Nogomet

Camoranesi na klopi Sežane gradi svojo evropsko zgodbo

Sežana, 10. 01. 2020 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ena odmevnejših zgodb v prvi slovenski nogometni ligi v času zimskega premora je prihod nekdanjega svetovnega prvaka Maura Camoranesija na klop Sežane. Italijan argentinskih korenin vidi odločitev predvsem kot začetek njegove trenerske poti v Evropi.

Za 43-letnega nekdanjega italijanskega reprezentanta in igralca Juventusa Maura Camoranesija je izziv na klopi sežanskega prvoligaša prva trenerska izkušnja v Evropi po krajših izzivih v Mehiki in Braziliji pred leti. "To je izjemna priložnost za delo v Evropi. Prišel sem v ambiciozno okolje, kjer se dela z mladimi," je povedal na današnji novinarski konferenci v Sežani. Prvi cilj Tabora je obstanek. Camoranesi meni, da bo trenutno osmouvrščenemu moštvu to tudi uspelo. "Stvari bodo šle v pravo smer. Moja želja je, da razvijem pozitivno energijo, taktiko, prilagojeno igralskemu kadru, ki bo posledično prinesla rezultate." Meni, da težav s prilagajanjem na slovensko ligo ne bo imel, niti s prilagajanjem na manjše stadione, kot jih je bil vajen v svoji igralski karieri. "Jaz sem se igralsko razvijal še na manjših stadionih," je dejal, pri tem pa dodal, da si je za pripravo ogledal posnetke tekem iz prvenstva. "Ampak se predvsem osredotočam na lastno ekipo, prva naloga je razvoj lastne igre." Prihod Camoranesija v sežanskem klubu, ki je v treh letih kar dvakrat napredoval v višjo ligo, vidijo kot pomemben korak v želji po novih dosežkih. "Gre za logičen korak v razvoju Tabora, saj že nekaj časa presegamo lokalno okolje. Z Maurom uvajamo svetovno znanje, kar predstavlja veliko dodano vrednost za nadaljevanje sezone," ocenjuje direktor kluba Davor Škerjanc. Poleg nogometnega znanja je prihod Camorenesija za klub tudi velika marketinška pridobitev, kar dokazuje že izjemna obiskanost novinarske konference. Na njej je bilo okoli 20 novinarjev z obeh strani meje in številne snemalne ekipe. "To je največje ime, ki se je pojavilo v slovenski prvi ligi doslej," je ocenil Škerjanc, ki je ob tem finančno konstrukcijo prihoda nekdanjega igralskega zvezdnika označil za vzdržno.

Mauro Camoranesi
Mauro Camoranesi FOTO: Aljoša Kravanja

Ob Camoranesiju v klub prihajata še dva njegova pomočnika, po besedah Škerjanca pa naj bi bil strošek celotnega novega strokovnega štaba manjši od plače vsaj enega od sedanjih trenerjev v prvi ligi. Klub bo sicer ob tem moral vložiti še nekaj v igralski kader, saj je novi trener danes napovedal prihod določenih okrepitev. "Ni dvoma, da se moramo okrepiti, tako da nekaj novih igralcev bo prišlo," je odgovoril na novinarsko vprašanje o morebitnih okrepitvah.

Camoranesi, ki je za svojega najljubšega soigralca imenoval vratarsko legendo Juventusa Gianluigija Buffona, je med letoma 2000 in 2002 igral za Verono, med 2002 in 2010 pa za Juventus. Za italijansko reprezentanco je zbral 55 nastopov, dosegel štiri gole in se leta 2006 veselil tudi naslova svetovnega prvaka.

Nazadnje je kot trener deloval leta 2017, ko je vodil mehiški klub Cafetaleros de Chiapas, od takrat naprej pa je komentiral tekme italijanskega prvenstva serie A za mrežo s športnimi vsebinami DAZN.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pero _
11. 01. 2020 13.28
+1
Strosek trenerskega staba manjsi kot usaj od enega trenerja prve slovenske lige... Sezana pa...financno med klubi pri dnu... Majo pa najdrazje trenerje... Zdaj pripelje se 3 italijane odpisane zvezde jih preplaca pa sezana bankrotira cez par let