Nogomet

Maribor slavil na derbiju, Camoranesi do prve zmage, Celje in Bravo remizirala

Murska Sobota, Sežana, 26. 02. 2020 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
7

Maribor je v zadnjih minutah derbija v Murski Soboti prišel do zmage po zadetku Andreja Kotnika. Na Fazaneriji je bilo 1:2, tako kot na stadionu Rajka Štolfe, kjer je domača Sežana ugnala Domžale. Na zadnjem obračunu sredinega sporeda sta Celje in Bravo remizirala z 2:2.

Mariborčani so po remiju z Olimpijo prišli do zmage na vročem gostovanju v Murski Soboti.
Mariborčani so po remiju z Olimpijo prišli do zmage na vročem gostovanju v Murski Soboti. FOTO: Damjan Žibert

Derbi na Fazaneriji po dolgem času pripadel gostom
Tekmeca sta se v tej sezoni dvakrat merila v ligi, obakrat se je obračun končal brez zmagovalca. Tokrat pa so krajšo potegnili Sobočani, ki jih je pokopal zadetek Andreja Kotnika v 86. minuti.

Maribor, ki je pogrešal kar nekaj nogometašev, tudi poškodovanega prvega napadalca Luko Zahovića, se je tako le na točko približal vodilni Olimpiji, Mura, pri kateri sta manjkala kaznovana Luka Bobičanec in Staniša Mandić ter za dlje časa poškodovani vratar Matko Obradović, pa je ostala na petem mestu.

Mariborčani so konkretneje začeli tekmo v Murski Soboti in hitro nanizali nekaj (pol)priložnosti, izpostaviti pa velja rahlo zmedo pred vrati Mure v osmi minuti, ko je Aleks Pihler žogo ob branilcu poslal v prečko. Izbranci Darka Milaniča so povedli v 17. minuti. Rok Kronaveter je sprožil malo z desne strani z 20 metrov in z diagonalnim strelom matiral Deana Šafarića. To je bil njegov 12. zadetek sezone, s čimer je na tretjem mestu med strelci.

Sledilo je spet nekaj premalo natančnih poskusov na obeh straneh, med drugim Luke Šušnjare in Rudija Požega Vancaša, poskus slednjega z roba kazenskega prostora je ukrotil Šafarić. Malo pozneje so Mariborčani dosegli še en zadetek, a ni obveljal zaradi prepovedanega položaja Požega Vancaša.

V drugem polčasu so prvi zagrozili Sobočani, ko je prišel pred Kenana Pirića Nino Kouter, mariborski vratar pa je bil uspešnejši. V 66. minuti pa so črno-beli tudi izenačili po konkretnejši igri. Žiga Kous je po desni prodrl v kazenski prostor, podal v sredino, kjer je Šušnjara žogo preusmeril v mrežo. To je bil njegov šesti gol v sezoni. Pri Mariboru so se sicer pritoževali, češ da je šlo za prepovedan položaj Kousa, a je ostalo pri zadetku.

Sledilo je še nekaj obetavnih poskusov na obeh straneh, v 81. minuti pa je bil blizu zadetka Nemanja Mitrović, ki je po kotu streljal z glavo le malce premalo natančno. V 86. minuti pa so gosti spet prišli do vodstva, Mitja Viler je poslal dolgo podajo za hrbet domače obrambe do Andreja Kotnika, ki je nato sam prišel pred Šafarića in ga premagal za 2:1 ter svoj prvi gol sezone. V drugi minuti sodniškega dodatka je imel pri domačih lepo priložnost za novo izenačenje Andrija Filipović, ko se je sam znašel na robu kazenskega prostora, a nato slabo streljal.

Mauro Camoranesi v drugem delu sezone vodi sežansko zasedbo.
Mauro Camoranesi v drugem delu sezone vodi sežansko zasedbo. FOTO: Aljoša Kravanja

Druga ničla za Domžale
Nogometaši Domžal so še drugič v sezoni Sežano zapustili sklonjenih glav. Potem ko so praznih rok ostali v četrtem krogu, v katerem je Tabor vodil Andrej Razdrh, njihov zdajšnji trener, se je zgodba ponovila nekaj mesecev pozneje, ko je svoj domači debi na sežanski klopi zabeležil sloviti Mauro Camoranesi. Domžale so v dinamični tekmi sicer imele več žogo v nogah, a niso bile pretirano nevarne, tudi gostitelji posebno veliko priložnosti niso imeli, a vendarle dosegli gol več od tekmecev.

Domžalčani so tekmo začeli napadalno, videti je bilo, da v Sežani želijo popraviti vtis, ki so ga zapustili pri domačem porazu v prvem spomladanskem krogu proti Muri. V sedmi minuti so si priigrali prvo priložnost, Matej Podlogar je iz težkega položaja streljal mimo gola.

Se pa je pritisk Domžalčanov obrestoval v 17. minuti. Po kotu in neposrečenem posredovanju domače obrambe je v gneči pred golom žoga nekako prišla na glavo Nikole Vujadinovića, ki je streljal, žoga se je pred vratarjem Arianom Renerjem odbila, ga presenetila in končala v mreži.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po golu Domžalčanov so domači zaigrali bolj pogumno, že svojo prvo priložnost na tekmi so tudi izkoristili. Rodrigue Bongongui je z desne strani poslal žogo v sredino kazenskega prostora, Leon Sever sicer ni prišel do strela, je pa žogo zavrnil nekaj metrov nazaj do Maria Zebića, ki ni okleval s strelom, z 18 metrov je poslal pravo "bombo". Čeprav je žoga letela po sredini gola, je vratar Ajdin Mulalić ni mogel ukrotiti. S podobnim strelom je v 43. minuti poskusil na drugi strani tudi Zeni Husmani, vendar je žoga zletele prek vratnice.

Prvo priložnost drugega dela so si priigrali Sežančani. Bongongui je prodrl v kazenski prostor, toda po strelu je žogo blokiral Vujadinović. Gosti so sicer spet prevzeli prevlado na igrišču, prišli do nekaj strelov, toda posebno nevarni niso bili. Na drugi strani so se Primorci osredotočili na protinapade, iz enega izmed njih so tudi postavili končni rezultat. Največ dela je pri tem opravil rezervist Stefan Stevanović, ki je z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal Mulalića.

Celje in Bravo brez zmagovalca
Dvoboj med Celjem in Bravom se je še tretjič v sezoni končal z izidom 2:2. Izid zanimive tekme povsem ustreza dogodkom na igrišču, gostitelji so sicer imeli terensko premoč, a zelo nevarni so bili tudi Ljubljančani. Celjani so s tem zapravili priložnost, da se vodilni Olimpiji približajo le na tri točke zaostanka, uresničili pa so se strahovi njegovega trenerja Dušana Kosića, ki je napovedal, da bo proti motiviranim igralcem Brava težje.

Že uvod je postregel z zanimivimi dogodki. Po 30 sekundah se je po lepi podaji Mitje Lotriča priložnost ponudila najboljšemu strelcu Celjanov Dariu Vizingerju, ki se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem Igorjem Vekićem, ga že premagal, toda zadel le levo vratnico.

Hitro se je dalo ugotoviti, da se Ljubljančani v knežje mesto niso prišli le branit, tudi oni so izvedli nekaj nevarnih napadov, v deseti minuti pa so izkoristili svojo prvo priložnost in povedli. Po kotu je Luka Žinko žogo z glavo podaljšal na drugo vratnico, pred katero se je neoviran znašel Roko Baturina, ki mu ni bilo težko zatresti mreže. V 17. minuti bi Bravo lahko vodil že z 2:0. Najprej je lepo priložnost zamudil Martin Kramarič, njegov strel iz neposredne bližine vratar Matjaž Rozman ubranil, a je v nadaljevanju žoga prišla do Žinka, ki je streljal in zadel v roko Luko Kerina. Sodnik je pokazal na belo točko, a Rozman je bil uspešnejši tudi od Mustafe Nukića in izid se ni spremenil.

Celjani so po zaostanku napadali, nekaj časa jalovo, v 24. minuti pa so vendarle izenačili. To pa po zaslugi Žana Benedičiča, ki se je odločil za strel s 30 metrov, žoga je končala v levem spodnjem kotu vrat vratarja Vekića.

Do polčasa pravih priložnosti ni bilo, zato pa je začetek drugega dela spet postregel z razburljivimi dogodki. V 49. minuti je od daleč streljal Sandi Ogrinec, žoga je zadela enega od celjskih branilcev, spremenila smer in končala v golu, Bravo je še drugič na tekmi povedel. Kerin je nato zapravil priložnost za Celje, Baturina še eno za Bravo, v 69. minuti pa je prišlo do novega izenačenja. Lotrič je v kazenskem prostoru našel Vizingerja, ki se je dobro znašel, mimo vratarja je poslal žogo v mrežo za svoj 14. gol v sezoni. Do konca tekme sta obe ekipi poskušali doseči še kakšen gol, Celjani so nekajkrat nevarno prišli v kazenski prostor, a borbeni gosti jim tretjega gola niso dovolili.

1. SNL, 26. februar, izidi:
CB 24 Tabor Sežana - Domžale 2:1 (1:1)
Zebić 35., Stevanović 74.; Vujadinović 17. 

Mura - Maribor 1:2 (0:1)
Šušnjara 66.; Kronaveter 17., Kotnik 86.

Celje - Bravo 2:2 (1:1)
Benedičič 24., Vizinger 69.; Baturina 10., Ogrinec 49.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
26. 02. 2020 21.29
+10
marmilan
26. 02. 2020 21.41
+7
AS1983
26. 02. 2020 21.26
-11
Upal sem, da maribor nebo zmagal, bolj privoscim borbeni muri
marmilan
26. 02. 2020 21.07
+16
Ko ni malega Zahoviča v igri, so v trenutku boljši.
ledr
27. 02. 2020 12.04
+1
Res je!!! Že na prejšnji tekmi z Olimpijo smo po poškodbi malega Zahota vsi na tribuni komentirali tako, zdaj se je pa MB pojačal... In proti Muri se je to že poznalo.
Malo_sutra
26. 02. 2020 20.57
-1
Kakšen Rožman kaj je stabo, clovek nima nobene povezave z nogometom.
Mungos2
26. 02. 2020 17.06
+11
Razdrh, spokaj !!!!!!! Kar je ustvaril Rožman, si ti uničil !!!!!!!!!!!!!!!