolj v sredini, rade volje je to poskusil in v tem trenutku je odigral takšno tekmo, kakršno je moral," je še povedal Sarri. "Verjetno ni vajen zapravljati enajstmetrovk, ko zadeneš notranji del vratnice, lahko gre žoga kamorkoli, tako da je imel smolo. Ne verjamem, da bo na tako izvrstnega igralca imelo kakšen vpliv, če je postavljen par metrov v to ali ono stran.  Vsi so zelo dobro odigrali prvih 30 minut, nato pa so popustili."

Menjave bo v prihodnje bolj razporedil
Nekdanji trener Empolija in Napolija se je tudi tolkel po glavi, ker je ob dovoljenih petih menjavah (tako bo tudi ob nadaljevanju Serie A) storil "neumno" napako in, med drugim, iz igre potegnil precej razigranega Costo. Glede nasprotnika v finalu Sarri preferenc nima, je pa priznal, da so njegovi nekdanji delodajalci iz rodnega Neaplja izgubili veliko prednost, ki jo predstavlja igranje pred glasnimi navijači na stadionu San Paolo.

"Storil sem neumno napako. Poneslo me je dejstvo, da lahko opravim pet menjav, a veliko sem tvegal, ker sem opravil tri naenkrat, in v tistem trenutku smo izgubili nadzor nad tekmo," je pristavil Sarri. "Jasno je, da moram menjave bolj razporediti. Douglasa Costo sem zamenjal, ker me je bilo strah, da bi se poškodoval, ko pa sem ga potegnil iz igre, se je še vedno zdel med najbolj nabrušenimi. Je igralec, ki lahko, ko je povsem pripravljen, naredi razliko. Finale? Najpomembneje je, da smo v finalu, nato pa bomo jutri (v soboto, op. a.) videli. Napoli je tako kot mi izgubil prednost domačega igrišča, saj bo stadion prazen. Rezultat prve tekme (z 1:0 je v Milanu slavil Napoli, op. a.) bi lahko predstavljal manjšo prednost za Napoli, a v resnici je še precej odprto."

Bonucci: Tudi največji lahko grešijo
Branilec Juventusa Leonardo Bonucci je dejal, da je za domače nogometaše po napredovanju v finale "kozarec napol poln", glede zapravljene enajstmetrovke Ronalda pa je pristavil, da "tudi največji lahko naredijo napake".

"Pomembno je bilo, da se prebijemo naprej in igranje v Rimu je bil naš prvi cilj v sezoni," je za Rai Sport dejal Bonucci, ki je sezono 2017/18 tako presenetljivo odigral v vrstah petkovih tekmecev. "Bilo je čudno in težko na začetku, stadion je bil prazen, po 90 dneh (brez tekme, op. a.) ... Malce so nas raztegnili in Milan je igral zelo dobro z deseterico proti enajstim. Bil je remi, a moramo gledati, kot da je kozarec napol poln, saj je bil naš cilj preboj v sredin finale. Ronaldo? Tudi največji lahko grešijo, Milan bi lahko zadel v vsakem trenutku, zato smo morali ostati pozorni. Mislim, da bomo v prihodnje videli izvrsten Juve in izvrstnega Ronalda. Skupaj s celim svetom smo se otresli temnega trenutka, upajmo pa, da bomo prinesli nekaj upanja in veselja navijačem, ki so doma. V sredo jim želimo posvetiti še nekaj več," je sklenil Bonucci.

Več kot osem milijonov gledalcev
Po vrnitvi nogometa na Apeninski polotok po "koronakrizi" si je povratno tekmo med Juventusom in AC Milanom ogledalo več kot osem milijonov gledalcev državne televizije Rai, poročajo lokalni mediji.  Prva tekma po prekinitvi je pred televizijske zaslone privabila blizu 8,3 milijona gledalcev na programu Rai 1.

Gre za najboljšo gledanost nogometne tekme v aktualni sezoni v Italiji. Na Raiju so prenašali tudi tekme italijanske reprezentance; najbolj gledana tekma "azzurrov" to sezono je bila kvalifikacijska za Euro 2020 proti Bosni in Hercegovini, ki je novembra pred ekrani zbrala 7,4 milijona gledalcev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LOS - T
13. 06. 2020 19.03
+3
Ronaldo (drugi z desne)....ne, a res, noben ga ne bi spoznal če tega ne bi napisal :):)
retropil
13. 06. 2020 13.03
+3
Kot navijač Milana upam, da Rebić dobi vsaj 5 tekem na hladnem. Takšne poteze ne sodijo na igrišče.
kojnusar
13. 06. 2020 12.39
+7
hrvat. upam, da dobi nekoc to vrnjeno.
cripstoned
13. 06. 2020 12.39
-2
dobro zgresil je penal, pa kaj....juventus je v finalu pokala tako ali drugace...bolj kot o zgresenem penalu ronalda bi se morali pogovarjati o prekrsku rebica...se dobro da je danilo igralec juventusa tik pred prekrskom malo odskocil in se tako znebil hudemu udarcu u glavo...res neverjeten start ki vsekakor ne sodi na nogometna igrisca...rebicu pa suspenz najmanj 3 tekem ne bo usel...
265004
13. 06. 2020 15.44
-1
AtleticoSLO
13. 06. 2020 12.10
+3
Joj no je pač zgrešil ,saj ni mašina joj
Frel
13. 06. 2020 12.10
-18
Bonucci ima prav. za vse tiste barca fane, katere messija uvrščate med najboljše (ker tos te samo vi, realno pa messi ne sodi med 100 naj naj vseh časov) greš enajstmetrovke kot da bi tekmovali kdo jih zgreši več in ne zadene.
Roglič šampion
13. 06. 2020 14.02
+2
265004
13. 06. 2020 15.45
+1
Mirko Golubovi?
13. 06. 2020 11.24
+6
Slabo delu vaje za noge med corono, zgleda sam sliku se za instagram kako trenira v svoji telovadnici, delu pa nič.
ddolores
13. 06. 2020 11.19
+10
Hahaha saj ni čudno, da je Glupaldo falil, ko pa ni gledalcev in nima kdo videt njegovo butasto proslavljanje!
HalaCr77
13. 06. 2020 12.34
-7
tarzan13
13. 06. 2020 12.53
+8
hahah, tok slabo mu pa nikdar ni šlo...da bi mu sestro gazio in še v katrci
Dr15f
13. 06. 2020 10.21
+5
Mah saj ni odločilna enajstmetrovka...je zgrešil tudi v finalu 2008 A je treba vedeti, da je veliko večino pomembnih zadel, in zagotovo bo še streljal, saj si to z izkušnjami tudi zasluži. Dobro, da so se mu noge zatresle na prvi tekmi in ne kasneje, ko bo pomembno. Glede Rebića pa...bil je v vrhunski formi pred korono, tudi včeraj se je pričakovalo od njega. Ne mi rečt, da ni videl Danila, v posnetku se vidi, da je pogledal naprej, ampak je potem vseeno tako dvignil nogo. Čisti rdeči pomoje (sploh zaradi tega pogleda), sigurno bolj kot tisti Nanija nad Modričem 2013.
Die einemaister
13. 06. 2020 10.14
+7
Očitno Rončija zapuščajo use prvine nogometa, še tam kjer je znal, oziroma večinoma iz penala kjer je zadeval.
Chaparral M
13. 06. 2020 10.49
-7
Tebe tudi "use" zapustilo, razen seveda "foušije" in provokacij.
Die einemaister
13. 06. 2020 11.27
+3
HalaCr77
13. 06. 2020 11.44
-6
Die einemaister
13. 06. 2020 15.08
+0
Normalno, Messiju niso izivi penali, on dosega gole iz igre.
HUSO BOSS
13. 06. 2020 10.13
+12
BOG NE DAJ DA BI KDAJ KDO DRUG STRELJAL Z 11M!SKOZ SE MORA TA SAMOVŠEČNEŽ SILIT!!!
samomojemnenje
13. 06. 2020 10.09
+8
Se pač zgodi, da je zgrešil penal. Pa saj to ni nobena drama. Se je videlo včeraj, da imajo še vsi "razštelane" strelske "naprave". Juve je imel premoč, pa je šlo vse mimo gola ali v vratarja. Škoda za Rebića, da je naredil tako neumen prekršek in je manjkal v nekaj nevarnih protinapadih Milana.
stoj?kov
13. 06. 2020 13.09
+0
kristinca 153 penalov proti Messi-jevim 119 penalom...še ena l.a.ž. ter zavajanje več s strani ta belih ;)
denis pohoric
13. 06. 2020 09.54
+1
rebica pa suspendirat za letos...kaksen prekrsek
Malo_sutra
13. 06. 2020 09.38
+1
Revček, ne pomagajo trebusnjaki ce nimas tehnike.
gullit
13. 06. 2020 09.38
+15
Se zgodi vsakemu da zgreši, tudi Zico, van Basten, so zgrešili odločilne 11m. Prekršek Rebića pa je za zapor.
HalaCr77
13. 06. 2020 09.33
-10
pri messiju je to kar stalnica,da zgreši 11M,tudi pri bolj pomembnih tekem
stoj?kov
13. 06. 2020 13.13
+4
se strinjam,tako kot so stalnica tudi trofeje,zlate žoge,največ golov,največ podaj od 2009 naprej ;)
Uporabnik1568760
13. 06. 2020 09.28
-10
Kje pa je bila ta tekma ker je nikjer niso spremljali
HalaCr77
13. 06. 2020 09.33
+5
Jankobalanko123
13. 06. 2020 09.21
-7
Ma cr7 je najboljši vseh časov in kaj je čudnega če zgreši en penal na vsake 4 prestopna leta
dark horse
13. 06. 2020 09.33
+9
Hitro na bicikl in vpiti cr je najboljši ever pacient
RUBEŽ
13. 06. 2020 09.09
+1
Lol je pač lol. In CR to nedvomno je.